Ψευτογιατρός: «Η ζωή έχει ευκαιρίες, αν τις αρπάξετε θα πετύχετε», έλεγε στους ασθενείς

Ψευτογιατρός: «Η ζωή έχει ευκαιρίες, αν τις αρπάξετε θα πετύχετε», έλεγε στους ασθενείς

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ζητά 45.000 ευρώ από ασθενή για «ειδικές εξετάσεις» και θεραπεία με «κύτταρα εμβρύων»

pseutogiatros_neo_xr
Αποκαλυπτικά είναι τα ντοκουμέντα και οι καταγγελίες σε βάρος του 66χρονου ψευτογιατρού των Καλυβίων, ο οποίος είχε στήσει ολόκληρη εγκληματική απάτη από το 2006 και τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Βίντεο που παρουσίασε το Mega από την εκπομπή «Αποδείξεις» πριν από 17 χρόνια, δείχνει τον 66χρονο που παρουσιαζόταν ως φυσικοθεραπευτής μαζί με τον Γερμανό συνεργάτη του, δήθεν γενετιστή, να ζητούν από ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας 45 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να τη θεραπεύσουν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ψευτογιατρός βρίσκεται στο γραφείο του μαζί με μία γυναίκα που πάσχει από την πάθηση και αναζητά θεραπεία. Ο κατηγορούμενος τότε την πείθει για κάποιες «ειδικές εξετάσεις» στη Γερμανία που κοστίζουν 25.000 ευρώ, ενώ η συνολική θεραπευτική αγωγή θα ανέλθει στο ποσό των 45.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, της εξηγεί ότι 25.000 ευρώ έχουν τα κύτταρα που θα της χορηγούσε και που θα την έκαναν καλά, ενώ προηγουμένως ισχυριζόταν πως αυτό ήταν το ποσό για τις εξετάσεις στο pet scan. «Εκεί (σ.σ.: στην τιμή για τα κύτταρα) δεν μπορούμε να βάλουμε χέρι» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση της γυναίκας από που προέρχονται αυτά τα κύτταρα της απαντά φειδωλά «από έμβρυα» και προκειμένου να αιτιολογήσει την... παράξενη προέλευσή τους συνεχίζει: «Η ζωή έχει ευκαιρίες, αν τις αρπάξετε θα πετύχετε και θα πάρει ο καθένας και μία ευκαιρία. Αν την αφήσεις να περάσει, πέρασε. Δεν έχει κάτι άλλο».

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpznbgdwhnep)


Ο 66χρονος που συστηνόταν ως γιατρός, έλεγε πως συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό. Το βίντεο έχει γυριστεί τέσσερα χρόνια πριν τις πρώτες καταγγελίες από ασθενείς που είδαν την κατάσταση της υγείας τους να επιδεινώνεται μετά τις θεραπείες με τα πεπτίδια.

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του 66χρονου έγινε το 2010 από ασθενή ο οποίος διέκοψε τη φαρμακευτική θεραπεία του και εντέλει έχασε τη ζωή του. Έξι χρόνια μετά, η μητέρα μιας νεαρής ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας από την Αθήνα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταγγέλοντας τον 66χρονο για απάτη.

Η συγκεκριμένη καταγγελία «ξεκλείδωσε" την υπόθεση με αποτέλεσμα ο ψευτογιατρός από τότε να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου τρεις φορές το μήνα. .

Κλείσιμο
Η κόρη της είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας και στην προσπάθεια της οικογένειας να βοηθήσει το παιδί προσέγγισαν τον 66χρονο δήθεν νευρολόγο, όπως τους συστήθηκε.

Στη συνέχεια, έμαθαν πως πρόκειται για φυσικοθεραπευτή ο οποίος σε συνεννόηση με τον 72χρονο, Γερμανό συνεργό του προέτρεψαν την ασθενή να διακόψει την ιατρική θεραπεία που έπαιρνε για να της χορηγήσουν βλαστοκύτταρα.

Η μητέρα μίλησε στο protothema.gr για το Γολγοθά που ανέβηκε εξαιτίας των πρωτοποριακών «θεραπειών» του 66χρονου.

«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε την απάτη και εκμεταλλευόταν άτομα στη θέση της κόρης μου.Χορηγούσε, είχε μια πρωτοποριακή θεραπεία σε συνεργασία με ένα Γερμανό γιατρό. Πήγαινε τα άτομα στην Γερμανία, έκαναν μια εξέταση και από εκεί και πέρα έκαναν μια εξέταση και τους χορηγούσε κάποια φιαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα.Στη συνέχεια, βελτίωση δεν βλέπαμε, αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε ένα Γολγοθά μέσα στο σπίτι γιατί το παιδί είχε πιστέψει ότι κάτι κάνει καλά.
Εγώ, από την άλλη πλευρά είχα τις αντιρρήσεις μου. Από την αρχή θεωρούσα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Όταν της ζητά να κόψει τη θεραπεία που παίρνει, την κανονική, την ιατρική; Τι είναι;Εμείς πήγαμε σε αυτόν το 2015 με σκλήρυνση κατά πλάκας. Μας είπε να σταματήσουμε τις θεραπείες γιατί και καλά η θεραπεία που κάνει την πάει πίσω» λέει η μητέρα της κοπέλας και περιγράφει το μέγεθος της απάτης που είχαν στήσει ο 66χρονος σε συνεργασία με τον 72χρονο δήθεν Γενετιστή από την Γερμανία.

«Είχαμε πάει πρώτα στην Γερμανία και μετά ξεκίνησε η θεραπεία εδώ. Ο Γερμανός ήταν γιατρός αλλά γενικός γιατρός, δεν ήταν κάτι εξειδικευμένο. Ήταν σε συνεννόηση μεταξύ τους και μας έλεγαν τα ίδια πράγματα. Έφερνε κάποια πεπτίδια, ενέσιμα, και χορηγούσε μετά βλαστοκύτταρα. Ο άνθρωπος ήταν φυσικοθεραπευτής αλλά εμφανιζόταν ως νευρολόγος. Στο ιατρείο του δεν είχαμε πάει ερχόταν σπίτι αλλά από ο, τι ξέρω είχε ενα χώρο τον οποίο δεν χρησιμοποιούσε», περιγράφει η ίδια.

Όπως λέει, η οικογένειά της υπέστη μια οικονομική αφαίμαξη καθώς ο 66χρονος τους απέσπασε συνολικά 135.000 ευρώ.

«Μας χρεώνε 200 ευρώ το κάθε πεπτίδιο και 25 χιλιάδες ευρώ τα βλαστοκύτταρα.Το μόνο που έκανε ήταν οικονομική αφαίμαξη. Συνολικά μας απέσπασε 135.000 ευρώ»καταγγέλλει.

Θύματα του 66χρονου φέρονται να είχαν πέσει ακόμη και οι γείτονές του στο σπίτι-φρούριο στα Καλύβια.

Γειτόνισσά του αποκαλύπτει πως ο ψευτογιατρός της χορηγούσε αλοιφή για πάθηση στη μέση με 25 ευρώ ενώ η τιμή του σκευάσματος στη λιανική είναι 4 ευρώ.

Όπως τονίζει, μάλιστα, ο ίδιος αποπειράθηκε να της πουλήσει αργότερα το ίδιο προϊόν για 100 ευρώ.

«Πριν 6-7 χρόνια πήραμε μια αλοιφή γιατί είχαμε κάτι πόνους στη μέση και τέτοια. Τη μία φορά την πήραμε 25 ευρώ και την άλλη φορά, παρήγγειλα και της αδελφής μου, μου την έδιναν 100.Και είπα ότι εγώ την πήρα τόσο και δεν μπορώ να την πάρω τόσο γιατί θα εκτεθώ στην αδελφή μου.Και όταν λέει από 20, 25, 100 είναι μεγάλη διαφορά. Και τη βρήκαμε στο ίντερνετ 4-4,5 ευρώ», τονίζει.

Φωτογραφία από τη στιγμή που κάνει ένεση σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας

Στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος για τον θάνατο πέντε ασθενών, που ερευνάται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εμφανίζεται σε φωτογραφία να κάνει ένεση σε νεαρή ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει και τις πληροφορίες της αστυνομίας, ο 66χρονος «αλίευε» ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας για να τους δώσει...πρωτοποριακές θεραπείες. Στη φωτογραφία του Alpha διακρίνεται να κάνει ένεση σε νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.Κανείς, ωστόσο, δεν γνωρίζει τι περιείχε η ένεση που έκανε ο ψευτογιατρός στην ασθενή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpzlv2bsrdc9)


Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμια απογοήτευση από τη στάση Σόλτς για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Survivor All Star: Ο δεύτερος του τάκου και οι εντάσεις για τα «παράνομα» ζευγάρια - Δείτε βίντεο

Οι προαναγγελίες Μητσοτάκη για τη δεύτερη τετραετία και τα διλήμματα







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης