Κιβωτός του Κόσμου: Παρουσία της Μαρτίνου ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία

Κιβωτός του Κόσμου: Παρουσία της Μαρτίνου ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία

Ολοκληρώθηκε μετά τις 15:00 ο έλεγχος για σήμερα στα κεντρικά γραφεία στον Κολωνό -«Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης

antonios-presvytera-m
Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Κιβωτός του Κόσμου, ο πρώην επικεφαλής της πατήρ Αντώνιος αλλά και μεγαλοστελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με εντολή δική του παρενέβη η οικονομική αστυνομία για να κάνει γενικευμένο έλεγχο σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση στην ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μεσημέρι λίγο πριν τις 15:00 ολοκληρώθηκε για σήμερα ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου με τα ευρύματα κατά τις πρώτες αναφορές να είναι σημαντικά. Αντίστοιχα σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου και η νέα πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

4022637
Η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» Αλεξάνδρα Μαρτίνου
 

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της περασμένης Δευτέρας και μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα αρμόδια υπουργεία, μπήκαν σε εφαρμογή οι έλεγχοι για τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε ο πατήρ Αντώνιος από χορηγίες, δωρεές κι άλλες πηγές ρευστότητας.

Κλείσιμο
Οι πρώτοι που ανέλαβαν να «ξεσκονίσουν» λογιστικά βιβλία, λογαριασμούς κι εμβάσματα προς και από την Κιβωτό του Κόσμου ήταν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες 24 ώρες κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, αρχής γενομένης από την ίδια την Κιβωτό του Κόσμου, το νέο υπηρεσιακό Δ.Σ. που ανέλαβε χθες με απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσει με τάχιστες διαδικασίες σε διαχειριστικό έλεγχο.

Αυτή θα είναι η πρώτη κίνηση της νέας προέδρου, Αλεξάνδρας Μαρτίνου, η οποία ανέλαβε τα ηνία του ιδρύματος, έχοντας την εμπειρία από τον οργανισμό «Μαζί για το Παιδί».

Η κ. Μαρτίνου, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έκανε χθες πριν και μετά την επισημοποίηση της ανάληψης των ηνίων της Κιβωτού, είχε επαφές με μια από τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες της χώρας, αλλά και με ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο που θα αναλάβει χωρίς χρέωση. Ο στόχος είναι να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος, προκειμένου τα μέλη του νέου Δ.Σ. να ξέρουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Ήδη, ως το τέλος της εβδομάδας και πιθανώς την Πέμπτη το νέο επταμελές Δ.Σ. της Κιβωτού θα συναντηθεί για να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά του. 

4022637
Η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Επόμενο βήμα θα είναι η οργάνωση της νέας καθημερινότητας της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς προτεραιότητα είναι να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών ανά την Ελλάδα. Γι’ αυτό θα επιστρατευτούν τις επόμενες μέρες έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, με τα οποία αρκετά μέλη του Δ.Σ. διαθέτουν επαφή λόγω της πρότερης ενασχόλησής τους με κοινωφελή ιδρύματα. Παράλληλα και με δεδομένο ότι η χρονιά τελειώνει, το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να δει τι μέλλει γενέσθαι και με τους οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία της Κιβωτού, οι οποίοι προέρχονται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από ιδιωτικές χορηγίες. 

Στο πλαίσιο του διαχειριστικού ελέγχου που θα γίνει με τη βοήθεια των ορκωτών ελεγκτών και των δικηγόρων το νέο Δ.Σ. θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα από τα ερωτήματα που πλανώνται στη δημόσια σφαίρα. Για παράδειγμα, πόσα από τα περίπου 5 εκατομμύρια που είχε ως έσοδα η Κιβωτός διατέθηκαν σε σκοπούς του ιδρύματος, ενώ θα επανεξεταστούν και οι ισολογισμοί του ιδρύματος που υπάρχουν μεν, αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί. Μένει, επίσης, να διασταυρωθούν οι πληροφορίες κατά πόσο οι προηγούμενες χρήσεις της Κιβωτού είχαν πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και τι απέγιναν αυτά τα ποσά. 
antonios-presvytera-m_2
Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου
Εν τω μεταξύ δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τον εφιάλτη που φέρονται να ζούσαν τα παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου καθώς πέρα από τους ξυλοδαρμούς, τρόφιμοι μιλούν για τις «στενές» σχέσεις που διατηρούσε ο Πατέρας Αντώνιος με κάποιους από τους εφήβους.

Ενας 19χρονος ο οποίος έζησε στην Κιβωτό περιγράφει στο protothema.gr το ξύλο που έτρωγε ο αδελφός και οι φίλοι του κάθε φορά που δεν πειθαρχούσαν στις υποδείξεις των «παιδαγωγών».

«Τα παιδιά έχουν φάει ξύλο, ο αδελφός μου έχει φάει ξύλο, και άλλα παιδιά που ξέρω. Ο αδελφός μου επειδή κούναγε μια σακούλα πέρα δώθε έφαγε τιμωρία, έφαγε ξύλο, έφαγε σφαλιάρα. Είχα δει και άλλη μια κοπέλα να την χτυπάνε. Πάνω σε τσακωμό με τους παιδαγωγούς έφαγε χαστούκι και σφαλιάρα. Την άλλη φορά έφαγε ξύλο και τραμπούκισμα επειδή κάπνισε χασίς στο σχολείο. Μετά από αυτό του έκοψαν τη μάθηση, από 15 χρονών του έκοψαν το σχολείο» λέει αρχικά ο 19χρονος.

«Αν δεν είχες πάει με τα νερά τους, με αυτά που σου έλεγαν μπορούσες να χάσεις μέχρι και το διάβασμά σου. Άμα δεν ήσουν καλό παιδί πήγαινες για να δουλέψεις σαν τιμωρία» προσθέτει ο 19χρονος ενώ καταγγέλλει πως ένας από τους «παιδαγωγούς» είχε κλειδώσει τον αδελφό του σε ένα ντουλάπι για τιμωρία.

«Τον αδελφό μου τον έχουν βάλει σε ντουλάπι που πετάγαμε τις τσάντες μας. Και ο αδελφός μου μόλις είχε χειρουργηθεί γιατί είχε κόψει τις αρτηρίες και είχε πρόβλημα. Και η άλλη τον πετάξε μέσα στο κουτί που πετάμε τις τσάντες μας μετά το σχολείο», περιγράφει ο πρώην τρόφιμος.

Παράλληλα, δείχνει ως υποκινητή όλων αυτών των συμπεριφορών άτομο που ανήκει στο στενό περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου και φέρεται να το έχουν καταγγείλει και άλλοι τρόφιμοι για κακοποίηση.

«Τον αδελφό μου τον έχει χτυπήσει ο Π...ης. Και τον αδελφό μου και άλλα παιδιά. Αυτός ήταν αποθηκάριος πρώτα και μετά από χρόνια τον έκαναν παιδαγωγό. Εμένα ο Π... ης πριν φύγω μου είπε θα καταλήξω σαν τη μάνα μου πρεζάκι, θα αποτύχω και θα γυρίσω γονατιστός στην Κιβωτό», τονίζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» ο εμπρηστής της Real

«Αντίκρυσα τον Παύλο πεσμένο, μου είπε ότι τον μαχαιρώσανε» κατέθεσε φίλος του Φύσσα

Ασφυξία δείχνει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 75χρονης στη Ρόδο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης