Άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από μοναστήρι στην Αιτωλοακαρνανία

Άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από μοναστήρι στην Αιτωλοακαρνανία

Οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του καθολικού της μονής, έσπασαν το τζάμι της εικόνας της Παναγίας και άρπαξαν τα τάματα

Aitwloakarnania-ierosyloi
Επιδρομή στη μονή της Παναγίας Κατερινούς στην Γαβαλού Μακρυνείας στην Αιτωλοακαρνανία έκαναν τις προηγούμενες ημέρες άγνωστοι ιερόσυλοι, οι οποίοι άρπαξαν τα μεγάλης αξίας τάματα που είχαν αφιερώσει πιστοί στην θαυματουργή εικόνα της Θεομήτορος.

Οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του καθολικού της μονής, έσπασαν το τζάμι της εικόνας της Παναγίας και άρπαξαν τα τάματα που είχαν αφιερώσει πιστοί στη Μεγαλόχαρη την τελευταία δεκαετία. Μεταξύ αυτών που κλάπηκαν, ήταν δέκα χρυσοί σταυροί, πάνω από 25 δαχτυλίδια καθώς και δύο αρχιερατικά εγκόλπια. Οι μοναχές διαπίστωσαν την κλοπή το επόμενο πρωί και κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία. Οι ειδικοί του εγκληματολογικού πήραν αποτυπώματα και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Έκλεψαν οικογενειακά κειμήλια και τιμαλφή

Οργανωμένοι διαρρήκτες εισέβαλαν νωρίς το βράδυ της Δευτέρας σε ένα σπίτι στη Νέα Ιωνία του Βόλου εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων και άρπαξαν κοσμήματα και οικογενειακά κειμήλια μεγάλης αξίας. Οι τέσσερις δράστες πάρκαραν ένα σκούρο πράσινο Ι.Χ. αυτοκίνητο έξω από το σπίτι, οι δύο από αυτούς παραβίασαν την πόρτα ασφαλείας και πήγαν κατευθείαν στο υπνοδωμάτιο της ιδιοκτήτριας απ' όπου έκλεψαν τα μεγάλης συναισθηματικής και οικονομικής αξίας κειμήλια. Μια γειτόνισσα που βρισκόταν στην αυλή της είδε τους δράστες και έβαλε τις φωνές, αναγκάζοντάς τους να φύγουν βιαστικά. Η τοπική Ασφάλεια διενεργεί έρευνες για να τους εντοπίσει.



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έφτασε στην παραίτηση η Στέρτζον - Η «βαναυσότητα» και η διαμάχη για τους διεμφυλικούς


Τσικνοπέμπτη με τοπικές νεφώσεις και 16 βαθμούς Κελσίου

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης