Συγκλονισμένος εμφανίσθηκε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, σε δηλώσεις του από το χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12) εκτυλίχθηκε μία ανείπωτη τραγωδία.
Ένας μαθητής της έκτης τάξης βρήκε το θάνατο, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου.
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια του μικρού μαθητή της έκτης τάξης. Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των δύο άλλων μαθητών που τραυματίστηκαν από αυτό το τραγικό συμβάν. Η διερεύνηση από την αστυνομία είναι σε εξέλιξη. Είμαστε εδώ για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας» τόνισε ο κ. Χρυσάφης σύμφωνα με το infonews24.gr.
Δείτε το βίντεο:
Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών, Γιάννης Δεσποτίδης, τόνισε ότι αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.