Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα μιγκέ λουλούδια που σφράγισαν τη σχέση του με την Άννα Μαρία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα μιγκέ λουλούδια που σφράγισαν τη σχέση του με την Άννα Μαρία

Η απόφαση που πήραν το 1964 και σημάδεψε τη ζωή τους - Το κοινό σημείο με τους γάμους Βουγιουκλάκη και Μίντλετον - Τι αποκαλύπτει ο θρυλικός ανθοπώλης «Ζερδές»

αννα-μαρια
Με ένα στεφάνι από τα αγαπημένα της μιγκέ λουλούδια και μια μεταξωτή μπλε κορδέλα τοποθετημένη στη μέση της σύνθεσης με την φράση “Η αγαπημένη σου Άννα Μαρία” γραμμένη με χρυσά γράμματα η τελευταία βασίλισσα της Ελλάδας αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι τον εδώ και 59χρονια σύντροφο της ζωής της και τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

στεφανι


Η επιλογή των λουλουδιών, όπως πρώτο ανέφερε σε ανάρτηση του το protothema.gr,  δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού οι λεπτές λευκές καμπανούλες με το φίνο άρωμα αποτελούσαν τον Σεπτέμβριο του 1964 και την νυφική ανθοδέσμη της Άννας Μαρίας στον γάμο  της με τον 24χρονο τότε διάδοχο Κωνσταντίνο.

Το ζευγάρι είχε επισκεφτεί ένα από τα πιο διάσημα ανθοπωλεία του Κολωνακίου επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ 5, του βραβευμένου ανθοπώλη της εποχής “Δημητρίου Ζερδέ κι υιοί”, που διατηρούσε κατάστημα στην περιοχή από την εποχή της κατοχής.

Βασιλικοί Γάμοι Κωνσταντίνου & Άννας-Μαρίας - 18 Σεπτεμβρίου 1964


Όπως αναφέρει στο protothema.gr o Νίκος Ζερδές, εγγονός του Δημήτρη και γιος του Ιάκωβου Ζερδέ, που είχε εξυπηρετήσει το νεαρό τότε ερωτευμένο ζευγάρι, αρχικά η Άννα Μαρία και ο Κωνσταντίνος είχαν προβληματιστεί αφού εκτός από τα μιγκέ είχαν επιλέξει και τις λευκές ορχιδέες για τον γάμο τους:

«Είχαν καταλήξει στα λουλούδια, ήταν ανάμεσα στα μιγκέ και τις ορχιδέες, ωστόσο με την βοήθεια του πατέρα μου πήραν την τελική τους απόφαση. Το ζευγάρι είχε επισκεφτεί το ανθοπωλείο μας για την παραγγελία, είδαν φωτογραφίες από άλλους γάμους, αλλά και από λουλούδια. Τότε τα λουλούδια αυτής της κατηγορίας γινόταν ειδική παραγγελία στο εξωτερικό, καθώς εδώ δεν μπορούσες να τα βρεις γιατί δεν υπήρχαν. Έρχονταν αεροπορικώς γι' αυτό και ήθελε κάποιο διάστημα μέχρι να την παραλαβή τους. Η παραγγελία που έγινε ήταν για την νυφική ανθοδέσμη, αλλά και για τον στολισμό της εκκλησίας. Μάλιστα επειδή οι καλεσμένοι ήταν πάρα πολλοί είχαν φροντίσει να στολίσουν με κόκκινες γλαδιόλες σε ειδικές συνθέσεις, τον κεντρικό επιβλητικό πολυέλαιο της Μητρόπολης».

Κλείσιμο
Ο  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ  ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ  ΔΩΡΑ  ΤΟΥ  ΓΑΜΟΥ  ΤΟΥΣ


Από τότε τα μιγκέ έμελλε να γίνουν σύμβολο της αγάπης τους, με την Άννα Μαρία στο τέλος να τα επιλέγει και για τον αποχαιρετισμό τους.

αννα-μαριαα


Την ίδια εποχή -εκτός από το βασιλικό ζευγάρι- μιγκέ είχαν επιλέξει για τον γάμο τους τον Ιανουάριο του 1965 στους Δελφούς και η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Αν και η τιμή τους ήταν ιδιαίτερα υψηλή, ωστόσο το ζευγάρι όπως αναφέρει ο Νίκος Ζερδές δεν πτοήθηκε να τα παραγγείλει: «Εκτός από την ανθοδέσμη της η Αλίκη είχε παραγγείλει και μια κουάφ που θα συνόδευε το χτένισμα της, η οποία ήταν όλη από μιγκέ μπουμπούκια. Ήταν γνωστή η αγάπη για τα λουλούδια στα μαλλιά, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση στον γάμο της να μην βάλει κάτι. Όλα ο πατέρας μου τα έφτιαξε όπως και τα υπόλοιπα λουλούδια του γάμου».

αλικη


Ανθοδέσμη από μιγκέ ή διαφορετικά το «Δάκρυ της Παναγιάς» ή αλλιώς «Κρίνο της Κοιλάδας» είχε κρατήσει τον Απρίλιο του 1956 και η χολιγουντιανή σταρ Γκρέις Κέλλυ στον γάμο της με τον πρίγκιπα του Μονακό Ρενιέ.

Από τις τελευταίες νυφικές ανθοδέσμες που στολίστηκαν με το φίνο λουλούδι ήταν και αυτή της Κέιτ Μίντλετον στον γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, διαδόχου του αγγλικού θρόνου, τον Απρίλιο του 2011.

Ειδήσεις σήμερα:

Oι Survivors του ΣΚΑΪ... επαγγελματίες με σύστημα «καμήλα»

Ζέστη, σκόνη και ισχυροί νοτιάδες έως την Πέμπτη - Έρχεται τσουχτερό κρύο

Πότε βγαίνει η απόφαση για Φιλιππίδη - «Δεν μπορούσε να ανεχθεί το “όχι’’»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης