Πυροβολισμός 16χρονου: «Ζητάμε συγγνώμη αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει», λέει ο πατέρας του

Πυροβολισμός 16χρονου: «Ζητάμε συγγνώμη αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει», λέει ο πατέρας του

Στα Δικαστήρια οι γονείς του νεαρού - «Τον μεγάλωσα μέσα στη φτώχεια, το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη»,  λέει ο πατέρας του 16χρονου

16xronos_thess_xr
Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι γονείς του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Οι γονείς έφτασαν συνοδεία του δικηγόρου τους, Θεόφιλου Αλεξόπουλου, προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο πατέρας και η μητέρα του 16χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του, αποχώρησαν συντετριμένοι από τα δικαστήρια. «Ο Κώστας χαροπαλεύει. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Τον μεγάλωσα με την φτώχεια μου, ήταν το καλύτερο παιδί. Εκανε αυτό που έκανε και ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει», δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου Κώστα.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι γονείς του 16χρονου Ρομά


Ο πατέρας του 16χρονου ευχαρίστησε όλους τους Ρομά που από την ημέρα που έγινε γνωστό το περιστατικό ξεσηκώθηκαν και βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια.

Κλείσιμο
Η μητέρα του παιδιού τόνισε με τη σειρά της ότι «θέλουμε δικαιοσύνη», σημειώνοντας ότι ο 16χρονος νοσηλεύεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, καθώς δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από το όπλο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

16_xronos_thess__2_
16_xronos_thess__3_
16_xronos_thess__4_


Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, η κατάστασή του 16χρονου εξακολουθεί να μη παρουσιάζει κάποια βελτίωση και παραμένει κρίσιμη, ενώ επανέλαβε πως επρόκειτο για μια ευθεία βολή εξουδετέρωσης. «Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός, αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος. Σημείωσε, δε, πως την Παρασκευή αναμένεται να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι γονείς του 16χρονου Ρομά 2


16_xronos_thess__1_
16_xronos_thess__7_
16_xronos_thess__5_
16_xronos_thess__6_


Στον ανακριτή ο 32χρονος αστυνομικός

Ο 32χρονος πέρασε χθες το κατώφλι του εισαγγελέα και στη συνέχεια του ανακριτή. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής. Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου», και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Δείτε βίντεο: «Ζητάμε συγγνώμη αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει», λέει ο πατέρας του 16χρονου Ρομά - Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση
«Ζητάμε συγγνώμη αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει», λέει ο πατέρας του 16χρονου Ρομά


Ειδήσεις σήμερα:

Επιστρέφονται αναδρομικά τα πρόστιμα σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν - Ποιοι είναι οι όροι

«Δεν ισχύει ότι έρχεται ισχυρή κακοκαιρία από το βράδυ», λέει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ

Επίδομα καυσίμων 100 ευρώ στη Γαλλία για να πηγαίνουν οι ευάλωτοι πολίτες στη δουλειά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης