Φολέγανδρος: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Φολέγανδρος: Ομόφωνα ένοχος ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Το δικαστήριο απέρριψε κάθε ισχυρισμό της υπεράσπισης του 30χρονου για ελαφρυντικά - Αναμένονται οι ποινές

garyfallia-dolofonos
Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου ο 30χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές είχαν υιοθετήσει πλήρως την εισαγγελική πρόταση και είχαν παραπέμψει σε δίκη τον 30χρονο για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εξέτασης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς, το οποίο είχαν ανασύρει από τη θάλασσα λιμενικοί, έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της.

Επίσης, από τα χτυπήματα στα βράχια είχαν ανοίξει οι βρεγματικές ραφές του κρανίου ενώ όλα τα χτυπήματα, αλλά και το σύρσιμο στα βράχια έγιναν, ενώ η Γαρυφαλλιά βρισκόταν εν ζωή. Σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη φαρμακοποιός και κυρίως αυτές στο κεφάλι ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος προσθέτοντας ότι στη θάλασσα την είχε ρίξει ο δράστης και ο θάνατος της άτυχης κοπέλας είχε προέλθει από πνιγμό.

H δίκη είχε ξεκινήσει μετά τη διακοπή της, στις 17 Νοεμβρίου με τους γονείς της άτυχης κοπέλας να ζητούν δίκαιωση για τη μνήμη του παιδιού τους.

Το σκεπτικό

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, που μεταφέρει το logostypos.gr, το έγκλημα στη Φολέγανδρο έγινε έξω από το αυτοκίνητο με δυο σπρωξίματα (το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς). Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του θύτη και του θύματος ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο.

Κλείσιμο
Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη. Παράλληλα ο δράστης κατηγορείται ότι δεν έκανε άμεση προσπάθεια διάσωσης του θύματος. Τα λίγα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος μαρτυρούν ότι έγινε πάλη μεταξύ των δυο πλευρών.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχθηκε ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχολογικό επεισόδιο.

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή με το αιτιολογικό ότι ο 30χρονος δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Οι γονείς του δράστη

Στο δικαστήριο είχε καταθέσει η οικογένεια του κατηγορούμενου με τη μητέρα του να τον χαρακτηρίζει «άριστο μαθητή», ο οποίος «ουδέποτε είχε δώσει αφορμή με τη συμπεριφορά του τόσο στο σπίτι του όσο και ζωή του». Η ίδια είπε ότι πρόκειται για ένα παιδί που δεν έπαιρνε καμία πρωτοβουλία αν κάτι του συνέβαινε, ενώ σύμφωνα με την ίδια ήταν ιδιαίτερα κλειστός χαρακτήρας, μέχρι που απέφευγε να βρίσκεται και με συγγενείς.

Όπως κατέθεσαν οι γονείς και η αδερφή του κατ’ ομολογίαν δράστη, σύμφωνα με το cyclades24, ο 30χρονος από το 2014 παρουσίαζε ψυχωσικά επεισόδια, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αποτέλεσμα η μητέρα του να τον επισκέπτεται συχνά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 30χρονος παρουσίαζε μία ψυχική αστάθεια -κάτι το οποίο τον οδήγησε πολλές φορές να επισκεφθεί ειδικούς, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι έπασχε από διπολική διαταραχή, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις αγωγές των δύο ψυχολόγων και ενός ψυχιάτρου, που τον παρακολουθήσαν.

Όσον αφορά στη σχέση του με τη Γαρυφαλλιά την οποία γνώρισε μέσω κοινής παρέας, οι γονείς του κατηγορούμενου είπαν ότι την είχαν δει όταν ερχόταν στο σπίτι τους, ενώ για τις διακοπές στη Φολέγανδρο, προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, προτείνοντας του τις παραλίες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Αναφερόμενοι για το τι ακολούθησε μετά το έγκλημα στη Φολέγανδρο, υποστήριξαν ότι ο 30χρονος δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον. «Μας πήραν τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν ό Δημήτρης κατηγορείται για δολοφονία. Την επόμενη ημέρα φύγαμε για την Φολέγανδρο, παρόλα αυτά δεν μας επέτρεψαν να τον δούμε. Όταν καταφέραμε να τον δούμε, διαπιστώσαμε ένα παιδί φοβισμένο και ταραγμένο, το οποίο ούτε που μας γνώρισε» κατέθεσε ο πατέρας του.

Ειδήσεις σήμερα

Ίλιον: Αυτό είναι το σπίτι-κολαστήριο που οκτώ 15χρονοι βίαζαν συμμαθητή τους

Η θεία από την Αυστραλία με το μισό εκατ. ευρώ που πήγε στην Κιβωτό

Μπουζούκια στις γιορτές: Πόσο θα κοστίζει το κάθε τραπέζι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης