Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί δεν είχε σπασμούς όπως έλεγε η μητέρα του» είπε η παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα

Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί δεν είχε σπασμούς όπως έλεγε η μητέρα του» είπε η παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα

«Πολλοί γονείς έρχονται στο νοσοκομείο έχοντας κάνει τη διάγνωση από μόνοι τους» είπε η μάρτυρας

pispirigkoy_dikastiria_arthro
Μια ακόμη κατάθεση γιατρού που αποτυπώνει τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν εκείνη τον Απρίλιο του 2021 μετέφερε την κόρη της Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείου της Πάτρας λέγοντας στους γιατρούς ότι το παιδί της εκδήλωσε επεισόδιο με «σπασμούς» δόθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας.

Την κατάθεσή έδωσε η παιδίατρος του συγκεκριμένου νοσοκομείου κ. Μένια Γράψα η οποία ανέφερε πως όταν εξέτασε τη μικρή Τζωρτζίνα δεν πείσθηκε ότι το παιδί είχε πράγματι σπασμούς όπως έλεγε η μητέρα του. Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης αμφισβήτησε πολλά σημεία της κατάθεσης της εν λόγω μάρτυρα λέγοντας πως είναι αυτή είναι προκατειλημμένη και πως επιφυλάσσεται να ασκήσει εναντίον της τα νόμιμα δικαιώματά του για τη προστασία των συμφερόντων της εντολέα του.

Αρχίζοντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο η κυρία Γράψα ανέφερε πως αφού εξέτασε το παιδί διαπίστωσε ότι όλαν ήταν φυσιολογικά (σφίξεις, οξυγόνο, κ.λπ.) και πως την στιγμή εκείνη δεν γνώριζε το ιστορικό της οικογένειας Δασκαλάκη με την απώλεια και των άλλων δυο κοριτσιών της. Η μάρτυρας κατέθεσε πως είδε την 9χρονη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο γύρω στις 9: 30 με 9: 50 το πρωί ενώ η μητέρα της, της είχε αναφέρει πως το παιδί εκδήλωσε τους σπασμούς αρκετές ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 5:30.

«Με είχε ενημερώσει η μητέρα ότι το παιδί έκανε σπασμούς. Πολλοί γονείς έρχονται στο νοσοκομείο έχοντας κάνει τη διάγνωση από μόνοι τους» είπε η μάρτυρας για να συνεχίσει: «Η μητέρα μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της». Ωστόσο, όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η κυρία Γράψα η περιγραφή αυτή της μητέρας της Τζωρτζίνας δεν την έπεισε. «Αυτό δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια. Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε στις 5:30 περίπου» κατάθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας με την πρόεδρο της έδρας να την ρωτά για το ποια είναι η συνήθης αντίδραση των γονιών σε αυτά τα επεισόδια. «Οι σπασμοί είναι κάτι που τρομοκρατεί παιδιά και γιατρούς. Οι γονείς αμέσως βουτάνε τα παιδιά και έρχονται στο νοσοκομείο» απάντησε η παιδίατρος.

Πρόεδρος: Στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια λέτε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 5: 30 και εσείς είδατε το παιδί στις 9:30. Ρωτήστε τη μητέρα γιατί ήρθαν στις 9;

Μάρτυρας: Όχι. Οι σπασμοί τρομοκρατούν τους γονείς ακόμη και μας τους γιατρούς

Πρόεδρος: Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;

Μάρτυρας: Ναι. Εκεί πήγε και το μυαλό μου. Σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε το παιδί ένα τρόμο αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.

«Δημιουργία εντυπώσεων»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλ. Κούγιας υπέβαλλε στη μάρτυρα σειρά ερωτήσεων ενώ αμφισβήτησε την αξιοπιστία της λέγοντας λέγοντας ότι κατασκεύασε μια ψεύτικη εικόνα για αντιεπιληπτικά χάπια ενώ η εντολέας του της είχε ότι στο σπίτι υπήρχαν αντικαταθλιπτικά χάπια.

Κούγιας: Για ποιο λόγο το κάνατε; Η κατηγορουμένη δεν έχει πάρει ποτέ αντιεπιληπτικά. Καταλαβαίνετε ότι δημιουργήσατε μια εντύπωση ότι η κατηγορουμένη σας είπε ψέματα;

Μάρτυρας: Και τα αντιεπιληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα επεισόδιο. Και χειρότερο τα αντικαταθλιπτικά

Κούγιας: Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασόμεθα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη.

Στη συνέχεια η μάρτυρας απαντώντας σε άλλη ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης για το αν είδε ένα «παιδί δασκαλεμένο να μη απαντάει στις ερωτήσεις της», είπε: «Όχι, κανείς από τους γιατρούς δεν μπορεί να σκεφθεί κάτι τέτοιο».

Κούγιας: Όμως αυτό το σκέφτηκαν εισαγγελείς ανακριτές…

Μάρτυρας: Κάποιο λόγο θα είχαν.

Κούγιας: Σε αυτό το κομμάτι της κατηγορίας ότι επέλεξε το νοσοκομείο σας να φέρει να σκοτώσει το παιδί και ότι το έπεισε να μην απαντάει τι λέτε; Εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό;

Μάρτυρας: Όχι δε μπαίνω σε αυτό.

Κούγιας: Πως βλέπετε δηλαδή αυτό το σενάριο που σκέφτηκε η Δικαιοσύνη;

Μάρτυρας: Να κρίνω τη Δικαιοσύνη;

Κούγιας: Γιατί λέτε ότι έφερε το παιδί μετά τη παρέλευση αρκετών ωρών;

Μάρτυρας: Η απάντηση μου είναι η ίδια. Η μητέρα μου είπε ότι εκδήλωσε το επεισόδιο στις 5:30

Πρόεδρος: Η κατηγορημένη στη συμπληρωματική της απολογία λέει ότι το επεισόδιο ξεκίνησε στις 6:30. Ο κύριος συνήγορος σας ρωτάει αν αυτή η απόσταση ανάμεσα στις 6: 30 και στο χρόνο που έφερε το παιδί στο νοσοκομείο είναι λογική;

Μάρτυρας: Εγώ είχα άλλα στοιχεία με βάση αυτά που μου είπε η μητέρα και με αυτά κατέθεσα. Πάντως δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο πανικόβλητη.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της παιδιάτρου η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε να βγει για λίγο έξω από την αίθουσα με τη πρόεδρο να της το επιτρέπει. Τη δίκη, η οποία συνεχίζεται παρακολουθεί και σήμερα ο εν διαστάσει σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της Μάνος Δασκαλάκης.


Ειδήσεις σήμερα:

«Η θάλασσα δεν έχει σύνορα» - Η Τσαπανίδου κάλεσε να ψάξουμε τη δήλωση στο Google και η ΝΔ απάντησε με βίντεο

Τι συμβαίνει με τον Νίκο Κοκλώνη - Γιατί ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος


Γιατί οι Βέλγοι άφησαν ελεύθερο τον Τζόρτζι και όχι την Καϊλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης