Καιρός: Πότε επιστρέφει ο χειμώνας - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός: Πότε επιστρέφει ο χειμώνας - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Μετά την πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή επιστρέφουμε «στον αστερισμό των νοτιάδων» την Δευτέρα

kairiko_vroxes_xr
Για επιστροφή του χειμώνα το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου έκανε λόγο στην πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διάστημα ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως εξήγησε για τον καιρό των επόμενων 24ωρων, την Παρασκευή οι ενδείξεις είναι ότι θα είναι άστατος στις Σποράδες και το κεντρονότιο Αιγαίο με συννεφιές και τοπικές μπόρες στις Κυκλάδες ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλει προσοχή από την βόρεια Κρήτη προς τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο».

Ειδικά για τους ανέμους ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι στα Δωδεκάνησα θα επικρατούν ανατολικοί άνεμοι που δεν αποκλείεται να φτάσουν σε ένταση τα 6 μποφόρ με ριπές έως και 8 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, θα ξεκινήσει το Σάββατο με συννεφιά από τα δυτικά προς τα ανατολικά με μια προσωρινή διαταραχή χωρίς ένταση στα φαινόμενα και θα συνεχιστεί την Κυριακή με βοριάδες που θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας.

Αντίθετα την Δευτέρα η τάση του καιρού «δείχνει» νοτιάδες και επιστροφή «στον αστερισμό των νοτιάδων».

Από τα μέσα, όμως, της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Ιανουαρίου) φαίνεται να σχηματίζονται ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη και τις σκανδιναβικές χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά «και μετά τις 21-22 Ιανουαρίου ίσως να ρίξουν πιο πολύ τη θερμοκρασία και να θυμίσουν ότι είμαστε στον χειμώνα», όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Κλείσιμο
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 11/01/2023 | ΕΡΤ

H πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (17/1)

Για την Παρασκευή (13/1) στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Αύξηση των νεφώσεων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σάββατο (14/1)
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυριακή (15/1)
Στα βορειοδυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δευτέρα (16/1)
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τρίτη (17/1)
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: Αποχώρησε ο Περικλής Κονδυλάτος, νέα ήττα για τους Μαχητές - Δείτε βίντεο


Ποιοι επίσημοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του Κωνσταντίνου τη Δευτέρα

Βίντεο: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στο Μαρούσι - Έβαλαν δυναμίτιδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης