Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη - Ζημιές σε αυτοκίνητα, χωρίς ρεύμα περιοχές

Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη - Ζημιές σε αυτοκίνητα, χωρίς ρεύμα περιοχές

Από τους έντονους ανέμους σημειώθηκαν και αρκετές πτώσεις αντικειμένων, μεταξύ αυτών λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες - Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Κατερίνης

ptosi-1
Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Άριελ», η οποία είναι σε εξέλιξη, σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία.

Η αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία, τα κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται επί ποδός, ενώ αρκετές είναι οι ζημιές που έχουν καταγραφεί.

Από τους έντονους ανέμους και τη βροχόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αρκετές πτώσεις αντικειμένων, μεταξύ αυτών λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες στην Θεσσαλονίκη, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Λόγω των ανέμων σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει επίσης και 13 κοπές δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιφερειακά.

Λόγω των πτώσεων δέντρων υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Σε μία περίπτωση, στην οδό Ολύμπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Κάδοι απορριμμάτων επίσης έχουν μετακινηθεί από τον αέρα, με τους οδηγούς και πεζούς να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στους δρόμους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coq9hvuf97dd)
Κλείσιμο


Ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο, έχει δημιουργηθεί και εξαιτίας του έντονου κυκλοφοριακού που επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον τόπο επέμβασης που έχουν κληθεί από τους πολίτες.

Κλειστά σχολεία στον δήμο Κατερίνης

Ακόμη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον δήμο Κατερίνης. Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα, οικίες κι επιχειρήσεις.

pieria_kakokairia3_grtimes_eidiseis
pieria_kakokairia1_grtimes_eidiseis
pieria_kakokairia_grtimes_eidiseis


Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.

«Έχουμε σημαντικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πλαταμώνα, στον κάμπο του Βαρικού και στην Πλάκα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με διελεύσεις δρόμων και ζημιές σε υποδομές. Ό,τι δυνάμεις και μηχανήματα διαθέτει αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι έξω και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη» ανέφερε στο GRTimes ο δήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανικός από φλεγόμενο φορτηγό μέσα στο Ρέθυμνο – Δείτε βίντεο

Αποδοκίμασαν τον Γουίλιαμ στη Βοστόνη για τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του

Με πατερίτσες κατέθεσε ο 23χρονος που πυροβολήθηκε στα Λιόσια - Φοβάται για τη ζωή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης