Εκκενώθηκε κατάληψη μετά από 7 χρόνια στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις συλλήψεις

Εκκενώθηκε κατάληψη μετά από 7 χρόνια στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις συλλήψεις

«Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών», έγραψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αντιεξουσιαστές

ekkenosi-2__1_
Ακόμη έναν υπό κατάληψη χώρο εκκένωσε στις 6 το πρωί της Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το τριώροφο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης στο κέντρο της πόλης. Από το 2015 αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας αντιεξουσιαστών, η οποία ήταν γνωστή με τη φράση “mundo nuevo“, στα ελληνικά “νέος κόσμος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο κτίριο εντοπίστηκαν 4 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν. Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Thestival.gr Εκκένωση κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Αυτήν την ώρα άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου και μέλη της αναρχικής ομάδας «Mondo Nuevo» έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Φιλίππου και φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση της κατάληψης.

Ήταν υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015

Κλείσιμο
Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον Δήμο Θέρμης. Τελεί υπό κατάληψη από τον Νοέμβριο του 2015. Τότε μια ομάδα αντιεξουσιαστών από την συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου που είχε αφεθεί στην τύχη του έναν χρόνο νωρίτερα.
ekkenosi-1-1024x683

Το κτίριο λειτουργούσε από το 2000 ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Ξενώνας Αστέγων, αλλά μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε με εισαγγελική εντολή τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς είχαν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις μήνες η ΓΑΔΘ εκκένωσε ακόμη μία κατάληψη αντιεξουσιαστών στην οδό Εγνατία.

«Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media δημοσιοποίησε τον τερματισμό ακόμα μιας πολύχρονης κατάληψης δημοσίου κτιρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ο υπουργός έγραψε:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών!»



Ειδήσεις σήμερα

Διασωληνωμένος 5χρονος από φωτιά στον Κολωνό - Κατέθεσε ο πατέρας του

Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα - Πού αναμένονται χιόνια

Σε «μπελάδες» Γερμανία και Βέλγιο, τέλος ο Καναδάς - Δείτε τα 10 γκολ της 8ης ημέρας του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης