Σεισμοί στην Τουρκία: Ακόμη 35 Έλληνες διασώστες αναχωρούν για τα Άδανα

Σεισμοί στην Τουρκία: Ακόμη 35 Έλληνες διασώστες αναχωρούν για τα Άδανα

Πρόκειται για 35 μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος που θα εργαστούν σε περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη

diasostes
Τεράστια είναι η βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς των 7,8 και 7,7 Ρίχτερ στην Γκαζιαντέπ. Μετά την διασωστική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που βρίσκεται ήδη στην πληγείσα περιοχή, ήδη μια άλλη ομάδα εθελοντών διασωστών βρίσκεται στην Τουρκία και κατευθύνεται προς τα Άδανα, ενώ άλλη μια ετοιμάζεται να αναχωρήσει αύριο.

Η ομάδα που θα φύγει αύριο με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ρουμελιώτη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), θα αποτελείται από 35 άτομα και μαζί τους θα έχουν εκπαιδευμένα σκυλιά, drones, θερμικές κάμερες και ειδικά τρυπάνια.

diassostes_1
Μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος


«Θα πάμε στα Άδανα σε περιοχές που δεν έχουν ψάξει ακόμη. Θα ερευνήσουμε πολυκατοικίες όπου βρίσκονται θαμμένα δεκάδες άτομα. Πάμε χωρίς να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Εκεί που θα πάμε εμείς έχει χιόνι, ενώ στα Άδανα έχει πολύ κρύο και παγωνιά», ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης στο protothema.gr.

Giorgos_Roumeliotis
O Γιώργος Ρουμελιώτης
Κλείσιμο


Εκτός από τους 35 Έλληνες διασώστες στις περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη γύρω από τα Άδανα θα είναι και 10 Σέρβοι, 15 Άγγλοι και 5 διασώστες από την Μάλτα.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει πλήξει την γείτονα χώρα ο Πρόεδρος ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος Κ. Ρουμελιώτης ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόξενο της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη προκειμένου κλιμάκιο εθελοντών της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. να μεταβεί στην Τουρκία για βοήθεια και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες η αποστολή είναι έτοιμη να σπεύσει στις πληγείσες περιοχές.



Ειδήσεις σήμερα:

Γιος πυροσβέστη που έσωσε τον 11χρονο Ανδρέα στο Αίγιο ο άνδρας της ΕΜΑΚ που έσωσε 7χρονη

Το viral φιλί της Τζιλ Μπάιντεν στον σύζυγο της Καμάλα Χάρις που συζητήθηκε

Καλλιάνος στο protothema: Νέα έξαρση χιονοπτώσεων στην Αττική - Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης