Μέχρι την Τετάρτη τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 16χρονου Ρομά

Μέχρι την Τετάρτη τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 16χρονου Ρομά

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή του

ΡΟΜΑ15
Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στον 16χρονο Ρομά ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να φανεί αν ο ανήλικος Ρομά είχε καταναλώσει φαρμακευτικές, ναρκωτικές ή άλλες τοξικές ουσίες και τα αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια μέσω του δικηγόρου της είχε ζητήσει να σχηματιστεί πόρισμα ιατροδικαστή που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη δίκη με κατηγορούμενο τον αστυνομικό.

Σημειώνεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις αποτελούν μια πάγια διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως και η εξέταση αίματος, προκειμένου να εξακριβωθεί αν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στον 16χρονο την προηγούμενη εβδομάδα, προέκυψε ότι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες προέρχονται από τραύμα από σφαίρα από πυροβόλο όπλο. Κατά την εξέταση στον 16χρονο, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί.

Ο 16χρονος Ρομά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Εντός της εβδομάδας θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αν ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή όχι.

«Η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή» λένε συγγενείς του 16χρονου Ρομά - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Στο μεταξύ, εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες και ημέρες για την κατάσταση του 16χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα οι γιατροί μείωσαν σταδιακά τις καταστολές προκειμένου να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός και ο εγκέφαλός του. Ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.

Κλείσιμο
Συγγενείς του 16χρονου, μαζί με τον αντιπρόεδρο του οικισμού Ρομά Αγίας Σοφίας, έφτασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο "Ιπποκράτειο" προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του.

"Παραμένει στην ίδια κατάσταση, όπως μας είπαν οι γιατροί. Το παιδί κρέμεται ακόμα από μία κλωστή. Οι γονείς είναι χάλια, είναι και εκείνοι σε κρίσιμη κατάσταση, όπως όλοι μας. Το παιδί δεν αντιδράει, είναι ακριβώς όπως τον φέρανε", ανέφερε ο θείος του 16χρονου, Κωνσταντίνος Φουντούλης, ενώ η θεία του συμπλήρωσε ότι η κατάσταση του ανηλίκου είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

"Η κατάστασή του είναι όπως ήταν στην αρχή που ήρθε και ακόμα χειρότερη", ανέφερε ο αντιπρόεδρος του οικισμού Αγίας Σοφίας, Βασίλης Τάσιος. "Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν μας είπαν τι περιθώριο δίνουν οι γιατροί, καθώς ποτέ δε λένε", σημείωσε.

Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο βρέθηκε και η σύζυγος του 16χρονου Ρομά, η οποία ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους γονείς του 16χρονου έχει επιτραπεί αρκετές φορές να δουν τον γιο τους στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ελπίζουν σε ένα πραγματικό θαύμα για τη ζωή του.


Ειδήσεις σήμερα:

Βροχές και καταιγίδες για σήμερα - Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των Χριστουγέννων

Για τις ΗΠΑ, οι εκτελέσεις στο Ιράν δείχνουν πως το καθεστώς «φοβάται τον ίδιο τον λαό του»

Η Κάτια είδε για δεύτερη φορά τον... ουρανό σφοντύλι στο GNTM 5 - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης