Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο», κατέθεσε αστυνομικός στη δίκη

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο», κατέθεσε αστυνομικός στη δίκη

 «Υπήρχε τεράστια λίμνη αίματος» είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης

dikikam12
Με τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στην οδό Θ. Γαζή, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός και οι τέσσερις φίλοι του από τους 12 χούλιγκανς, συνεχίζεται για η εκδίκαση της σοβαρής υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο πρώτος αστυνομικός που εξετάστηκε από το δικαστήριο, στα χέρια του οποίου ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, περιέγραψε τις δραματικές προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να σώσει τη ζωή του Άλκη που βρίσκονταν μέσα σε λίμνη αίματος και σχεδόν είχε απολέσει τις αισθήσεις του μετά τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε, ενώ αναφερθείς στη σκηνή του εγκλήματος είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν «σα να μπαίνεις σε σφαγείο».

«Τα χαράματα της 1η Φεβρουαρίου 2022, στις 12.19, λάβαμε σήμα να μεταβούμε στην οδό Θ. Γαζή 20 καθώς αναφέρθηκε συμπλοκή αρκετών ατόμων που κρατούσαν αντικείμενα.
Κινηθήκαμε μέσω Βούλγαρη, Παπαναστασίου, από το γήπεδο του Αρη για να πάμε στην οδό Πλαστήρα. Εντοπίσαμε 3-4 άτομα που στη θέα μας ξεκίνησαν να τρέχουν και να πηδάνε κάγκελα», ανέφερε αρχικά ο μάρτυρας αστυνομικός.

«Φτάσαμε Πλαστήρα, στη συμβολή της με Γαζή και επικρατούσε πλήρη ησυχία. Ούτε άτομα, ούτε αντικείμενα, τίποτα. Είχε σκοτάδι. Κατέβηκα με τον συνάδελφό μου από το περιπολικό και προσεγγίσαμε. Υπήρχε ένα παρτέρι. Κάποια στιγμή βλέπω έναν νεαρό όρθιο κοντά στα σκαλιά. Ήταν ο Α.Β. με αίματα στο κεφάλι. Μόλις γύρισα είδα στη γωνία πεσμένο έναν νεαρό, ήταν ο Άλκης. Ο συνάδελφος έτρεξε να φέρει το σακίδιο πρώτων βοηθειών και ξεκίνησα να προσφέρω τις πρώτες βοήθειες. Ο Άλκης είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του, μας έδειχνε συνέχεια τη βουβωνική χώρα. Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία, αλλά μετά από λίγο ξεψύχησε, δε τα καταφέραμε», είπε.

«Λες και μπαίναμε σε σφαγείο»

«Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν κι άλλες δυνάμεις και απέκλεισαν τον χώρο. Στην άκρη υπήρχε ένα δρεπάνι κόκκινο με μαύρη λαβή, μέσα σε λίμνη αίματος. Ο Άλκης κάθονταν με την πλάτη στο παρτέρι. Υπήρχε τεράστια λίμνη αίματος, λες και μπαίναμε σε σφαγείο, ζητάω συγγνώμη από τους γονείς», σημείωσε.

Οι δύο αστυνομικοί προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον κολλητό φίλο του Άλκη, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να λάβουν από εκείνον πληροφορίες για τα άτομα που τους επιτέθηκαν, όσες ήταν σε θέση να δώσει ο νεαρός στην κατάστασή του. Οι πρώτες πληροφορίες που έδωσε ο νεαρός στους αστυνομικούς ήταν ότι τους προσέγγισαν επτά άτομα που δε γνώριζε, τους επιτέθηκαν και μετά έφυγαν από το σημείο.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο μάρτυρας ανέφερε ότι γέμισε και ο ίδιος αίματα και βρέθηκε σε σοκ όταν ο Άλκης ξεψύχησε στα χέρια του.

«Οι λίμνες αίματος που υπήρχαν κάτω ήταν σε μεγάλη ποσότητα που είχε χάσει ο Άλκης και δίπλα ήταν το δρεπάνι. Το παιδί ήταν βουτηγμένο στο αίμα. Είναι εικόνα που την βλέπεις σε σφαγείο, ζητώ και πάλι συγνώμη».

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του μάρτυρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία - Βέλη κατά Ερντογάν

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Survivor All Star: Νίκησαν οι Κόκκινοι, πήρε μήνυμα από την Καρολίνα ο Μάριος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης