Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά την παράσυρση της 21χρονης φοιτήτριας

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά την παράσυρση της 21χρονης φοιτήτριας

Μάχη για τη ζωή της δίνει η νεαρή - «Την χτύπησε και μετά την πάτησε» - Συγκλονίζουν οι περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες

thessaloniki_parasyrsi_arthro
Μάχη για τη ζωή της εξακολουθεί να δίνει η 21χρονη που παρασύρθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11) από αυτοκίνητο στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εγκαταλείφθηκε βαριά τραυματισμένη στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, μεταξύ άλλων στο κεφάλι και νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Όπως έγινε γνωστό, η 21χρονη έχει καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης και σπουδάζει στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, κάτι που αποτελούσε το μεγάλο της όνειρο. Στο σημείο της παράσυρσης βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης και μια καλή της φίλη, η οποία μόλις αντίκρισε την άτυχη κοπέλα αιμόφυρτη στην άσφαλτο, έπαθε σοκ και έβαλε τα κλάματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει από την Κρήτη οι γονείς της 21χρονης.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Στο μεταξύ, σε βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας κοντινού καταστήματος, διακρίνεται η στιγμή που ο οδηγός του σκούρου γκρι αυτοκινήτου, αφού έχει παρασύρει την 21χρονη, διαφεύγει με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Εγνατία, με κατεύθυνση προς δυτικά, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να έστριψε δεξιά, στην οδό Ιασωνίδου και να εξαφανίστηκε μέσα από τα στενά.

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά την παράσυρση της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη


Κλείσιμο
Η ώρα που δείχνει το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης και προκύπτει από μαρτυρίες, είναι 01.18. Εκείνη τη στιγμή, ένας εργαζόμενος της επιχείρησης ακούει τον εκκωφαντικό θόρυβο και περπατάει προς τον δρόμο για να δει τι συμβαίνει. Πολίτες διακρίνονται να τρέχουν προς την κεντρική οδό της πόλης, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι έγινε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, φαίνεται το αυτοκίνητο να διέρχεται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ από πίσω του ακολουθεί μια μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού που, πιθανότατα, οδηγεί ο διανομέας που προσπαθεί να τον ακολουθήσει, χωρίς να καταφέρει να τον σταματήσει.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, πολίτες κοιτούν το αυτοκίνητο και προσπαθούν να καταγράψουν τον αριθμό από τις πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα καλούν την Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ για να ζητήσουν βοήθεια.


Πώς έγινε η παράσυρση

Υπενθυμίζεται ότι όλα έγιναν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν το σκούρο αυτοκίνητο, το οποίο περιγράφεται ως «πειραγμένο» με εξάτμιση που έκανε θόρυβο, χτύπησε την νεαρή κοπέλα που, πιθανότατα, διέσχιζε τον δρόμο στο ύψος της Καμάρας και στη συνέχεια έγινε «καπνός». Οι σκηνές που ακολούθησαν θα μπορούσαν να είναι βγαλμένες από ταινία, αφού πολίτες που άκουσαν τον θόρυβο πετάχτηκαν έντρομοι στον δρόμο για να δουν τι συνέβη, φώναζαν στον οδηγό να σταματήσει και ένας διανομέας κυνήγησε με το μηχανάκι το αυτοκίνητο, που κατάφερε να εξαφανιστεί στα στενά της περιοχής.

Το αυτοκίνητο που χτύπησε την κοπέλα εντοπίστηκε στις 8 το πρωί παρατημένο στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο οδηγός παραμένει άφαντος και αναζητείται από την αστυνομία.

Σοκάρουν οι περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες - «Την χτύπησε και μετά την πάτησε»

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μπροστά στα έντομα ματιά αρκετών πολιτών και ανθρώπων που εργάζονται στην περιοχή και όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη έτρεξαν να βοηθήσουν την άτυχη κοπέλα και να καταγράψουν τις πινακίδες του οχήματος μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο οδηγός είχε σκοπό να διαφύγει από το σημείο.

«Στις 01.30-02.00 ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και βγήκαμε έξω. Είδαμε ένα αυτοκίνητο να φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πολύ γρήγορα. Είδαμε την κοπέλα να είναι πεσμένη στην άσφαλτο. Ο τύπος χτύπησε την κοπέλα, έπεσε σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ξανά έκανε πίσω και την πάτησε ξανά ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος και έφυγε γρήγορα», ανέφερε στο protothema.gr, καταστηματαρχης - αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως λέει στη συνέχεια, το αυτοκίνητο έφυγε τόσο γρήγορα που ήταν αδύνατον να αντιληφθούν την μάρκα του. Ήταν ένα σκούρο αυτοκίνητο, "πειραγμένο" με εξάτμιση και κατευθύνθηκε προς δυτικά», τονίζει.

Άλλη καταστηματαρχης της περιοχής, αναφέρει πως «ήταν ένα αυτοκίνητο μάρκας Skoda με φιμέ τζάμια. Χτύπησε την κοπέλα, έκανε αναστροφή, την ξανά πάτησε και έφυγε. Βγήκαμε όλοι έξω. Ο άνθρωπος ήταν "κάγκουρας", έκανε μανούβρες. Νόμιζα ότι ήταν μεθυσμένος που χτύπησε σε κάδο σκουπιδιών αλλά τελικά χτύπησε άνθρωπο. Την πάτησε δύο φορές».

«Του φωνάζαμε "σταμάτα"»

Όπως αναφέρει στο protothema.gr άνθρωπος που διατηρεί ψητοπωλείο στην περιοχή, μόλις άκουσαν τον δυνατό κρότο βγήκαν έξω από το κατάστημα και είδαν τον οδηγό να φεύγει με το αυτοκίνητο. «Του φωνάζαμε 'σταμάτα, σταμάτα', αλλά έφυγε. Καλέσαμε αστυνομία και ασθενοφόρο. Η κοπέλα ήταν στο έδαφος και είχε χάσει τις αισθήσεις της», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολίτες κατάφεραν να κρατήσουν τον αριθμό πινακίδας του οχήματος, ενώ προσπάθησαν να τον σταματήσουν χωρίς να τα καταφέρουν. Μάλιστα, ένας διανομέας της επιχείρησης, κυνήγησε τον οδηγό του αυτοκινήτου, ωστόσο αυτός κατάφερε να χαθεί στα στενά και να εξαφανιστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Avatar: The Way of Water - Κυκλοφόρησε το τελικό τρέιλερ λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Μουντιάλ 2022: Ξανά προβλήματα με το ΑΝΤ1+

Κιβωτός του Κόσμου: Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου πρόεδρος - Δείτε την προσωρινή διοίκηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης