Κηδεία τέως βασιλιά: Ξεκίνησαν οι υψηλές αφίξεις – 14 ιδιωτικές πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος»

Κηδεία τέως βασιλιά: Ξεκίνησαν οι υψηλές αφίξεις – 14 ιδιωτικές πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας βρίσκονται ήδη στην Αθήνα - Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ βγαίνουν από τη «Μεγάλη Βρεταννία» - Δείτε φωογραφίες

mb_oikogeneia_arthro
Περίπου 200 άτομα εκτιμάται ότι συμπεριλαμβάνει η λίστα των προσκεκλημένων για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών, το πρωί της Δευτέρας.

Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται η άφιξη των περισσότερων, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη,  ενώ στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται από το πρωί η Μαρί Σαντάλ και η Τατιάνα Μπλάτνικ  μαζί με τον Νικόλαο και τον Φίλιππο Γλύξμπουργκ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpso1e9h18dt)


Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα παραστεί στην κηδεία με τα περισσότερα μέλη της να βρίσκονται ήδη εδώ. Βασιλικά μέλη αναμένονται επίσης από την Δανία, την Σουηδία, το Λουξεμβούργο, Νορβηγία, το Μονακό, την Σερβία και την Βουλγαρία, ενώ συνολικά 14 ιδιωτικές πτήσεις αναμένονται σήμερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα από τη  Δανία έρχεται η ίδια η Βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία είναι η αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου. Θα συνοδεύεται από τον Πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο και όπως λέγεται αγαπημένο ανιψιό του Κωνσταντίνου. Επίσης θα είναι παρούσες στην κηδεία του τέως βασιλιά τόσο η πριγκίπισσα Βενεδίκτη όσο και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας.

oikogeneia_kideia_teos_arthro
Μαρί Σαντάλ, Τατιάνα Μπλάτνικ και η μητέρα της Τατιάνα Μπλάτνικ, Μαρί Μπλανς Μπίερλαϊν
IMG_8452-_1_


Στην Ελλάδα θα έρθει και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρία, καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και η πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

Κλείσιμο
Το «παρών» θα δώσει ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών και η πριγκίπισσα Sarvath al-Hassan της Ιορδανίας.

Πού θα καταλύσουν

Όλοι οι παραπάνω, θα μείνουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στο ίδιο ξενοδοχείο θα καταλύσουν από την οικογένεια του εκλιπόντος η Αλεξία, η Θεοδώρα και οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένει επίσης επιβεβαίωση από τη βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας και τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου ο οποίος προτίθεται να μείνει στην Αθήνα για μία διανυκτέρευση.

Στην Αθήνα για την κηδεία του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων θα ταξιδέψει και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Από το Λουξεμβούργο, το «παρών» θα δώσει ο Μέγας Δούκας Ερρίκος.

Παραμένει ανεπιβεβαίωτος ο ερχομός του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου και βαφτισιμιό του τέως βασιλέως. Ωστόσο σχεδόν σίγουρος θεωρείται ο ερχομός της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

nikolaos_mb__1_
Φίλιππος Γλύξμπουργκ
Φίλιππος - Μεγάλη Βρετάννια



Σε όποιο ξενοδοχείο και να καταλύσουν, όλοι οι εστεμμένοι και γαλαζοαίματοι συγγενείς και στενοί φίλοι του τέως βασιλιά, το πρωί της Δευτέρας θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από όπου θα κατευθυνθούν στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό θα μείνει στο ξενοδοχείο Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η αντιπροσωπία του Λουξεμβούργου βρήκε... ακριβές τις τιμές και αποφάσισε να πάει μάλλον στο Electra Palace, εκτός κι αν τελικά επιλέξει τη χλιδή του Divani Caravel.

IMG_8464
Φίλιππος και Νικολάος Γλύξμπουργκ
IMG_8463


Σημειώνεται ότι στη λίστα με τους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Σε διαρκείς συνεννοήσεις βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι ώστε όλα να λειτουργήσουν ρολόι και βάσει σχεδίου. Drones και ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, ενώ 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Ιδιαίτερη προσοχή θα υπάρξει για την αυτοκινητοπομπή από το κέντρο της Αθήνας στο Τατόι.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 40 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ - Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές

O Σούνακ τα βρίσκει σκούρα με Σκωτσέζο δημοσιογράφο που τον σφυροκοπά με την ίδια ερώτηση

Από την Αμερική η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης