Δίκη για Μάτι: Στο Εφετείο συνεχίστηκε η διαδικασία, παράσταση πολιτικής αγωγής από 100 ακόμη συγγενείς θυμάτων
Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να νομιμοποιηθούν οι υπόλοιποι 63 συγγενείς θυμάτων και πυρόπληκτων
Βασιλική Κόκκαλη
Με τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας από 100 συγγενείς νεκρών, τραυματιών και πυρόπληκτων συνεχίστηκε σήμερα στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018.
Η εκδίκαση της υπόθεσης μεταφέρθηκε στη συγκεκριμένη αίθουσα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, σε άλλη ακατάλληλη και μικρή αίθουσα των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να νομιμοποιηθούν οι υπόλοιποι 63 συγγενείς θυμάτων και πυρόπληκτων.
Εν συνεχεία, ενδεχομένως σε άλλη δικάσιμο αναμένεται να ακολουθήσει η έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, με την κατάθεση μαρτύρων.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας