Βέροια: «Την 29χρονη επισκέπτονταν συχνά κοινωνικοί λειτουργοί» λέει ο πρόεδρος του Σταυρού Ημαθίας

Βέροια: «Την 29χρονη επισκέπτονταν συχνά κοινωνικοί λειτουργοί» λέει ο πρόεδρος του Σταυρού Ημαθίας

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η 29χρονη που κρατείται - Τι δηλώνει ο Γιάννης Κεϊσίδης για τον πατέρα του 11 μηνών βρέφους

fragma-aliakmona
Την ώρα που οι έρευνες για το 11 μηνών βρέφος, που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα, συνεχίζονται, ερωτήματα προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας του χωριού Σταυρός Ημαθίας, Γιάννη Κεϊσίδη, στο protothema.gr. Σύμφωνα με αυτές, η μητέρα παρακολουθείτο από ειδικούς της πρόνοιας και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον τραγικό θάνατο του βρέφους, καθώς έρχονταν συχνά σε επαφή με τη μητέρα και το μωρό χωρίς κανένας ωστόσο να έχει υποψιαστεί κάτι κακό.

«Είναι αλήθεια πως η Ελευθερία αντιμετώπιζε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα. Είχε νοσηλευτεί κι αρκετές φορές στο νοσοκομείο. Τον τελευταίο καιρό όμως και ιδιαίτερα μετά την γέννηση του παιδιού, ήταν άλλος άνθρωπος. Είχε ηρεμήσει αρκετά, φερόταν εξαιρετικά καλά στο μωρό, δεν έδειχνε πως θα έφτανε σε αυτό το ακραίο σημείο, διότι την επισκεπτόταν και η πρόνοια αρκετές φορές» επισημαίνει ο  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού Σταυρός Ημαθίας.

Η 29χρονη, που δεν εργαζόταν, ζούσε στο μικρό χωριό της Ημαθίας με τη μητέρα και τον παππού της καθώς ο πατέρας της είχε πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Από την εποχή των σοβαρών ψυχολογικών της προβλημάτων και ιδιαίτερα μετά τις επαναλαμβανόμενες νοσηλείες της σε ψυχιατρικές κλινικές, το σπίτι της οικογένειας άρχισαν να επισκέπτονται κοινωνικοί λειτουργοί και άτομα της πρόνοιας προκειμένου να ελέγχουν την όλη κατάσταση.

«Είχε στήριγμα της την μητέρα της και τον παππού της διότι ο πατέρας είχε πεθάνει. Απορούμε όλοι πως συνέβη όλο αυτό το κακό. Ερχόντουσαν εδώ κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, η πρόνοια όλοι ήταν δίπλα της. Ο παππούς και η μητέρα της Ελευθερίας το μωρό αυτό το μεγάλωναν σε ένα άκρως φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον. Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που έχει συμβεί γιατί το μωρό το ζούσαμε, το παίζαμε όλοι εδώ», υπογραμμίζει ο κ. Κεϊσίδης.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του χωριού, το σπίτι της Ελευθερίας επισκεπτόταν συχνά και ο πατέρας του παιδιού. «Ο σύντροφός της ερχόταν εδώ και έβλεπε το παιδί. Το έπαιζε, του έφερνε τα δώρα του, φαινόταν να έχουν μεταξύ τους μια καλή σχέση και να υπήρχαν τσακωμοί δεν βλέπαμε κάτι. Τι γινόταν μεταξύ τους κανένας δεν ξέρει».

H 29χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια, ενώ μετά τον θάνατο του πατέρα της, η μητέρα της επέλεξε να εγκατασταθούν στο χωριό της Ημαθίας.

«Η Ελευθερία με τους γονείς της μεγάλωσε στην Βέροια. Εδώ ήρθε μαζί με την μητέρα της όταν πέθανε ο πατέρας και ήρθαν να μείνουν με τον παππού. Μιλούσε σε όλους, ήταν κοινωνική, τώρα τι και πως κανένας δεν ξέρει. Αν ήταν επιθετική απέναντι στους δικούς της, μόνο εκείνοι το γνωρίζουν, εμείς την βλέπαμε στο μπαλκόνι ευτυχισμένη μαζί με το μωρό της. Εμείς πάντως που την ζούσαμε δεν είδαμε ποτέ κάτι παράξενο ώστε καταλάβουμε ότι αισθάνεται πιεσμένη ή προβληματισμένη από κάτι» σημειώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού Σταυρός Ημαθίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ασφυκτικό θάνατο έδειξε η νεκροψία για το 11 μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα

Όλα έτοιμα στο γήπεδο της Σάντος - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ

Politico για Ερντογάν: Σχεδιάζει πολέμους για να γαντζωθεί στην εξουσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης