Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: Έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους και μου έφαγε... 150.000 ευρώ, λέει θύμα

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: Έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους και μου έφαγε... 150.000 ευρώ, λέει θύμα

Όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας, του  υποσχόταν εκατομμύρια μέσα σε λίγους μήνες - Πώς έγινε η γνωριμία

img_6125_resize
Με μια λεπτομερή περιγραφή επιχειρηματία-θύματος για τον τρόπο που  ξεγελάστηκε και εξεπατήθηκε από τον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη με οικονομική ζημιά... 150.000 ευρώ, αποκαλύπτεται η δράση του «Μάξιμου Σαράφη» που έβγαζε χρήματα εκμεταλλευόμενος ανθρώπους  με επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Όπως είπε ο ίδιος στο Mega, ένας φίλος του και μάλιστα παιδικός τον έφερε σε επαφή με τον «Σαράφη» με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ανυποψίαστων θυμάτων που τους έταξε δάνεια και... εκατομμύρια σε λίγους μήνες και τελικά τους έκλεβε τα χρήματα και εξαφανιζόταν.

«Εμάς, μας τον συνέστησε ένας ντόπιος από εδώ Κρητικός, με τον οποίο γνωριζόμαστε 40 χρόνια παιδικοί φίλοι. Αυτός ο ντόπιος, ο φίλος 40 χρόνια, είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και λέγαμε διάφορα επαγγελματικά. Μου λέει ‘εγώ μπορώ να βοηθήσω’. Εντάξει του λέω αφού μπορείς, να βοηθήσεις» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Τότε με συνέδεσε (σ.σ. με τον ‘Μάξιμο Σαράφη’) και βγήκα πάνω τον Μάρτιο του 2022 και ήπιαμε καφέ στο Κολωνάκι. Λέω στον ‘Μάξιμο Σαράφη’ το ψευδώνυμο και τον Κρητικό… τους λέω, γιατί μου έλεγαν για εκατομμύρια σε δύο μήνες, μου λέει το μάξιμουμ τρεις μήνες θα πάρεις τα χρήματα. Χρειαζόμαστε ένα business plan και λέω και στους δύο, αν πάει καλά η δουλειά θα σας ευλογώ σε όλη μου τη ζωή, αλλά αν με παίξετε θα σας μαυρίσω».




«Μου έφαγε 150.000 ευρώ»

Κλείσιμο
Μετά τη συνάντηση το ανυποψίαστο θύμα έδωσε 150.000 ευρώ στον Φιλίστωρα που όμως δεν ξανά είδε ποτέ.

«Μου έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Υπάρχει ένας φάκελος 10 εκατοστά πάχος, τον αφήσαμε στο μέγαρο της Ασφάλειας Ηρακλείου μαζί με την καταγγελία που κάναμε. Τον είχα συναντήσει 3, 4, 5 φορές γιατί υπογράφαμε χαρτιά μαζί με τον γιο μου. Χαμογελαστός, ήρεμος, έδειχνε σιγουριά. Μου "έφαγε" 150.000 ευρώ, χωρίς την ψυχική οδύνη που δεν λογαριάζεται, αλλά ο Κρητικός μου πήρε και άλλα 30.000 νωρίτερα, ξεγελώντας με».

Ειδήσεις σήμερα:

Σε γυναικείες φυλακές τρανς κρατούμενη που βίασε δύο κοπέλες πριν αλλάξει φύλο


Τα λένε στο Μιλάνο για το Qatargate Ιταλοί και Βέλγοι εισαγγελείς - Στο τραπέζι οι λογαριασμοί Παντσέρι και Τζόρτζι

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 47χρονου στην Καλαμάτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης