Βέροια: Θρήνος για το βρέφος που πέταξε η μητέρα του στον Αλιάκμονα - «Δεν συνεννοούμασταν», λέει ο πατέρας

Βέροια: Θρήνος για το βρέφος που πέταξε η μητέρα του στον Αλιάκμονα - «Δεν συνεννοούμασταν», λέει ο πατέρας

Ο ίδιος λέει ότι δεν τον ειδοποίησαν για την κηδεία - «Προσπαθούσα να το αναγνωρίσω αλλά δεν με άφηνε» - Πώς η 29χρονη το έριξε στο φράγμα

mana-m
Μόλις τέσσερις άνθρωποι ήταν τη Δευτέρα στην κηδεία του μόλις 11 μηνών βρέφους που βρέθηκε πνιγμένο στον Αλιάκμονα, με τη μητέρα του να κατηγορείται ότι το πέταξε στο ποτάμι. Το κοριτσάκι κηδεύτηκε λίγο μετά τις 15:30 της Δευτέρας, με παρόντες τη μητέρα της 29χρονης, τον παππού του μωρού και ακόμη δύο συγγενείς.

Ο πατέρας απουσίαζε, γιατί όπως είπε δεν ειδοποιήθηκε από την οικογένεια, αλλά από άνθρωπο στο κοιμητήριο. Σε δηλώσεις του στο Star ο πατέρας, ο οποίος διατηρούσε δεσμό με τη γυναίκα και δεν είχε αναγνωρίσει το παιδί, είπε ότι «ήταν ένα αγγελούδι, χαρούμενο... Ποιανού η καρδιά δεν πονάει..;».

Πρόσθεσε ότι «εγώ όταν πήγαινα έβλεπα το παιδί, ήταν καλοσυντηρημένο, ήταν ταϊσμένο, το πήγαινα στους γιατρούς... Προσπάθησα ό,τι καλύτερο γι' αυτό το παιδί». Ακόμη, επισήμανε ότι από την μέρα που γεννήθηκε το παιδί εκείνος προσπαθούσε να το αναγνωρίσει. Πρόσθεσε ότι είχε κάνει και τεστ DNA: «Πάλευα για την αναγνώριση του παιδιού και τίποτα παραπάνω. Δεν συνεννοούμασταν, δεν ξέρω τους λόγους που δεν ήθελε να το αναγνωρίσω».

Η 29χρονη μητέρα:
veroia_aliakmonas_2
veroia_aliakmonas_1
Η 29χρονη μητέρα
veroia_aliakmonas_4
veroia_aliakmonas_3


Υπενθυμίζεται ότι για  ανθρωποκτονία από πρόθεση του μόλις 11 μηνών βρέφους της κατηγορείται η γυναίκα που, όπως παραδέχτηκε στις αρχές, πέταξε το βρέφος σε φράγμα στον Αλιάκμονα.

Αρνείται, ωστόσο, ότι αυτή ήταν που σκότωσε το παιδί της. «Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξεΔεν ξέρω τι έγινε», έλεγε συνεχώς.

Το χρονικό της φρίκης

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η γυναίκα φέρεται πως πήρε ταξί από το χωριό Σταυρό Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που το πέταξε. Στη συνέχεια, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ενώ μόλις ξημέρωσε επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με το μωρό, τη γιαγιά και τον παππού του.

Αλιάκμονας - Μαρτυρία (1)


Οι παππούδες βλέποντας πως η γυναίκα έχει γυρίσει χωρίς το βρέφος ανησύχησαν ενώ όταν την ρώτησαν που είναι, εκείνη φέρεται να απάντησε πως «καλά είναι εκεί που είναι», για να τους καθυσηχασει, χωρίς ωστόσο να τους πείσει. Οι άνθρωποι ειδοποίησαν την Αστυνομία και ξεκίνησαν να καλούν ανθρώπους του χωριού προκειμένου να δουν αν γνωρίζουν κάτι για να τους βοηθήσουν να βρουν την εγγονή τους. Τελικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν το βρέφος στα παγωμένα νερά του ποταμού, τα ξημέρωματα της επόμενης ημέρας.

Αλιάκμονας - Μαρτυρία (3)


Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν διατηρούσε δεσμό με τη μητέρα, ανέφερε νωρίτερα στο protothema.gr, πως παρά τις προσπάθειες που έκανε για να αναγνωρίσει το παιδί μετά τη γέννησή του, συναντούσε πάντα τοίχο, ωστόσο το φρόντιζε και το επισκεπτόταν πολύ συχνά για να το βλέπει και να περνάει χρόνο μαζί του.

Αλιάκμονας - Μαρτυρία (2)



Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος από τη δολοφονία και δε μπορεί να πιστέψει πώς η 29χρονη έλαβε αυτήν την απόφαση και σκότωσε το παιδί τους.

«Από τη μέρα που γεννήθηκε πάλευα για αυτό το μωρό και ήθελα να το αναγνωρίσω. Το έβλεπα συχνά, πάντα ήταν με καθαρά ρούχα και φαινόταν μια χαρά, δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτό που έγινε. Αν υπήρχε έστω και ένα σημάδι θα είχα πράξει διαφορετικά», αναφέρει.

«Ήθελα να κινηθώ νομικά γιατί υπήρχε άρνηση απο την μητέρα του και απο την οικογένεια της και δε με άφηναν να το αναγνωρίσω. Πήγαινα στο σπίτι για να δώ το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου», σημειώνει.

aliakmonas_2
aliakmonas_mak
«Δεν είχαμε παντρευτεί, δε διατηρούσαμε σχέση. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοντυμένο, περιποιημένο, καμία σχέση με αμέλεια, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα. Δε χωράει το μυαλό μου αυτό που έγινε», τονίζει ακόμη.

Όπως λέει στη συνέχεια, ο ίδιος έμαθε από την αστυνομία την τραγική είδηση και το τελευταίο διάστημα δε μπορούσε να επικοινωνήσει με την 29χρονη. Τελευταία φορά την είδε στις 2 Δεκεμβρίου που πήγε το παιδί στον γιατρό ενώ παραμονή Χριστουγέννων δε του επέτρεψε να δει το παιδί. «Πάλευα για την αναγνώριση, μάζευα χαρτιά για να κινηθώ δικαστικά. Δε μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε. Ο καθένας μπορεί να πει τα δικά του. Δε θέλω καμία επικοινωνία μαζί της. Το ήθελε το παιδί, δε μου είχε πει τίποτα στο παρελθόν».

Υπό άκρα μυστικότητα η κηδεία του βρέφου

Εν τω μεταξύ υπό άκρα μυστικότητα και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο έγινε   το μεσημέρι της Δευτέρας η κηδεία του 11 μηνών βρέφους που φέρεται να σκότωσε η 29χρονη μητέρα του. Υπενθυμίζεται πως η νεαρή γυναίκα φέρεται να έριξε το βρέφος  στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα, στη Βέροια και το εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο.

Στη κηδεία του κοριτσιού που έγινε στα κοιμητήρια του χωριού Σταυρός Ημαθίας, μόλις 400 μέτρα από το σπίτι που ζούσε η οικογένεια, παρευρέθηκαν συνολικά τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών η γιαγιά, ο παππούς και ο θείος του βρέφους, ενώ ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν διατηρούσε δεσμό με την 29χρονη και δεν είχε προλάβει να το αναγνωρίσει, δεν βρέθηκε στη κηδεία.

veroia_1
veroia_2
veroia_3
veroia_4


Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του βρέφους ολοκληρώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας και το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος. Στην ιατροδικαστή υπηρεσία οδηγήθηκε και η 29χρονη προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ και για διαδικαστικά θέματα. Ο φάκελος με το πόρισμα του ιατροδικαστή έχει ήδη αποσταλεί στην Ασφάλεια και στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να μπει στη δικογραφία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης