Συγκινεί ο «ψηλός» του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης: «Η φωνή του Διακογιάννη δεν θα σιγήσει ποτέ είναι αθάνατη

Συγκινεί ο «ψηλός» του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης: «Η φωνή του Διακογιάννη δεν θα σιγήσει ποτέ είναι αθάνατη

«Τον αγαπήσαμε και θα τον αγαπάμε ακόμα και μετά τον θάνατο του», δηλώνει ο θρύλος του τριφυλλιού

2848359
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ο θρυλικός «ψηλός» όπως φώναζαν στα γήπεδα τον Αντώνη Αντωνιάδη, αποχαιρετά συγκινημένος μέσα από το protothema.gr τον φίλο του Γιάννη Διακογιάννη με τον οποίο ήταν στενά συνδεδεμένοι κοντά στα πενήντα χρόνια από το «έπος του Γουέμπλπεϊ».

Όπως αναφέρει η φωνή του Διακογιάννη δεν γίνεται να ξεχαστεί ποτέ, όπως και ο τρόπος της περιγραφής των αγώνων που έκανε, που αν και πολλοί προσπάθησαν στην πορεία να αντιγράψουν χωρίς όμως επιτυχία.

«Η φωνή του Διακογάννη δεν θα σιγήσει ποτέ είναι αθάνατη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την φιλία μας, την παρουσία του, την μόρφωση του, την αγάπη του για τον αθλητισμό. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μουσική, στα βιβλία, στην καλή παρέα και το κρασί», σημειώνει ο σπουδαίος επιθετικός και συνεχίζει λέγοντας πως «ερχόταν μαζί μας στις αποστολές του Παναθηναϊκού. Στην πορεία του Γουέμπλεϊ τον είχαμε κοντά μας. Σε όλους τους αγώνες ήταν εκεί και τους μετέδιδε. Ο Διακογιάννης καθιέρωσε την “Αθλητική Κυριακή” στην τηλεόραση, χωρίς εκείνον δεν πιστεύω πως θα είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία οι αθλητικές εκπομπές».

Τα μυστικά της επιτυχίας του sports caster σύμφωνα με τον Αντώνη Αντωνιάδη ήταν πολλά. «Είχε ευχέρεια λόγου και τρομερή μόρφωση. Η περιγραφή του είχε πάθος. Ο Διακογιάννης περιέγραφε με μεγάλη ακρίβεια την εικόνα κι ό,τι έβλεπε. Ακόμα κι αν μετέδιδε τον αγώνα από το ραδιόφωνο, ήταν σαν να έβλεπες την φάση, με λεπτομέρεια, σαφήνεια και ακρίβεια. Αυτά ήταν και τα μυστικά της επιτυχίες του, που πολλοί προσπάθησαν ν αντιγράψουν χωρίς όμως επιτυχία», επισημαίνει.

Κλείσιμο
Η φιλία των δυο ανδρών μετρούσε για πάνω από πενήντα χρόνια. «Ήμασταν παιδιά όταν τον γνωρίσαμε 23 -24 ετών, περάσαμε μαζί του πάνω από μισό αιώνα. Τον αγαπήσαμε και θα τον αγαπάμε ακόμα και μετά τον θάνατο του. Όταν παρουσίασα την αυτοβιογραφία μου ο Διακογιάννης ήταν δίπλα μου, ένα από τα βασικά πρόσωπα που μίλησαν για μια αξέχαστη εποχή. Ο Διακογιάννης αγαπούσε τους πρωταγωνιστές του αθλητισμού που ήταν πάντα οι αθλητές. Μαζί βγάλαμε το σλόγκαν “Πρωταγωνιστής του αθλητισμού είναι ο αθλητής”», θυμάται.

Σύμφωνα με τον θρυλικό «ψηλό» του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Διακογιάννης υπήρξε άρρωστος οπαδός του τριφυλλιού κάτι που αποκάλυψε πριν από λίγα χρόνια. «O Διακογιάννης ήταν πάντα άρρωστος Παναθηναϊκός, δεν το έλεγε δημόσια, αλλά βλέπαμε το πως πανηγύριζε, πως περιέγραφε τους αγώνες. Το παραδέχτηκε όμως πριν από λίγα χρόνια. Ήταν ένας εξαιρετικά κοινωνικός άνθρωπος που του άρεσε να κάνει παρέες. Ο Διακογιάννης σε όλες τις εποχές ήταν ένας σύγχρονος κοσμικός πολίτης», καταλήγει.



Ειδήσεις σήμερα:

Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση της Καϊλή - Άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» στις Βρυξέλλες

Βροχές και καταιγίδες για σήμερα - Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των Χριστουγέννων

Δίκη για Μάτι: «Άφησα τη μητέρα μου να καεί για να σώσω σύζυγο και παιδιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης