Αθώος ο Ψωμιάδης για την επίθεση στον Μπουτάρη: «Τον αποκάλεσα πολιτικό τρ...λι αλλά τον σέβομαι»

Αθώος ο Ψωμιάδης για την επίθεση στον Μπουτάρη: «Τον αποκάλεσα πολιτικό τρ...λι αλλά τον σέβομαι»

Ο Μπουτάρης έδειξε τον Ψωμιάδη ως υποκινητή της επίθεσης εις βάρος του – Ένοχοι οι 9 από τους 12 κατηγορούμενους 

boutaris1
Ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι 9 από τους 12 κατηγορούμενους για την επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη που σημειώθηκε στις 19 Μαΐου 2018, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στη πλατεία Λευκού Πύργου.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από επτά αναβολές, επέβαλε ποινές φυλάκισης από 6 έως 10 μηνών, όλες με τριετή αναστολή, στα εννέα άτομα, ενώ αποφάσισε την αθώωση του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος διώκονταν για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Επιπλέον, το δικαστήριο απάλλαξε άλλους δύο κατηγορούμενους.

Στην απολογία του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανέφερε ότι βρίσκονταν στον Λευκό Πύργο για να συμμετέχει στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων και υποστήριξε ότι την ώρα που έδινε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό άκουσε το πλήθος να αποδοκιμαζει με ακραίες εκφράσεις τον Γιάννη Μπουτάρη.

«Τον τιμώ και τον σέβομαι. Εκείνη την ώρα είπα απευθυνόμενος στην τηλεόραση “να το τραβέλι το πολιτικό που πούλησε τη Μακεδονία”. Αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία πριν καν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν έκανα κανένα νεύμα. Είπα σε μια ομάδα που κινήθηκε προς το μέρος του ότι “δεν είναι σωστό, σεβαστείτε την ηλικία του”. Είδα μόνο ότι ο δήμαρχος έφυγε τρέχοντας. Έδινα συνέντευξη, δεν μετακινήθηκα», τόνισε, μεταξύ άλλων. Πρόσθεσε, δε, ότι γνωρίζει τον Γιάννη Μπουτάρη 50 χρόνια και στεναχωρήθηκε με αυτό που έγινε, καθώς οι διαφορές τους είναι πολιτικές.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τον δήμαρχο, ενώ κάποιοι παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στο περιστατικό. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι απλά βρέθηκαν στο σημείο για άσχετο λόγο.

Ο Μπουτάρης έδειξε τον Ψωμιάδη ως υποκινητή της επίθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην κατάθεσή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, «έδειξε» ξεκάθαρα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ως τον άνθρωπο που έδωσε το έναυσμα για να δεχθεί την επίθεση, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που βρίσκονταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Κλείσιμο
«Όταν έφτασα στην πλατεία του Λευκού Πύργου είχε πολύ κόσμο. Πηγαίνοντας σε μια θέση με τον υπεύθυνο της ασφάλειάς μου πέρασα μπροστά από τον Ψωμιάδη. Εκείνος με έβρισε, με είπε τρ...λι και, επιπλέον, μόλις έφτασα τον είδα που σήκωνε τα χέρια προτρέποντας τον κόσμο να με βρίζει. Με έβριζαν άσχημα, με έλεγαν “αδελφή”, “παλιο...στα” και πολλά ακόμα», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι με την κίνηση του Ψωμιάδη τρεις ομάδες από το πλήθος πλησίαζαν σε εμένα, ξεκίνησαν να με σκουντάνε και αναγκάστηκα να αποχωρήσω. Όταν άρχισε ο Ψωμιάδης, με πλησίασαν, με έσπρωχναν και μετά άρχισαν να χυμάνε επάνω μου», σημείωσε ο τέως δήμαρχος.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του περιέγραψε πως με τη βοήθεια του αστυνομικού που είχε μαζί του για την ασφάλειά του και την τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, προσπαθούσαν να φτάσουν στο αυτοκίνητο για να γλιτώσει από την επίθεση που δέχονταν από το πλήθος.

«Ο Ψωμιάδης τους προέτρεπε να έρθουν σε εμένα. Με περικύκλωσαν, άρχισαν να με σκουντάνε και να με χτυπάνε. Στην πλάτη, στο κεφάλι, όπου έβρισκαν. Άλλως πίσω, μπροστά, στο πλάι, δεν έβλεπα ποιος με χτυπούσε. Με πήρε ο άνθρωπος από την ασφάλειά μου και η κυρία Γούλα για να πάμε στο αυτοκίνητο. Στο δρόμο έφαγα γεμάτο μπουκάλι στο κεφάλι, το αισθάνθηκα. Πήγα προς το αυτοκίνητο, στο δρόμο έπεσα γιατί με σκουντούσαν και με χτυπούσαν από πίσω και τον οδηγό μου. Φτάνοντας στο αυτοκίνητο, ένας έσπασε το παρμπρίζ από πίσω, άλλος σκούντησε την πόρτα για να την κλείσει σε εμένα», περιέγραψε ο κ. Μπουτάρης.

Όπως είπε στη συνέχεια, το πλήθος σταμάτησε να τον καταδιώκει μόνο όταν κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητο και να απομακρυνθεί από το σημείο. «Αποτέλεσμα των κινήσεων του Ψωμιάδη ήταν ο κόσμος να μου ορμήσει. Έκανε τη δουλειά του, ξεσήκωσε τον κόσμο. Δεν ήταν θεμιτό, είναι ξεκάθαρο ότι το αποτέλεσμα είναι λόγω των κινήσεων που έκανε», είπε.

Ο αστυνομικός που συνόδευε τον Γιάννη Μπουτάρη, ανέφερε με τη σειρά του στην κατάθεσή του πως «κάποια στιγμή “έπεσε” ένα σύνθημα και ξεκίνησε το πλήθος να επιτίθεται. Ήταν περίπου 30 άτομα. Δόθηκε σύνθημα και δημιουργήθηκε κλοιός εκεί που βρισκόμασταν, μας περικύκλωσαν και μας ακολούθησαν την ώρα που φεύγαμε. Πιστεύω ήταν οργανωμένο, είδα τις κινήσεις του Ψωμιάδη που μιλούσε σε μια κάμερα και σήκωνε τα χέρια του. Τα άτομα έδρασαν ταυτόχρονα», ανέφερε.

«Κλωτσούσαν τα πόδια μας κάτω χαμηλά, δεχόμασταν κλωτσιές, ερχόντουσαν κλωτσουσαν και φεύγαμε. Στη διαδρομή δεχθήκαμε επίθεση από το πλήθος με κλωτσιές και χτυπήματα. Ήταν περισσότερα από 25 άτομα. Πετούσαν αντικείμενα, ένας κλώτσησε και έριξε τον δήμαρχο κάτω. Απειλούσαν και έβριζαν συνεχώς. Στο αυτοκίνητο επιτέθηκαν ξανά στον δήμαρχο κλείνοντας απότομα τη πόρτα για να τον χτυπήσουν», κατέθεσε.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της δίκης και τόνισε ότι αυτό που του έμεινε στο μυαλό είναι ότι «υπάρχουν χαζοί άνθρωποι στον κόσμο».





Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι κυβερνήσεις ολοκληρώνουν τον θεσμικό κύκλο, ο λαός ψηφίζει αντιπροσώπους, όχι απεργούς


Φόβους για «χιλιάδες νεκρά παιδιά» σε Τουρκία και Συρία εκφράζει η UNICEF


Στο ΣτΕ 18  Δραματικές Σχολές κατά τις εξομοίωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης