Κύπρος: Δικηγόρος έλεγε σε πελάτη πως κέρδιζε δίκες που δεν είχαν γίνει

Κύπρος: Δικηγόρος έλεγε σε πελάτη πως κέρδιζε δίκες που δεν είχαν γίνει

Ο ανυποψίαστος πολίτης κλήθηκε για υπόθεση, την οποία νόμιζε πως είχε κερδίσει - Αποσύρθηκαν ξαφνικά οι κατηγορίες εις βάρος του δικηγόρου

dikigoros-grafeio-tetradio-sfyri
Δικηγόρος στη Κύπρο, για χρόνια παρουσίαζε σε πελάτη του πως η υπόθεσή του όδευε θετικά με δικαστικές επιτυχίες όμως στην πραγματικότητα αυτές είτε είχαν χαθεί στο δικαστήριο, είτε δεν είχαν εκδικαστεί. Όταν ο πελάτης επιχείρησε κατάλαβε την απάτη που στήθηκε εις βάρος του, ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, αντί ποινικής δίωξης παρέπεμψε τον δικηγόρο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου του οποίου προήδρευε ο ίδιος!

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και ο δικηγόρος παραπέμφθηκε σε δίκη. Ωστόσο ο εξαπατημένος πελάτης, διαπίστωσε πως μεσούσης της δικαστικής διαδικασίας, ο νυν Γενικός Εισαγγελέας απέσυρε ξαφνικά τις κατηγορίες εις βάρος του δικηγόρου για πλαστογραφία. Ο εξαπατημένος πολίτης, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικό κόστος σε χρόνο και χρήμα, βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο καθώς οι αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα, είναι δικαστικώς ανέλεγκτες.

Τον «τάιζε» δικαστικές επιτυχίες

Ο υπόδικος δικηγόρος, έπεισε τον πελάτη και φίλο του να καταχωρίσει συνολικά 26 αστικές αγωγές! Όταν έγινε αντιληπτό ότι κάτι δεν πάει καλά, ο δικηγόρος σταμάτησε να απαντάει στα τηλέφωνα και διέκοψε κάθε επικοινωνία. Καταγγελία που έγινε στον τέως Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου έπεσε σε τοίχο, καθώς τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου... του οποίου, προήδρευε ο ίδιος.

Επικαλέστηκε εγκεφαλικό, κίρρωση ήπατος και καρκίνο

Τον Ιούλιο του 2019 ο υπόδικος δικηγόρος έδωσε στον πελάτη του απόφαση σύμφωνα με την οποία είχε κερδίσει αποζημίωση €6.900 συν τόκους για μια αστική αγωγή. Όταν ρωτήθηκε πότε θα εισπράξει τα χρήματα επικαλέστηκε χρονοβόρες διαδικασίες. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, παρουσίασε στον πελάτη του ακόμα τρεις «νικηφόρες» αποφάσεις, ενώ τον έπεισε πως τα καλύτερα έρχονται καθώς αναμένονταν και άλλες αποφάσεις. Στο ερώτημα για το πότε θα εισπραχθούν τα χρήματα που επιδικάστηκαν ως αποζημιώσεις, ο δικηγόρος άρχισε να επικαλείται δυσκολίες. Επικαλέστηκε δύο φορές εγκεφαλικό, μία φορά κίρρωση ήπατος και μία καρκίνο, για τον ίδιο ή άτομα της οικογένειάς του.

Δεν είναι αυτό που νομίζεις…

Ο πελάτης μέσω άλλου δικηγόρου ζήτησε τους φακέλους των υποθέσεων ενώ απευθύνθηκε και στην Αστυνομία, η οποία εκτίμησε πως ίσως έχει πέσει θύμα απάτης. Τελικώς διαπιστώθηκε πως από τις τέσσερις αποφάσεις που του είχε παρουσιάσει ως κερδισμένες ο δικηγόρος, οι δύο είχαν απορριφθεί και οι άλλες δύο δεν είχαν καν εκδικαστεί. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν εντός δικαστικής αίθουσας όταν ο ανυποψίαστος πολίτης κλήθηκε για υπόθεση, την οποία νόμιζε πως είχε κερδίσει, ενώ αυτή δεν είχε καν εκδικαστεί. Ο δικηγόρος παρουσίασε επίσης και διατάγματα που δήθεν είχε εξασφαλίσει προς όφελος του πελάτη του... τα οποία δεν είχαν εκδοθεί ποτέ.

Απόσυρση κατηγοριών

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και ο νυν Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε την ποινική δίωξη του δικηγόρου με 13 κατηγορίες. Η υπόθεση εκκρεμεί στο δικαστήριο από το 2021, αλλά ακόμα δεν έχει εκδικαστεί λόγω συνεχών αναβολών με την επίκληση προβλημάτων υγείας του δικηγόρου. Ωστόσο ο εξαπατηθείς πελάτης, μόλις προχθές πληροφορήθηκε ότι με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα αποσύρθηκαν οι 6 κατηγορίες πλαστογραφίας που είχαν απαγγελθεί εναντίον του δικηγόρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Market Pass: Άνοιξε η εφαρμογή, μέχρι 15 Μαρτίου οι αιτήσεις

Τουρκία: Bίντεο από τους νέους σεισμούς 5,2 μέχρι 6,4 Ρίχτερ - Κι άλλοι εγκλωβισμένοι

Survivor All Star: Η Μελίνα ξανά στον τάκο και η... ανακωχή Ελευθερίας-Μάριου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης