Ψευτογιατρός: «Ψάχναμε ελπίδα, πιστέψαμε τον απατεώνα» - Νέες μαρτυρίες για το πώς προσέγγιζε τα θύματά του

Ψευτογιατρός: «Ψάχναμε ελπίδα, πιστέψαμε τον απατεώνα» - Νέες μαρτυρίες για το πώς προσέγγιζε τα θύματά του

Ο αδελφός του 53χρονου στη Θεσσαλονίκη, που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2020, εξηγεί πώς τους εξαπάτησε - Καταγγελία και για χειρουργό-συνεργό του

pseutogiatros_6_2
Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα φαίνεται πως είχε στήσει ο ψευτογιατρός των Καλυβίων καθώς, όπως καταγγέλλουν ασθενείς που γλίτωσαν από τα χέρια του, πέρα από τον Γερμανό «γενετιστή», υπήρχε και χειρούργος-ορθοπεδικός ο οποίος αναλάμβανε τις επεμβάσεις. Φυσικά, με το αζημίωτο και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα υγείας των ανυποψίαστων ασθενών.

Κάτοικος των Καλυβίων καταγγέλλει πως πριν από τρία χρόνια ο 66χρονος τον εξέτασε για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο ισχίο και τον παρέπεμψε σε «δικό του» γιατρό για να τον χειρουργήσει, με το τριπλάσιο κόστος σε σύγκριση με τις τιμές για μια επέμβαση ρουτίνας.

«Το 2019 με είχε πιάσει το ισχίο μου και μου έκανε κάποιες ασκήσεις, μου έδωσε να κάνω μια αξονική. Με το που βγήκαν τα αποτελέσματα, πήγα στο σπίτι του, την είδε, και με έστειλε σε κάποιον ''δικό'' του γιατρό, από ό,τι είπε. Όταν τον ρώτησα πόσο θα πάει η εξέταση, μου είπε 5 χιλιάρικα. Του λέω ''καλά θα τα ξαναπούμε'' και έφυγα. Ψάχνοντας- την εποχή εκείνη- ήταν 1.500 ευρώ μέσω ΕΟΠΥΥ και έπαιρνα και κάποια χρήματα πίσω. Αυτά που είχαν κυκλοφορήσει για αλοιφές, τα γνωρίζω φυσικά. Κάτι είχε ακουστεί για τα Καλύβια αλλά δεν είχα πάει στο ιατρείο του. Στο σπίτι με εξέτασε», λέει ο ηλικιωμένος.

Ο ψευτογιατρός έστελνε ασθενείς σε χειρουργό-συνεργό του - Ζητούσε τα τριπλά για μια επέμβαση ισχίου


Ο ψευτογιατρός υποσχόταν «θεραπεία» με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο- συνήθως- στάδιο, αλλά και με νευρολογικές παθήσεις, και μαζί με τον Γερμανό συνεργό του, απομυζούσαν τεράστια χρηματικά ποσά.

Από την πλευρά του, ο αδελφός του 53χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης του ψευτογιατρού και έχασε τη ζωή του τον Δεκέμβριο του 2020, εξηγεί στο protothema.gr, πως ο 66χρονος που παρίστανε τον γιατρό κατάφερε και τους εξαπάτησε, με αποτέλεσμα ο αδελφός του να χάσει τη ζωή του.

Η συγκεκριμένη καταγγελία ήταν η πρώτη που έγινε στην αστυνομία και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της σοβαρής υπόθεσης με τα τουλάχιστον 15 θύματα, εκ των οποίων πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή του.

«Επειδή η ασθένεια του αδελφού μου δεν ήταν ιάσιμη με τα γνωστά φάρμακα και την ιατρική επιστήμη, είχε κυκλοφορήσει, τότε, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μία καινούργια θεραπεία σε πειραματικό στάδιο με βλαστοκύτταρα και μας έδωσε ελπίδες. Εκείνη την περίοδο μπήκε στη ζωή μας αυτός ο απατεώνας που παρουσιάστηκε ως γιατρός και μας διαβεβαίωσε ότι μπορεί να το θεραπεύσει. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Ήταν η ελπίδα που πιάσαμε από τα μαλλιά, όταν δεν έχεις άλλον τρόπο να σωθείς, σε κάνει πολλές φορές να δέχεσαι και τον απατεώνα στη ζωή σου. Είναι 50-50 οι πιθανότητες να την πατήσεις», λέει στο protothema.gr, ο αδελφός του θύματος.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, τον ψευτογιατρό τον σύστησε στον ίδιο ένας κοινός γνωστός που είχε επαφή μαζί του και υποτίθεται θεράπευσε ανθρώπους με το ίδιο πρόβλημα υγείας. «Μας είπε ότι είναι γιατρός, ότι συνεργάζεται με ένα κέντρο στη Γερμανία και με βλαστοκύτταρα θεραπεύει αυτήν την ασθένεια και ότι ήδη έχει θεραπεύσει πολλούς ασθενείς».

Κλείσιμο
Ο αδελφός του 53χρονου που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2020, αναφέρει ότι «ο άνθρωπος αυτός δρούσε σε όλη τη χώρα, μας είχε ενημερώσει ότι έχει ασθενείς σε όλη την Ελλάδα», ενώ προσθέτει ότι «μαζί μας μιλούσε μόνο ο ίδιος».

«Τα χρήματα που έπαιρνε ήταν ανάλογα με τα φιαλίδια που έφερνε. Συνολικά πήρε πάνω από 60.000», σημειώνει.

Ειδήσες σήμερα:

Καλαμάτα: Γνωστός ως «Αμερικάνος» στα κυκλώματα της νύχτας ο 47χρονος νεκρός

Ερντογάν: Νέες προκλήσεις - «Μητσοτάκη, αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

Ψευτογιατρός: Έδινε «θαυματουργά» φιαλίδια για... €25.000 - Η παρουσίαση της ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης