Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκλεισε η Εθνική Οδός από την Καλυφτάκη έως και τα διόδια της Τραγάνας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκλεισε η Εθνική Οδός από την Καλυφτάκη έως και τα διόδια της Τραγάνας

Με εντολή της αστυνομίας διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας - Δείτε σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική - Αλλάγές στα δρομολόγια των λεωφορείων, εκτός λειτουργίας ορισμένες γραμμές

ethniki-xionia-465
Η άφιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» στην Αττική έχει φέρει τις τελευταίες ώρες έντονες χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του νομού, όπως τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, τη Δροσιά, τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, τη Σταμάτα, την Πάρνηθα, τη Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Τροχαία Αττικής προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Ειδικότερα κλειστό είναι αυτή την ώρα το τμήμα της εθνικής από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τα διόδια της Τραγάνας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε η Νέα Οδός.

Η ανακοίνωση από τη Νέα Οδό

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι η Τροχαία Αττικής προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Ειδικότερα κλειστό είναι αυτή την ώρα το τμήμα της εθνικής από τον Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι και τον Α/Κ Τραγάνας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη «για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων».

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αθηνών-Λαμίας είναι σε ισχύ.

Η Νέα Οδός, όπως επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, συνίσταται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Όπως αναφέρει η Τροχαία, η κυκλοφορία διεκόπη προληπτικά, καθώς εντός της εθνικής έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες.
ethniki_alysides_xionia__2_
ethniki_alysides_xionia__3_
ethniki_alysides_xionia__1_


Έκλεισε και το τμήμα από Ράχες Φθιώτιδας μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας

Κλείσιμο
Σε προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τις Ράχες Φθιώτιδας μέχρι και το Κάστρο Βοιωτίας στο ρεύμα προς Αθήνα προχωρά η τροχαία αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, Αταλάντης και Θερμοπυλών.

Η Κεντρική Οδός με ανακοίνωση της προς τα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρει ότι θα υπάρχει και νεότερη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Τροχαίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής Οδού για την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων οχημάτων:

«Η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με απόφαση Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, Αταλάντης και Θερμοπυλών τίθεται σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας στον κλάδο προς Αθήνα του Α.Θ.Ε από Η/Κ Ραχών έως Α/Κ Κάστρου.

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων είναι σε ισχύ.

Η Κεντρική Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας, βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, συνίσταται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων».

Δείτε ποιοι άλλοι δρόμοι είναι κλειστοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει επίσης ότι  η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς τον Υμηττό.
στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη προς τον Υμηττό.
στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι την περιοχή προ ανατολής Νέας Μάκρης.
στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000), διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στον δρόμο για Πάρνηθα, από το εστιατόριο Αρχοντικό και πάνω.

Κλειστοί δρόμοι στην υπόλοιπη Ελλάδα
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο διαμορφώνεται ως εξής:

Νομός Βοιωτίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.
-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 11,000η χ/θ.
-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30,000η χ/θ έως την 34,000η χ/θ.
-Στην Επαρχιακή Οδό Λαμίας-Λιβαδειάς από 67,000 χ/θ έως 92,500 χ/θ.
-Στην Επαρχιακή Οδό Λαμίας-Λιβαδειάς από 88,000 χ/θ έως Α/Κ Κάστρου.
-Στην Επαρχιακή Οδό Λιβαδειάς-Δελφών από 1,000 χ/θ έως 39,00 χ/θ.
-Στην Επαρχιακή Οδό Θηβών-Χαλκίδας (όρια με Ν.Εύβοιας) από 1,000 χ/θ έως 20,00 χ/θ.
-Λοιπό επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο
-Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Στην Επαρχιακή Οδό Αράχωβας-Επταλόφου από 12η χ/θ έως Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (από ώρα 08:30 της 05-02-2023)
-Στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως-Ελικώνα-Κυριακίου (από ώρα 08:30 της 05-02-2023)
-Στην Επαρχιακή Οδό Κυριακίου-Αγ.Άννας (από ώρα 08:30 της 05-02-2023)
-Στην Επαρχιακή Οδό Αγίας Τριάδας-Αγίας Άννας (από ώρα 08:30 της 05-02-2023)

Νομός Ευβοίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Εύβοιας καθώς και στη νήσο Σκύρο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού από 16η χ/θ έως 44η χ/θ (από 09:00 ώρα της 05-02-2023)
-Σε όλο το οδικό δίκτυο περιοχής αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Κύμης (από 09:00 ώρα της 05-02-2023)

Νομός Φθιώτιδας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 242,079η χ/θ έως την 121,250η χ/θ (όρια με Ν. Βοιωτίας).
Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων

-Στην Επαρχιακή Οδό Αμφίκλειας Χ.Κ Παρνασσού (Φτερόλακα) από την 5η χ/θ έως την 17η χ/θ της, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης (από ώρα 08:00 της 05-02-2023). Η διέλευση επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό ασφάλειας του Χ.Κ.Παρνασσού με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου από 59 χ/θ έως 64,7 χ/θ (από 08:45 ώρα της 05-02-2023)
Νομός Φωκίδας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν.Φωκίδας.

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Φουρνά, από 12η έως 22η χ/θ, θέση «Βράχος», (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
-Στην Επαρχιακή Οδό Φουρνά-Καρδίτσας, από 50η έως 60η χ/θ, θέση «Ζαχαράκη», (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
-Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Κρίκελλου-Δομνίστας, από 12η έως 25η χ/θ, (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
-Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Χιονοδρομικό Κέντρο, από 3η έως 15η χ/θ, (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
-Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, από 30η έως 45η χ/θ, θέση «Αραποκέφαλα» (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
-Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Στενώματος, από 2η έως 17η χ/θ, (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)
-Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Φιδάκια, από 7η έως 25η χ/θ, (από 03:00 ώρα της 05-02-2023)

Πελοπόννησος

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με Αποφάσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, από την 09.00΄ ώρα σήμερα 05.02.2023, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, από το 85,2ο χλμ έως το 242,8ο χλμ και από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ..

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Αρκαδίας.

Τέλος, η κυκλοφορία στο λοιπό οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου έχει ως ακολούθως:

Νομός Κορινθίας:

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωση-παγετού, στην Εθνική Οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων από το 17,9ο χλμ έως το 35ο χλμ.

Νομός Λακωνίας:

Απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω καθίζησης, στην Επαρχιακή Οδό Σκάλας – Γερακίου στο 13ο χλμ.

Νομός Μεσσηνίας:

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωση-παγετού, στην Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης από το 28ο χλμ έως το 40ο χλμ.

Σε 15 ανέρχονται οι λεωφορειακές γραμμές που βρίσκονται σε μερική λειτουργία και 5 εκτός κυκλοφορίας

Μεταβολές /τροποποιήσεις στις διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών που αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις επικρατούσες ανά περιοχή συνθήκες ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ήδη έχουν τεθεί σε μερική λειτουργία 15 λεωφορειακές γραμμές, ενώ 5 λεωφορειακές γραμμές έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν οι ακόλουθες μεταβολές:

ΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

410 Ο.Α.Κ.Α.-ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ εως Nοσ. Παπαδημητρίου εκτός Βίγλας

446 ΣΤ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΝΟΣ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (μέσω ΠΙΚΠΑ) μέχρι Νοσ. Παπαδημητρίου εκτός 'Αγιο Σύλλα)

447 ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ έως Αναπαύσεως

450 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ έως Αναπαύσεως

451 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ έως Αναπαύσεως

460 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ έως Αναπαύσεως

461 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ έως Αναπαύσεως

314 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΝΗ - ΡΑΦΗΝΑ : Τα Λεωφορεία δεν διέρχονται από Πανόραμα -Ντράφι -Πεντέλη

536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ: αδυναμία πρόσβασης σε Παιδ. Χαρά - Λεωφ. Αιολίδος / Έως 14η Φούρνος

509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΚΡΥΟΝΕΡΙ: έως Γέφυρα Εθνικής Οδού / αδυναμία πρόσβασης σε Οικισμό Ποντίων

507 ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΣΤΑΜΑΤΑ: αδυναμία πρόσβασης σε Πλ. Ροδόπολης

535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΕΥΞ.ΠΟΝΤΟΣ: αδυναμία πρόσβασης σε Λεωφ. Πιπεροπούλου

503 ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ: έως Πλ. Βαρυμπόμπης

726 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΒΟΥΝΟ): έως Πλ. Θρακομακεδόνων

537 ΑΧΑΡΝΑΙ - ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ: έως Αεροπορική Βάση Δεκελείας

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

301-301Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΑΝΘΟΥΣΑ - ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

324 ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΚΑΝΤΖΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

535 Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ - ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ - ΦΡΑΓΜΑ - ΚΑΛΕΤΖΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΙΤΑΝ)

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί και στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 62 & 63 στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 62 & 63 στον άξονα Αθήνα -Θεσσαλονίκη σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει «Κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, και σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής, καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 62 & 63 στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη».

Ειδήσεις σήμερα:


Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χιόνι έως και 30 εκατοστά στην Αττική «βλέπει» το meteo

«Εγώ είμαι η γυναίκα που πήρε την παρθενιά του Χάρι» λέει 40χρονη οδηγός εκσκαφέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης