«Πόλεμος» των μπότοξ: Αφαίρεσαν €50.000 ευρώ από λογαριασμό πελάτισσας και ζήτησαν να τους εκχωρήσει ακίνητα €200.000

«Πόλεμος» των μπότοξ: Αφαίρεσαν €50.000 ευρώ από λογαριασμό πελάτισσας και ζήτησαν να τους εκχωρήσει ακίνητα €200.000

Ο συγγενής της άτυχης γυναίκας κατέφυγε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του από τον άγνωστο άνδρα που «συνεργαζόταν» με τον όμιλο αισθητικής

botox_xr
«Πρωταγωνιστές» μιας νέας υπόθεσης απάτης στον «πόλεμο των μπότοξ» είναι οι ιδιοκτήτες του ομίλου αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που κατηγορούνται για την απαγωγή και ξυλοδαρμό πρώην υπαλλήλων τους, όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr, πριν από περίπου ένα χρόνο, συγκεκριμένα την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021 ένας γνώριμος στις αστυνομικές Αρχές άνδρας φέρεται να απείλησε συγγενικό πρόσωπο μιας καλής πελάτισσας του εν λόγω ομίλου αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που λειτουργούσε με γραφεία σε Κηφισιά και Σύνταγμα.

Πρόκειται για μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας που πέρασε το κατώφλι του ινστιτούτου αισθητικής για botox και όχι μόνο. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης κατάφεραν να την πείσουν να προχωρήσει σε μια σειρά από θεραπείες που θα ανανέωναν την εμφάνιση της.

Με την πειθώ τους, εκμεταλλευόμενοι συνάμα την σοβαρή πάθηση της, φέρονται να της απέσπασαν 50.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό ενώ φέρονται να προσπάθησαν να τους εκχωρήσει δυο ακίνητα, εμπορικής αξίας 200.000 ευρώ, δίχως ωστόσο να τα καταφέρουν. Ο συγγενής της άτυχης γυναίκας κατέφυγε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωή του από τον άγνωστο άνδρα που λειτουργούσε για λογαριασμό των δυο ιδιοκτητών του ομίλου αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής.

Νυχάδικα και κομμωτήρια κάνουν ενέσιμες θεραπείες

Στη διασπορά φαινομένων εκμετάλλευσης, που τείνουν να λάβουν ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις στον χώρο των επεμβάσεων ομορφιάς εστιάζει, μετά τον πρόεδρο της εταιρείας πλαστικής χειρουργικής, Ηλία Αθανασόπουλο, ακόμη ένας επιστήμονας-ειδήμων του συγκεκριμένου τομέα.

Με τοποθέτησή του, ύστερα από τα δημοσιεύματα του protothema.gr για την προώθηση θεραπειών-«μαϊμού» από ινστιτούτα ομορφιάς, τις απαγωγές και τους ξυλοδαρμούς υπάλληλων για λόγους ανταγωνισμού μεταξύ ινστιτούτων ομορφιάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), Ιωάννης Μπάρκης, υπογραμμίζει τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Κλείσιμο
Τη στιγμή που πυκνώνουν οι περιπτώσεις ινστιτούτων που «αλιεύουν» κόσμο με «δόλωμα» τις χαμηλές τιμές, κάτι όμως που τελικά αποβαίνει βαθιά επιβλαβές για την υγεία, ο κ. Μπάρκης αναφέρεται σε συνθήκες αναρχίας, αυθαιρεσίας και κερδοσκοπίας, αλλά και σε δήθεν συμφέροντα διαφημιστικά πακέτα.

Διαπιστώνει ότι η προώθηση ψευδών πρακτικών ίασης αποτελεί μέρος μιας καλά στημένης «οργάνωσης», με υποτιθέμενα πρωτόκολλα σε επιχειρήσεις με ανύπαρκτο και μη αναγνωρισμένο τίτλο Ιατρικής Αισθητικής.

Αναφερόμενος στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής επισημαίνει ειδικότερα: «Δυστυχώς σήμερα στον συγκεκριμένο χώρο επικρατεί αναρχία, αυθαιρεσία και ιδιαίτερη κερδοσκοπία λόγω της αυξανόμενης ενασχόλησης με το αντικείμενο αυτό μη ιατρών αλλά και ιατρών άνευ ειδικότητας, ή ακόμα και ιατρών με ειδικότητες που δεν έχουν την ανάλογη εκπαίδευση στο γνωστικό αντικείμενο της Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής, ειδικότητες που δικαιούνται απόλυτα να ασχολούνται με τα αισθητικά προβλήματα του δέρματος».

Στηλιτεύοντας τις πρακτικές εκμετάλλευσης, υπογραμμίζει ότι η ανάγκη για βελτίωση των αισθητικών προβλημάτων, που οδηγεί τους ανθρώπους σε αναζήτηση λύσεων και πράξεων που περιλαμβάνει η Αισθητική Δερματολογία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δίνει έναυσμα για ευτελή ανταγωνισμό με διαφήμιση, με προσφορές και με οικονομικά «πακέτα», που έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα και στην αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με την Εύα Καϊλή: Σύλληψη, κράτηση ή ανάκριση;

Ρομά επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ΑΤ Σπάτων - Έξι συλλήψεις

Η Κρίστεν Στιούαρτ επιλέχθηκε ως πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης