Θεσσαλονίκη: Για ανθρωποκτονία με δόλο ο «ψευτογιατρός» και ο Γερμανός συνεργός του

Θεσσαλονίκη: Για ανθρωποκτονία με δόλο ο «ψευτογιατρός» και ο Γερμανός συνεργός του

Το δίδυμο των γιατρών-μαϊμού υποσχόταν πλήρη ίαση από τη σκλήρυνση κατά πλάκας - Μέσα στην ημέρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους

pseutogiatros_thessaloniki_xr
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εις βάρος του 66χρονου «ψευτογιατρού» από την Αθήνα ο οποίος κατηγορείται οτι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη και αναμένονται σύντομα νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση.

Η ίδια κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε και εις βάρος του Γερμανού γιατρού, από το κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, ο οποίος συνεργαζόταν με τον 56χρονο «ψευτογιατρό»

Στο Κορωπί το σπίτι του «ψευτογιατρού

Στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου είχε στήσει το «στρατηγείο» της απάτης ο 56χρονος «ψευτογιατρός» με θύματα ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πέντε εκ των οποίων τελικά κατέληξαν.

Από την έρευνα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια μετά από καταγγελίες για τη δράση του «ψευτογιατρού» στη Θεσσαλονίκη, έχει προκύψει ότι ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής που δήλωνε «φυσίατρος-νευρολόγος» είχε στήσει την θανατηφόρα, όπως αποδείχθηκε, κομπίνα σε συνεργασία με έναν γενικο γιατρό στη Γερμανία.

Κατά πληροφορίες ο Γερμανός γιατρός είναι ηλικίας 72 ετών και εμφανιζόταν στα θύματά τους ως «γενετιστής και νευρολόγος».

Κλείσιμο
«Δόλωμα» για τα θύματα των δύο «ψευτογιατρών» αποτελούσε ο ισχυρισμός τους ότι είχαν τέτοια εξειδίκευση ώστε να εξασφαλίζουν πλήρη ίαση ή θεαματική βελτίωση σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, οι «θεραπείες» που έκαναν στους ασθενείς τους ήταν ενέσεις με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα. Μέχρι στιγμής ο φάκελος που έχει σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος περιλαμβάνει 15 θύματα των δύο «ψευτογιατρών» με πέντε εξ αυτών να έχουν καταλήξει.

Όσο για το ύψος της λείας των δύο «ψευτογιατρών» αυτή υπολογίζεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο ποσό των 900.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι πριν από οχτώ ημέρες, στις 12 Ιανουαρίου, Έλληνες και Γερμανοί αστυνομικοί έκαναν ταυτόχρονες έρευνες στα σπίτια των δύο «ψευτογιατρών». Κατά πληροφορίες βρήκαν και κατέσχεσαν τους φακέλους των 15 ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, ένα πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρια 10 φυσιγγίων 9mm, ένα εξάρτημα φωτοβολίδες, ένα δίκανο και 1.850 ευρώ.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο protothema.gr εντός της ημέρας αναμένεται το «πράσινο φως» από την εισαγγελία θεσσαλονίκης για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των δύο «ψευτογιατρών» ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συλλήψεις για την συγκλονιστική αυτή υπόθεση.


Δείτε βίντεο: Για ανθρωποκτονία με δόλο το δίδυμο των γιατρών - «μαϊμού» - Στο Κορωπί έστησαν το «στρατηγείο» της απάτης
Για ανθρωποκτονία με δόλο το δίδυμο των γιατρών - «μαϊμού» - Στο Κορωπί το «στρατηγείο» της απάτης


Ειδήσεις σήμερα:

Τι κρύβεται πίσω απ' την έκρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων στη Γλυφάδα

Τρία στοιχεία «έκαψαν» τους 7 στην Πάτρα - Ο ρόλος του γιου του «Στέλιου» της «17Ν»

Η Λόπεζ έπαθε μετατραυματικό στρες 20 χρόνια μετά τη διάλυση του αρραβώνα της με τον Αφλεκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης