Παλαιόχωρα: Η κακοκαιρία ανάγκασε τους μετανάστες να φύγουν από το αλιευτικό – Δείτε βίντεο

Παλαιόχωρα: Η κακοκαιρία ανάγκασε τους μετανάστες να φύγουν από το αλιευτικό – Δείτε βίντεο

Πολλοί από τους μετανάστες αρνούνταν να αποβιβαστούν ζητώντας να επισκευαστεί η βλάβη στο πλοίο για να μεταβούν στον αρχικό προορισμό τους που ήταν η Ιταλία

metanastes_kriti_xr
Το πρωί της Τετάρτης συνεχίστηκε στην Παλαιόχωρα η επιχείρηση μεταφοράς των εκατοντάδων μεταναστών από το αλιευτικό με το οποίο έφυγαν από την Λιβύη, στο ΕΓ/ΟΓ «Σαμαριά».

Δείτε video του protothema.gr 
H αποβίβαση των 400 μεταναστών που διασώθηκαν στην Κρήτη


Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης αλλά ενώ είχαν μεταφερθεί περίπου οι μισοί, η διαδικασία σταμάτησε καθώς οι υπόλοιποι που ευρίσκοντο στο «δουλεμπορικό» αλιευτικό, αρνούνταν την αποβίβαση ζητώντας την επισκευή της βλάβης στο πηδάλιο του σκάφους προκειμένου να αποπλεύσουν για την Ιταλία που ήταν ο αρχικός προορισμός τους.

Όμως σήμερα το πρωί η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή με βροχές και ισχυρούς ανέμους, τους οδήγησε στην απόφαση να αποβιβαστούν από το σκάφος και να αναζητήσουν την ασφαλή φιλοξενία στο επιβατηγό πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή τους προκειμένου να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό και την προέλευσή τους και πιθανόν να εντοπιστούν και οι «δουλέμποροι» οι οποίοι συνήθως κρύβονται ανάμεσα στους άλλους μετανάστες.

Κλείσιμο
Προς το παρόν είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να παραμείνουν στο ΕΓ/ΟΓ «Σαμαριά», ενώ σε επιφυλακή παραμένουν λιμενικό, εθελοντές και ιατρικό προσωπικό από το ΤΟΜΥ Χανίων και το Κέντρο Υγείας Καντάνου.

Μετά την χορήγηση τροφίμων από τον δήμο Καντάνου Σελίνου, την διατροφή τους ανέλαβε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες , ενώ το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης κάνοντας λόγο για 400 άτομα, με κατεπείγουσα επιστολή στην Κομισόν ζήτησε την άμεση μετεγκατάσταση των μεταναστών.

Πηγή: www.flashnews.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται» - Φίλος του 19χρονου επιβεβαιώνει τη μαρτυρία

Ένταση στα Βαλκάνια: Προς «κλιμάκωση της βίας» οδεύει το Κόσοβο, προς τη Μόσχα η Βουλγαρία

Σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη από 30χρονο μέσα σε τρόλεϊ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης