«Πόλεμος» για τα μπότοξ: Πώς ινστιτούτα αισθητικής εξαπατούν τους πελάτες

«Πόλεμος» για τα μπότοξ: Πώς ινστιτούτα αισθητικής εξαπατούν τους πελάτες

Τι αποκαλύπτει στο protothema.gr για τις παραπλανητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν τα κέντρα αισθητικής ο πρόεδρος της εταιρίας Πλαστικής χειρουργικής

botox_xr
Σπάει η αλυσίδα απάτης όσο πυκνώνουν οι καταγγελίες για ινστιτούτα αισθητικής που ξεγέλασαν πλήθος κόσμου προωθώντας θεραπείες, οι οποίες αποδείχτηκαν απειλητικές για την υγεία, σε τιμές απρόσμενα χαμηλές για τα δεδομένα της πλαστικής χειρουργικής. Πουλώντας ελπίδα και εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη ματαιοδοξία, υπάρχουν εκείνοι που προάγουν υποτιθέμενα εναλλακτικές θεραπείες, με ψεύτικες βεβαιώσεις επαγγελματισμού.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, δε, το γεγονός ότι ινστιτούτο κατάφερε να συγκεντρώσει χιλιάδες πελάτες με μαϊμού θεραπεία ανάπλασης και ομορφιάς στην τιμή των 99 ευρώ, κάτι που επέφερε ένα ντόμινο συνεπειών στην υγεία όσων έπεσαν στη παγίδα. Η λειτουργία αυτού του είδους επιχειρήσεων δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά αποτελεί εδώ και χρόνια ένα σκοτεινό παρακλάδι της πλαστικής χειρουργικής.

Την ύπαρξη απατηλών μεθόδων για την προσέγγιση πελατών με σκοπό την υποβολή σε επεμβάσεις επισημαίνει, άλλωστε, στο protothema.gr, ο πρόεδρος της εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, Ηλίας Αθανασόπουλος.

Ορισμένα ινστιτούτα αισθητικής, τα τελευταία χρόνια, υπόσχονται θεραπείες σε αδιανόητα χαμηλές τιμές, αλιεύοντας ανυποψίαστους πελάτες.

Οι γιατροί-«φαντάσματα»

Δεν διστάζουν, δε, σύμφωνα με τον κ.Αθανασόπουλο, να χρησιμοποιήσουν εν άγνοια του και ψευδώς το όνομα ενός γιατρού για να πείσουν τον κόσμο για την υποτιθέμενη αξιοπιστία τους. Στη συνέχεια, όταν ίδιος ο γιατρός το αντιλαμβάνεται, προσπαθεί να βρει την άκρη.

Είχε ειδικότερα καταγράφει περιστατικό ψευδούς χρήσης ονόματος εξειδικευμένου γιατρού, ο οποίος αναγκάστηκε να καλέσει το ινστιτούτο για να διαπιστώσει τι συμβαίνει, όμως δεν πήρε απάντηση.

Κλείσιμο
Τα ινστιτούτα με τις θεραπείες-μαϊμού φέρεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας πλαστικής χειρουργικής, να λειτουργούν επί χρόνια.

Η περιφέρεια που τα αδειοδοτεί, όμως, όπως επισημαίνεται, οφείλει να πραγματοποιεί τον απαραίτητο έλεγχο για να εγκρίνεται η λειτουργία τους. Κατόπιν ελέγχων σε ινστιτούτα, επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας ωστόσο κάποια από αυτά λειτουργούν κάτω από διαφορετικά επωνυμία.

Προχωρώντας σε συστάσεις, ο γιατρός συνιστά προσοχή σε παραπλανητικές διαφημίσεις ενώ προκρίνει, για τους υποψήφιους πελάτες, την ανάγκη αναζήτησης πιστοποιημένων γιατρών προτού εγκρίνουν την εκάστοτε θεραπεία.

Η θεραπεία μαϊμού των 99 ευρώ

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, επιχείρηση πουλούσε μπότοξ σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, ήτοι 99 ευρώ τη θεραπεία. Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν δυσαρεστημένοι πελάτες, η ενέσιμη μέθοδος δεν περιείχε τίποτα παραπάνω από... απλό φυσιολογικό ορό.

Η θεραπεία, όμως, προωθήθηκε σε περίπου 100.000 πελάτες με το πέρασμα των ετών.

Ο εν λόγω όμιλος αισθητικής συνεργαζόταν με πλαστικούς χειρουργούς. Η ιδιοκτήτρια, δε, του ινστιτούτου συστηνόταν ως δερματολόγος με ψεύτικο όνομα, προχωρώντας σε θεραπείες χωρίς να είναι καν γιατρός.

Στα «δίχτυα» της απάτης μπλέχτηκε και 70χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που αναγκάστηκε να δώσει... μισό εκατομμύριο ευρώ για να αντιμετωπίσει αυτοάνοσο νόσημα, τη λεύκη.

Υπάλληλοι του γραφείου αισθητικής τού είχαν προτείνει ειδικές θεραπείες με λέιζερ, όμως η λεύκη κάθε άλλο παρά υποχωρούσε.

Η ιδιοκτήτρια του ομίλου ζήτησε, κάποια στιγμή, από τον άνδρα να καταβάλλει επιπλέον 90.000 ευρώ σε μετρητά, παροτρύνοντάς τον μάλιστα να πουλήσει κάποιο σπίτι του για να συνεχίσει τις θεραπείες.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός αντέδρασε και ενημέρωσε τους υπεύθυνους του ινστιτούτου ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον τους για να διεκδικήσει τα χρήματά του.

Στη συνέχεια, μάλιστα, κατέθεσε αγωγή για να διεκδικήσει το μισό εκατ. ευρώ που του είχαν αποσπάσει οι υπεύθυνοι του κέντρου αισθητικής, δήθεν για να του θεραπεύσουν τη λεύκη.

Ειδήσεις σήμερα

Πώς σχολίασαν τα social media το στριπτίζ του Γρηγοριάδη εν μέσω τηλεδιάσκεψης

Το tweet που σόκαρε - Δείχνει τη Ζιζέλ στο κρεβάτι με πρώην συμπαίκτη του Μπρέιντι;

Μπαράζ καταστροφών από τους Ρομά - Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω, αλλαγές στα λεωφορεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης