Το λύκειο Θρακομακεδόνων έφτιαξε το δικό του Πρώτο Θέμα

Το λύκειο Θρακομακεδόνων έφτιαξε το δικό του Πρώτο Θέμα

Μαθητές και μαθήτριες της 2ας λυκείου, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και δημιούργησαν τα δικά τους θέματα

sxoleio_thrak_xr
Στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 20 μαθητές και μαθήτριες από το γενικό λύκειο Θρακομακεδόνων.

Συνοδευόμενοι από καθηγητές τους περιηγήθηκαν στους χώρους της εφημερίδας και παρακολούθησαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τόσο της έντυπης όσο και της ηλεκτρονικής έκδοσής της.
Το λύκειο Θρακομακεδόνων έφτιαξε το δικό του Πρώτο Θέμα

Κλείσιμο
Οι έφηβοι μαθητές ενημερώθηκαν αρχικά από τους αρχισυντάκτες και τους συντάκτες του protothema.gr για το πώς λειτουργεί το site. Τον τρόπο με τον οποίο συντάσσονται, αλλά και αναρτώνται οι ειδήσεις, τα κριτήρια επιλογής τους, αλλά και την ιεράρχησή τους στην κεντρική σελίδα του site.
Το πρωτοσέλιδο των μαθητών 
THRAKOMAKEDONES

Οι μαθητές που ήταν της θετικής κατεύθυνσης, γνώριζαν και είχαν έντονο ενδιαφέρον για τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας.
thrakomakedones_sxoleio__3_
thrakomakedones_sxoleio__4_
thrakomakedones_sxoleio__5_

Στη συνέχεια και αφού τους λύθηκαν όλες οι απορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί του site, οι μαθητές μετατράπηκαν σε δημοσιογράφοι.

Χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες. Κάποιοι ασχολήθηκαν με το πολιτικό ρεπορτάζ, άλλοι με το οικονομικό, με το ελεύθερο, με το αθλητικό ή με το πολιτιστικό ρεπορτάζ. Αφού όρισαν έναν αρχισυντάκτη, πρότειναν θέματα και επέλεξαν με τι τελικά θα ασχοληθούν. Έτσι στο τέλος, η κάθε ομάδα έγραψε ένα θέμα, έβαλε τίτλο και επέλεξε φωτογραφία. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, αποφάσισαν ποια θέματα και σε ποια θέση θα τοποθετηθούν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και στην συνέχεια το έστειλαν στο τυπογραφείο για εκτύπωση.

thrakomakedones_sxoleio__6_
thrakomakedones_sxoleio__7_
thrakomakedones_sxoleio__8_
thrakomakedones_sxoleio__9_
thrakomakedones_sxoleio__10_

Ειδήσεις σήμερα:

Τα σκοτεινά μυστικά της ιέρειας του «οργασμικού διαλογισμού» και η έρευνα του FBI

Με στιλέτο «πεταλούδα» επιχείρησε να μπει στη Βουλή ο 14χρονος μαθητής

Στο σφυρί 30 «επώνυμα» ακίνητα σε Μύκονο και Αράχωβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης