23ο Συνέδριο Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Ξεκινά το Σάββατο (12/11) στο Ίδρυμα Ευγενίδου 

Με πολύ σημαντικές συμμετοχές εισηγητών και εξαιρετικά επίκαιρη θεματολογία ξεκινά το Σάββατο 12.11.2022 στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Συγγρού 387), το 23ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων σε συνεργασία με την Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών και την Ένωση Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών «Ελένη Καρύδη».

Οι θεματικές του συνεδρίου είναι οι εξής: Τεκμήριο Αθωότητας, Καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, ΕΣΔΑ, όρια λειτουργήματος συνηγόρων, νομική βοήθεια, υποκλοπές και συνταγματικά δικαιώματα Εμφυλη βία, Ενδοοικογενειακή, Γενετήσια αδικήματα και ειδικά σε βάρος ανηλίκων, οπαδική και βία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κ.α. Παρακάτω επισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Χρήστος Στυλιανουδάκης, Πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ ενώ η Θεοδώρα - Ηλιάνα Παπαχαραλάμπους, σύμβουλος του ΔΣ της ΕΑΝΔΑ, θα αναπτύξει σχετική εισήγηση με θέμα: "Ο βιασμός ως έγκλημα πολέμου: Η αντιμετώπιση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου".Η γνωστή ποινικολόγος Μαριζάνα Κίκιρη θα μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία και την έμφυλη βία στο καιρία της πανδημίας. Τον χαιρετισμό του 23ου Συνεδρίου θα κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, Γιάννης Γλύκας.

Στο συνέδριο θα τιμηθεί η μνήμη των καθηγητών και μελών της Επιστημονικής επιτροπής της Ένωσης που έφυγαν από την ζωή, κ. Στέλιου Παπαγεωργίου-Γονατά και κ.Στέφανου Παύλου.

Η είσοδος και παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρέαν και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ θα υπάρξει και διαδικτυακή μετάδοσης του από το κανάλι της Ένωσης στο You Tube και τη σελίδα της στο Facebook.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι σημαίνει η υποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και Φωτεινή Πετρογιάννη: Κόντρα άνευ προηγουμένου στο Twitter

Η «πιο όμορφη αστυνομικός στον κόσμο» υπηρετεί στην πιο επικίνδυνη πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr