Δίκη για Μάτι: Στο Εφετείο συνεχίστηκε η διαδικασία, παράσταση πολιτικής αγωγής από 100 ακόμη συγγενείς θυμάτων
Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να νομιμοποιηθούν οι υπόλοιποι 63 συγγενείς θυμάτων και πυρόπληκτων
Βασιλική Κόκκαλη
Με τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας από 100 συγγενείς νεκρών, τραυματιών και πυρόπληκτων συνεχίστηκε σήμερα στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018.
Η εκδίκαση της υπόθεσης μεταφέρθηκε στη συγκεκριμένη αίθουσα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, σε άλλη ακατάλληλη και μικρή αίθουσα των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να νομιμοποιηθούν οι υπόλοιποι 63 συγγενείς θυμάτων και πυρόπληκτων.
Εν συνεχεία, ενδεχομένως σε άλλη δικάσιμο αναμένεται να ακολουθήσει η έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, με την κατάθεση μαρτύρων.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.