Επίθεση στα Λιόσια: Με πατερίτσες κατέθεσε ο 23χρονος που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ

Επίθεση στα Λιόσια: Με πατερίτσες κατέθεσε ο 23χρονος που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ

«Έβγαλε το μαύρο όπλο και άρχισε να με πυροβολεί στα 4 μέτρα» είπε στο δικαστήριο ο νεαρός που δέχτηκε επτά σφαίρες στο σώμα του

pyrovolimenos_xr_2
Υποβασταζόμενος και με πατερίτσες πέρασε το κατώφλι του ανακριτή ο 23χρονος που στις αρχές Νοεμβρίου δέχθηκε επίθεση απο πιστολέρο στη λεωφόρο Φυλής. Το θύμα, οπως αποτυπώθηκε και στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr, σοβαρά τραυματισμένος απο τις επτά σφαίρες που καρφώθηκαν στο σώμα του και μετά απο νοσηλεία πολλών ημερών στο Θριάσιο νοσοκομείο, κατάφερε το μεσημέρι της Τρίτης να μεταβεί στον 8ο ανακριτή για να καταθέσει όλα όσα εφιαλτικά έζησε το απογευμα της 4ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που παραμόνευε έξω απο το κατάστημα αθλητικών οπου είχε πάει να ψωνίσει ο νεαρός και όταν τον είδε να βγαίνει άνοιξε, εν ψυχρώ, πυρ εναντίον του, έχει κατονομαστεί απο το θύμα και σε βάρος του εκκρεμεί ενταλμα σύλληψης ομως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί απο τις αρχές. Την ίδια ώρα ο νεαρός καταγγέλλει πως ο πιστολέρο αλωνίζει ανενόχλητος στα μέρη που κυκλοφορεί και τον ψαχνει προκειμένου να ολοκληρώσει το δολοφονικό του σχέδιο και μέσω του δικηγόρου του κ. Γεωργιου Κανιαρη κατήγγειλε εγγράφως τόσο στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής όσο και στο Τμήμα Φυλής καθώς οπως λέει φοβαται για τη ζωή του.

Γάζωσαν με 8 σφαίρες έμπορο στα  Λιόσια


«Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, κατέθεσε ενώπιον του 8ου Ανακριτού το θύμα της επίθεσης, ο οποίος προσήλθε με πατερίτσες και υποβασταζόμενος για τις τραγικές στιγμές που έζησε κατά την
δολοφονική επίθεση που δέχτηκε και εξέφρασε τον φόβο ότι συνεχίζει να αποτελεί στόχο του δράστη ο οποίος απειλεί ότι θα τον αποτελειώσει με δεύτερο ''χτύπημα''. Κατέθεσαν επίσης οι γονείς του θύματος ενώπιον του ανακριτού, οι οποίοι εξέφρασαν την ίδια αγωνία τόσο για το βαριά τραυματισμένο παιδί τους, όσο και για τους ίδιους και για τα άλλα τους παιδιά που αγωνιούν στον φόβο του να δεχτούν επίθεση καθώς ο δράστης -«πιστολέρο», που κυκλοφορεί οπλισμένος, είναι αποφασισμένος να τους αποτελειώσει. Ένταση δημιουργήθηκε στο ανακριτικό γραφείο όταν έγινε αντιληπτό ότι λείπουν σκοπίμως από την δικογραφία κρίσιμα στοιχεία και κυρίως το βίντεο της δολοφονικής επίθεσης, που δεν εστάλη από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, προς τον κο Ανακτριτή. Ένα μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο ερευνάται και ένα άλλο ερωτηματικό, η ολιγωρία, ή και σκοπιμότητα, στην εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης. Έρωτήματα, που τέθηκαν και αναμένουν θεσμικής απάντησης» τονίζει στο protothema.gr ο κ.Γεώργιος Κανιάρης.

 Η καταγγελια του στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στις 28 Νοεμβρίου, αναφέρει πως «Προς ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών. Εκπροσωπώντας το θύμα και βαριά τραυματισμένο, Νικόλαο Χ. από την εις βάρος του δολοφονική επίθεση με πυροβόλο όπλο που έλαβε χώρα την 4η Νοεμβρίου 2022 στα Άνω Λιόσια, Λ.Φυλής 123, αλλά και εκφράζοντας την αγωνία των μελών της οικογενείας του, παρακαλούμε και προτρέπουμε τις Αστυνομικές δυνάμεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την σύλληψη του αδίστακτου δράστη Α.Χ, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και οπλισμένος,κατά πληροφορίες, στα δυτικά προάστια απειλώντας εκ νέου το θύμα, την οικογένειά του, αλλά και ανύποπτους συμπολίτες μας.

Επισημαίνουμε ότι έχει εκδοθεί εις βάρος του επικίνδυνου δράστη, το από 5-11-2022, υπ' αριθμόν 15/2022 ένταλμα σύλληψης του 8ου Ανακριτή Αθηνών, με την γραπτή σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκκρεμεί η εκτέλεσή του. Τελούμε σε αναμονή και ευελπιστούμε στον εντοπισμό του, καθώς είναι ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για τέλεση και άλλων κακουργηματικών πράξεων».
IMG_4602-_1_
Κλείσιμο

«Έβγαλε το μαύρο όπλο και άρχισε να με πυροβολεί στα 4 μέτρα»

Οι καταθέσεις του 23χρονου και του φίλου του στη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr ξεδιπλώνουν με κάθε λεπτομέρεια το αιματηρό σκηνικό. Ειδικότερα, το θυμα στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία αναφέρει πως: «Πριν 10 ημέρες περίπου τσακώθηκα με το δράστη διότι απειλούσε με το όπλο τους συγγενείς μου για ασήμαντη αφορμή καθώς τσακώθηκαν τα πιτσιρίκια. Σήμερα (4 Νοεμβρίου) και περί ώρα 17:30 πήγα με το αυτοκίνητο BMW και δυο φίλους μου στα Άνω Λιόσια σε κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών για να αγοράσουμε αθλητικά παπούτσια. Μόλις επέστρεψα στο όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο στο καθοδικό τμήμα της Λεωφόρου Φυλής και ετοιμαζόμουν να εισέλθω από την πόρτα του συνοδηγού, άκουσα πίσω μου κάποιον να με φωνάζει. Γύρισα και είδα τον δράστη να με ρωτάει γιατί τις προάλλες που τσακώθηκαμε τον έβρισα. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω κι αυτός έβγαλε ένα μαύρο πυροβόλο όπλο, το οποίο το έστρεψε προς το μέρος μου και άρχισε να με πυροβολεί από απόσταση 4 μέτρων περίπου. Πυροβόλησε έξι με επτά φορές και με πέτυχε με τον τελευταίο πυροβολισμό, στο αριστερό πόδι στο γόνατο. Τότε αυτός μόλις με είδε να πέφτω στο πεζοδρόμιο, διέφυγε τρέχοντας μπήκε εντός λευκού αυτοκινήτου μάρκας Navara στη θέση του οδηγού όπου τον ανέμενε ο πατέρας του και έφυγαν προς το ανοδικό τμήμα της Λεωφόρου Φυλής. Εν συνεχεία οι φίλοι μου, με ρμετέφεραν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Θριάσιού νοσοκομείου όπου με παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύομαι στο ορθοπεδικό τμήμα του δεύτερου ορόφου. Σύμφωνα με τους γιατρούς υπάρχει διαμπερές τραύμα στο αριστερό γόνατο πολύ κοντά σε κεντρικό νεύρο και απο τύχη δεν κινδύνευσα να χάσω το αριστερό μου πόδι. Επιθυμώ την ποινική δίωξη του δράστη και τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

IMG_4605-_1_


«Έφυγε οταν του τελείωσαν οι σφαίρες»

Ο φίλος του 23χρονου περιγράφει τα εξής: «Στις 4 Νοεμβρίου και περί ώρα 17:25 είχα μεταβεί με τους φίλους μου στην οδό Φυλής προκειμένου να αγοράσουμε υποδήματα από το μαγαζί. Αφού κάνουμε τις αγορές μας και επιχειρούσαμε να φύγουμε την ώρα που μπαίναμε εντός του οχήματος μας, είδα ένα άτομο να έρχεται προς το μέρος μας και να κρατάει στο δεξί του χέρι να πιστόλι. Όταν το αντίκρυσα με αρχίσαμε τον προτρέπουμε να μην προβεί σε πυροβολισμό. Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος του φίλου μου χαμηλά στο έδαφος περίπου πέντε με έξι φορές. Όταν ο δράστης κατάλαβε πως του είχαν τελειώσει οι σφαίρες τράπηκε σε φυγή και επιβιβάστηκε εντός οχήματος μάρκας Nissan χρώματος άσπρου το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή προς την Φυλή, από την λεωφόρο Φυλής. Στη συνέχεια αφού είδα το φίλο μου πεσμένο στο έδαφος να φέρει τραύμα στο πόδι τον βάλαμε στο όχημα μας και το με την μεταφέραμε στο Θριάσιο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τον αφήσαμε στο νοσοκομείο και κατά τη διάρκεια που φεύγαμε μας εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και μας πρόσηγαγαν στο Τ. Α Φυλής. Αναγνωρίζω ως δράστη της εν λόγω επίθεσης, είναι κάτοικος Ασπροπύργου».
kaniaris_in
Ο δικηγόρος του θύματος Γεώργιος Κανιάρης.


Ειδήσεις σήμερα:

Το τελευταίο δύσκολο 24ωρο της «Άριελ» - Παραμένει στο κάδρο και η Αττική

Νέα καταγγελία ανηλίκου για ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου

Με 37αρα o Γιάννης οδήγησε τους Μπακς στη νίκη, 109-103 τους Νικς στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης