Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Κυρίως φοιτητές οι τραυματίες, λέει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Κυρίως φοιτητές οι τραυματίες, λέει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

Βαγόνια σηκώθηκαν στον αέρα μετά τη σύγκρουση, ενώ υπάρχει βαγόνι που έχει εγκλωβιστεί κάτω από αλλά που το καταπλάκωσαν, ανέφερε ο Γιάννης Γούλας

train-m22
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας μίλησε για την φρικιαστική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα κάνοντας λόγο για εικόνες που «βλέπουμε μόνο σε ταινίες του Χόλυγουντ».

Μιλώντας στο MEGA λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο κ. Γούλας ανέφερε πως συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο σημείο της σύγκρουσης από πυροσβέστες και άντρες της ΕΜΑΚ για τυχόν εγκλωβισμένους. «Ελπίζουμε πως δεν υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά. Όπως δήλωσε, «λάβαμε την πρώτη κλήση στις 23:25» και τα ασθενοφόρα «έφτασαν στο σημείο μέσα σε 7-8 λεπτά». Η ενημέρωση στο ΕΚΑΒ έγινε από επιβάτες του τρένου που είχαν βγει εκτός αμαξοστοιχίας.

Τα πρώτα λόγια που είπαν στις κλήσεις τους ήταν ότι έγινε εκτροχιασμός, καθώς οι πίσω επιβάτες δεν γνώριζαν ότι έγινε σύγκρουση. «Όταν έφτασαν συνάδελφοι διαπίστωσαν τη καταστροφή και σε λίγα λεπτά οργανώσαμε να σπεύσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων», είπε ο κ. Γούλας.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqura2zu1qg1)
 

Έκανε λόγο για εικόνα θεομηνίας που «βλέπουμε μόνο σε ταινίες του Χόλυγουντ». Σημείωσε ότι είχαν αρπάξει φωτιά τα πρώτα βαγόνια και οι τραυματίες ήταν διάσπαρτοι. «Άνθρωποι μας παρακαλούσαν να βοηθήσουμε», σημείωσε, ενώ υπήρχαν και άτομα που είχαν προβλήματα υγείας.

Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν ηλικιωμένοι και παιδιά, τα οποία είναι ευτυχώς καλά στην υγεία τους. «Περίπου 7-8 παιδιά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία στη Λάρισα, δεν γνωρίζω αν υπάρχει παιδί μεταξύ των νεκρών», πρόσθεσε.

Στους τραυματίες βρίσκονται κυρίως φοιτητές, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας ενώ υπάρχουν και σοβαρά τραυματίες. Οι νεκροί μεταφέρθηκαν επίσης στα νοσοκομεία, σημείωσε. «Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της Ελλάδας αυτό που συνέβη. Είναι βγαλμένο από ταινία του Χόλυγουντ», είπε ο κ. Γούλας φανερά σοκαρισμένος.

Σημείωσε ότι βαγόνια σηκώθηκαν στον αέρα, ενώ υπάρχει βαγόνι που έχει εγκλωβιστεί κάτω από αλλά, τα οποία το καταπλάκωσαν. Ο κ. Γούλας επιβεβαίωσε ότι έγινε «μετωπική σύγκρουση» των δύο τρένων.


Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα

Μαρτυρία από τη μοιραία αμαξοστοιχία: «Πάμε και όπου βγει είπαν οι μηχανοδηγοί»

«Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές... Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;»: Μαρτυρία σοκ από επιβάτες για τη σύγκρουση τρένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης