Ψευτογιατρός: «Είχε απωθημένο να γίνει γιατρός» λέει ο Κώστας Ντάλτας - Νόμιζε ότι είχε τη «λύση» για τα πάντα

Ψευτογιατρός: «Είχε απωθημένο να γίνει γιατρός» λέει ο Κώστας Ντάλτας - Νόμιζε ότι είχε τη «λύση» για τα πάντα

«Αυτά που έλεγε στους ασθενείς τα πίστευε και ο ίδιος» αναφέρει ο ποινικολόγος, που τον γνώριζε από μικρό παιδί - Τι λέει για το γυμναστήριο... φυσικοθεραπευτήριο και τον γιο που ήθελε να γίνει «νέος Ραφαέλ Ναδάλ»

ψευτογιατρος91
«Είχε απωθημένο από μικρός να γίνει γιατρός, αλλά δεν τα κατάφερε» λέει στο protothema.gr για τον ψευτογιατρό Διονύση Τριανταφύλλου o ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας, ο οποίος τον θυμάται από τα εφηβικά τους χρόνια στον Πειραιά, όταν και οι δυο ασχολούνταν με τον αθλητισμό σε διαφορετικούς ομίλους.

Όπως εξηγεί ο γνωστός ποινικολόγος ο 66χρονος ψευτογιατρός είχε δημιουργήσει στο Πασαλιμάνι και ένα υπερσύχρονο για την εποχή του γυμναστήριο, το οποίο λειτουργούσε και ως φυσιοθεραπευτήριο:

«Στον Πειραιά όλοι όσοι είμαστε μια γενιά πάνω ή κάτω από τον Σάκη, γιατί έτσι τον φωνάζαμε τον Διονύση Τριανταφύλλου, τον γνωρίζουμε καλά. Στο Πασαλιμάνι είδε δημιουργήσει το πρώτο μοντέρνο γυμναστήριο της εποχής μαζί με φυσιοθεραυπετήριο. Υπήρχαν και άλλα φυσικά, αλλά ήταν ο πρώτος που έφερε μηχανήματα και όργανα. Ο Σάκης είχε από πάντα μια “βίδα”, είχε μία λύση που την ήξερε μόνο αυτός και την είχε μάθει από σπανία πηγή. Είτε για διατροφή, είτε για προπόνηση, είτε για λύσεις σε τραυματισμούς, είτε για πολιτική, είτε για το σύμπαν, είχε βρει κάτι που δεν το είχε βρει κανείς άλλος και το είχε μάθει από κάποιον, τον οποίον μόνο αυτός ανακάλυψε. Το πίστευε! Έψαχνε πάντοτε να βρει την λύση που δεν είχες βρει εσύ, αλλά και κανένας άλλος. Εδώ άλλοι σήμερα πιστεύουν ότι τα εμβόλια τα έφερε ο Σατανάς».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κώστα Ντάλτα, ο Διονύσης Τριανταφύλλου υπήρξε αθλητής του Εθνικού, ενώ εκείνος του Πειραϊκού όπως και η σύζυγος του 66χρονου: «Tους άρεσε να ξεχωρίζουν. Έμαθα ότι έκοψαν το παιδί τους από το σχολείο, προκειμένου ν' ασχοληθεί με το τένις και να γίνει ο νέος Ραφαέλ Ναδάλ. Το παιδί ξεκίνησε σε μια από τις σχολές τένις που υπάρχουν, ήταν καλός αθλητής πρώτος στους junior στην Ελλάδα, αλλά έπαθε ένα σοβαρό τραυματισμό στην ωμοπλάτη και του κόπηκε ο δρόμος. Θυμάμαι το παιδί από δέκα ετών να προπονείται 4 και 5 ώρες κάθε μέρα με τους γονείς του εκεί. Εγώ συναντήθηκα ξανά μαζί τους μετά από χρόνια όταν απέκτησα εξοχικό στη Σαρωνίδα».

Ο ψευτογιατρός από έφηβος δήλωνε πως θέλει να γίνει γιατρός

«Είχε απωθημένο ν' ασχοληθεί με την ιατρική, έδωσε και ξανάδωσε εξετάσεις και πέρασε στην φυσιοθεραπεία. Δεν ήταν κάτι εύκολο στα χρόνια μας. Τον ενδιέφερε και η στρατιωτική ιατρική αλλά δεν του έκατσε» εξηγεί ο Κώστας Ντάλτας και θεωρεί πως ό,τι έταζε στα ανυποψίαστα θύματα του και ασθενείς ο 66χρονος... τα πίστευε.

«Θεωρώ ότι αυτά που έλεγε στους ασθενείς του τα πίστευε και ο ίδιος. Είχε δώσει όλο του τον εαυτό σε κάτι που δεν ήταν λογικό, αλλά ανορθολογικό. Από την άλλη, οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι πολύ καλά ενημερωμένοι από τους γιατρούς τους για την πάθηση τους. Τόσο ο ασθενής όσο και το περιβάλλον είναι καλά ενημερωμένοι για τη νόσο και τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν μπορεί κάποιος να σε πείσει πως με βλαστοκύτταρα θα σε θεραπεύσει. Δεν γίνεται με τόση ενημέρωση να πιστείς πως θεραπεύεσαι από την σκλήρυνση. Δηλαδή ήξερε μόνο αυτός την θεραπεία και κανένας άλλος γιατρός στον κόσμο... μην τρελαθούμε. Απλά πάντα ήταν ένας άνθρωπος που αναζητούσε να βάλει γκολ από το κόρνερ».

Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή παραμένει η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό

Πότε θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική - Σε δύο φάσεις η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Δείτε βίντεο: «Αθάνατος Νίκο μας» - Συγκίνηση στην κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης