Κιβωτός του Κόσμου: Μπέρδεψαν Μητροπολίτη με τον πατέρα Αντώνιο - Του φώναζαν πως «κακοποιούσε τα παιδιά»

Κιβωτός του Κόσμου: Μπέρδεψαν Μητροπολίτη με τον πατέρα Αντώνιο - Του φώναζαν πως «κακοποιούσε τα παιδιά»

Ο μητροπολίτης Ναυκράτιδος Παντελεήμων μίλησε στο protothema.gr - Η κατάσταση ξέφυγε τόσο, που αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία

mitropolitis-_2
Άγνωστοι επιτέθηκαν μέρα μεσημέρι στον μητροπολίτη Ναυκράτιδος Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Μητροπόλεως. Άρχισαν να του φωνάζουν «να αυτός που κακοποιεί τα παιδιά» και άλλα πολλά, με τον μητροπολίτη να υποψιάζεται πως ίσως τον μπέρδεψαν με τον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου», εξαιτίας των καταγγελιών που έχει δεχτεί για ασέλγεια και κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι σε παιδιά.

Όπως περιγράφει ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μητροπολίτης Ναυκράτιδος Παντελεήμων στο protothema.gr η κατάσταση ξέφυγε τόσο που αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε μέχρι και στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης. «Δέχτηκα μια μορφή άγριου bullying δυστυχώς. Με πήραν άνθρωποι από πίσω με μηχανάκια που έλεγαν ''να αυτός που κακοποιεί τα παιδιά'' και ταυτόχρονα κατέγραφαν το περιστατικό με τα κινητά τους. Με καταδίωκαν επί δυο ώρες μέχρι που κατέφυγα στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης. Άκουσα να λένε πως κάνουν ρεπορτάζ, ήταν δημοσιογράφοι, κόσμος που με μπέρδεψε με τον πατέρα Αντώνιο δεν ξέρω».

mitropolitis


Το θέμα αποκάλυψε το ekklisiaonline.gr, ενώ, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Ναυκράτιδος Παντελεήμονα, όλα ξεκίνησαν από την πλατεία Μητροπόλεως. «Ξεκίνησε από την πλατεία Μητροπόλεως όπου βρέθηκα να περπατάω με κατεύθυνση το πάρκινγκ όπου είχα αφήσει το αυτοκίνητο μου. Ξαφνικά βρέθηκε πίσω μου μια ομάδα ανθρώπων να με καταγράφει με τα κινητά του και να λέει διάφορα προσβλητικά λόγια, αναγκάστηκα να καλέσω την αστυνομία. Μόλις το κατάλαβαν απομακρύνθηκαν, αλλά με εντόπισαν ξανά όταν πλέον είχα πάρει το αυτοκίνητο μου. Με ακολούθησαν με τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα τους επί δυο ώρες με καταδίωκαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν, αλλά δεν ανέχομαι από κανέναν να λέει ''να αυτός που κακοποιεί τα παιδιά''».

mitropolitis-
Κλείσιμο


Αυτή ήταν και η φράση που έβαλε τον μητροπολίτη σε σκέψεις. «Μπορεί και να με μπέρδεψαν, δεν με νοιάζει όμως, δεν ανέχομαι από κανέναν τέτοιες εκφράσεις. Ήμουν μητροπολίτης στο Κονγκό και υπεύθυνος σε ένα ορφανοτροφείο και μόνο ο Θεός ξέρει πώς αξιώθηκα να μεγαλώσω 50 παιδιά. Παιδιά άρρωστα με δικά τους θέματα γι αυτό δεν ανέχομαι πολλά. Έφυγα από την Αφρική ήρθα στην Αθήνα για δικούς μου ιατρικούς λόγους και να μου συμβεί αυτό, ντροπή. Ήμουν μόνος μου και απλά ντυμένος χωρίς τα διακριτικά του επισκόπου γιατί δεν είναι απαραίτητο να προκαλούμε κανέναν. Δυστυχώς, στην Αθήνα νιώθω άβολα πια, δεν ξέρω, είναι κρίμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Καλάθι του νοικοκυριού: Με μειωμένες τιμές βασιλόπιτες, σοκολάτες, τσουρέκια - «Έξω» τα μελομακάρονα

Πυροβολισμός 16χρονου: «Ζητάμε συγγνώμη αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει», λέει ο πατέρας του

Γερμανία: Πρίγκιπας, βουλευτές και δικαστές στους υπόπτους για την προετοιμασία πραξικοπήματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης