Θεσσαλονίκη: Άγρια ζώα κατασπάραξαν τη σορό του 51χρονου που τραυματίστηκε θανάσιμα από αλυσοπρίονο

Θεσσαλονίκη: Άγρια ζώα κατασπάραξαν τη σορό του 51χρονου που τραυματίστηκε θανάσιμα από αλυσοπρίονο

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Ο 51χρονος βρέθηκε μετά από έξι ημέρες αναζήτησης σε δύσβατη περιοχή, όπου είχε πάει για παράνομες εργασίες υλοτόμησης

alysopriono
Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στη σορό του 51χρονου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στα Κερδύλια Όρη, κοντά στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η σορός του άτυχου άντρα εντοπίστηκε μέσα στο δύσβατο δάσος σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ήταν κατακρεουργημένη από τα άγρια ζώα που κατασπάραξαν μεγάλο μέρος του σώματός του στις περίπου έξι ημέρες που ήταν νεκρός στο σημείο και δεν είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Από τα ευρήματα της νεκροψίανεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, από την έμπειρη ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου είναι ξεκάθαρο ότι ο άτυχος άντρας έφερε πάρα πολλές μεταθανάτιες κακώσεις και έλειπαν πολλά τμήματα του σώματός του. Αυτό που προέκυψε από τα ελάχιστα σημεία που ήταν αξιολογήσιμα, είναι ότι ο 51χρονος είχε ένα σκίσιμο στο παντελόνι του, το οποίο προσομοίαζε σε σκίσιμο που θα μπορούσε να έχει γίνει από μηχανικό εργαλείο – αλυσοπρίονο και του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Σχετικά με τον χρόνο θανάτου, είναι συμβατός με την ημερομηνία της εξαφάνισής του στις 1 Νοεμβρίου, όταν ο άντρας είχε μεταβεί στο βουνό μαζί με τον 59χρονο για να προχωρήσουν σε παράνομες εργασίες υλοτόμησης. Αυτό που αναμένεται, πλέον, είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και τον ιστολογικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος που ήταν μαζί του στο βουνό και κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό του, εξετάστηκε, επίσης, από ιατροδικαστή και έφερε ένα τραύμα στο αριστερό του γόνατο, το οποίο είναι συμβατό να προήλθε από θλαστικό τομής όργανο, όπως το αλυσοπρίονο.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 51χρονου βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε μία ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή του ορεινού όγκου, από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του, μετά και την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Είχε πάει για παράνομες εργασίες υλοτόμησης


Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό, ο άντρας την περασμένη Τρίτη (1/11) είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη περιοχή με έναν 59χρονο που ζούσαν στο ίδιο χωριό, για να προχωρήσουν σε παράνομες εργασίες υλοτόμησης. Ο 51χρονος υλοτόμος, φέρεται να εργάζονταν για τον κατηγορούμενο και να είχαν επισκεφτεί κι άλλες φορές μαζί το συγκεκριμένο σημείο για τον ίδιο λόγο. Οι δύο άντρες μπορεί να έφτασαν μαζί στην δύσβατη περιοχή, όμως ο 59χρονος έφυγε μόνος του και λίγες ημέρες αργότερα το θύμα εντοπίστηκε τραυματισμένο και χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα στο πυκνό δάσος.


Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 59χρονου και σε όχημα του 28χρονου γιου του, βρέθηκαν συνολικά πέντε κυνηγετικά μαχαίρια, οπότε και οι δύο άντρες συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ορίστηκε δικάσιμος για την συγκεκριμένη κατηγορία. Παράλληλα, η δικογραφία που σχηματίσθηκε εκτός ορίων αυτοφώρου σε βάρος του 59χρονου και αφορά στο θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή και αναμένεται η απόδοση κατηγοριών.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα θα απαγορεύσει τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης


Σαουδική Αραβία: Πόλεμος στη βασιλική οικογένεια για δύο υπερπολυτελείς επαύλεις στο Μπέβερλι Χιλς


Ο Τραμπ προαναγγέλλει «μεγάλη ανακοίνωση» στις 15 Νοεμβρίου - Πάει ξανά για πρόεδρος;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης