Στον εισαγγελέα τα πρακτικά για τις βαλίτσες και τους φακέλους με τα χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ - Γνήσια τα SMS Παππά

Στον εισαγγελέα τα πρακτικά για τις βαλίτσες και τους φακέλους με τα χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ - Γνήσια τα SMS Παππά

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να τεθούν στη δικαστική έρευνα το SMS, όσο και το απόσπασμα από το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα

kalogritsas_pappas_arthro
Την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις βαλίτσες και τους φακέλους με χρήματα που κατατέθηκε ότι έφυγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Όλγα Σμυρλή.

Γνήσιο είναι τόσο το επίμαχο SMS, όσο και το απόσπασμα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, σύμφωνα με γραφολογική εξέταση που προσκόμισαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος.

Την ίδια στιγμή η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή πρότεινε στο δικαστήριο να τεθούν στη δικαστική έρευνα το SMS, όσο και το απόσπασμα από το ημερολόγιο της κυρίας Διαμαντή.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα κατέθεσαν στο δικαστήριο τα τελικά συμπεράσματα από τα γραφολογικά συμπεράσματα της Μάγδας – Μαρίας Καμπούρη για τα αποσπάσματα της 15.9 2016 και της 22.9. 2016 από το ημερολόγιο της κ. Διαμαντή, τα οποία αναφέρουν ότι από την σύγκριση και την αντιπαραβολή της γραφής σε σχέση με δειγματική γραφής της γραμματέως αποδεικνύεται ότι είναι ο γραφικός της χαρακτήρας. Και αυτή είναι η συντάκτρια των αποσπασμάτων.

Κλείσιμο
Ως προς τα sms αποδεικνύεται συνοχή των συνομιλιών, που δεν έχουν υποστεί αλλοίωση, κατέληξε η κυρία Καμπούρη.

Ειδικότερα, «η γραφολογική έγινε από την κυρία Καμπούρη, διακεκριμένη γραφολόγο. Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θάλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων» αναφέρει η γραφολόγος.

Από την πλευρά της η κυρία Σμυρλή, εισηγήθηκε την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα ανέφερε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον κ. Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε: «Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Ότιδηποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κ.τ.λ., είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην Εισαγγελία να ελεγχθούν».

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων των συνηγόρων της πλευράς Παππά, κάνοντας αρκετές υποσημειώσεις. Για το θέμα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, που τέθηκε ως ένσταση από την πλευρά του Νίκου Παππά, ανέφερε: «Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής, αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

Ως προς τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κυρία Σμυρλή σημείωσε: «Δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Κατέθεσε ο Τρύφων Αλεξιάδης

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατέθεσε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την πορεία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά το επίμαχο διάστημα του 2016 που διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και τη νομιμότητα των ενεργειών του, αλλά και το κλίμα που επικρατούσε τότε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Αναλυτικότερα, ο κ. Αλεξιάδης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι ο νόμος του κ. Παππά ήταν ένας νόμος για να μπει τάξη στο άναρχο πειρατικό τοπίο των ΜΜΕ και για να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου. Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι με τον κ. Παππά η τότε κυβέρνηση αύξησε κατά 280 εκατ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και συνέχισε ότι υπήρχε μια μερίδα του Τύπου που δεν τηρούσε τη δεοντολογία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, ανέφερε ο μάρτυρας, ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ παραπλανώντας και διαστρεβλώνοντας τη πραγματικότητα, υπήρχε προπαγάνδα, παραπληροφόρηση και αποσιώπηση γεγονότων.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ channel να υπήρχε, όπως λένε, δεν θα ήταν δυνατόν να αλλάξει αυτή η ισορροπία κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη στάση που κρατούσαν απέναντί του τα άλλα μέσα ενημέρωσης.

«Με τερτίπια η αλήθεια δεν συγκαλύπτεται» λένε Λοβέρδος και Καραχάλιος

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα, σε δήλωση ανέφεραν:

«Η παρελκυστική τακτική του κ. Παππά δια των συνηγόρων του με δικονομικό ακτιβισμό να καθυστερήσει τη λειτουργία του Δικαστηρίου μη τυχόν και γλυτώσει από τα όσα η Δικαιοσύνη έχει να αποφανθεί χτύπησε σήμερα ακόμη μια φορά στα βράχια. Το ψευδές επιχειρήματα ότι τάχα τα sms είναι πλαστά απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δικαστήριο. Με τερτίπια η αλήθεια δεν συγκαλύπτεται».
Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανατολικά της Ρόδου - Αισθητός έως την Κρήτη


Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία διώκεται ο «Σαράφης» της Novartis

Eκτακτο δελτίο με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια - 112 σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης