Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με 51χρονο που βρέθηκε νεκρός με τραύμα από αλυσοπρίονο

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με 51χρονο που βρέθηκε νεκρός με τραύμα από αλυσοπρίονο

Αγνοείτο από τις αρχές του μήνα, όταν είχε πάει για υλοτόμηση με έναν 59χρονο  στην Αρεθούσα - Συνελήφθη ο δεύτερος, μαζί και ο 28χρονος γιος του

51χρονος273θ
Σε υπόθεση... θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του 51χρονου Ίλι Μέρα από την Αρέθουσα Θεσσαλονίκης, καθώς το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε δάσος της περιοχής.

Ο άντρας με καταγωγή από την Αλβανία, αγνοείτο  από τη 1η Νοεμβρίου και η εξαφάνισή του δηλώθηκε από τον αδελφό του τρεις ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άντρας είχε μεταβεί για παράνομη υλοτόμηση σε ορεινό όγκο της Αρέθουσας μαζί με έναν 59χρονο ημεδαπό, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσαν εργασιακές σχέσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη στο δάσος που είχαν μεταβεί οι δύο άντρες και κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του το θύμα. Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. και διερευνάται πολύ σοβαρά, είναι ο 59χρονος που τραυματίστηκε με αλυσοπρίονο -πιθανότατα μόνος του και κατά λάθος- στη συνέχεια να το πέταξε προς το θύμα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα στον μηρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 59χρονος στη συνέχεια κάλεσε τον γιο του, ο οποίος μετέβη στο σημείο για να τον μεταφέρει σε κοντινό κέντρο Υγείας και παράτησε τραυματισμενο τον 51χρονο, ο οποίος πέθανε αβοήθητος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο 59χρονος πέταξε στον δρόμο το κινητό του θύματος, πιθανότατα για να μην εντοπιστεί και να μη καταλάβουν οι Αρχές ότι είχαν πάει για παράνομη υλοτόμηση.

Ο άντρας εντοπίστηκε στο δάσος από τους αστυνομικούς το απόγευμα της Κυριακής, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 59χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διαφορά μαχαίρια και συνελήφθη μαζί με τον 28χρονο γιο του για παράνομη οπλοκατοχή και σχηματίζεται δικογραφία. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του 59χρονου στον θάνατο του θύματος ερευνάται.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Στο πλαίσιο διερεύνησης εξαφάνισης 51χρονου αλλοδαπού, κατόπιν επιστάμενων ερευνών αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και του αστυνομικού σκύλου “ Spark ” του Τμήματος συνοδών αστυνομικών σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε νεκρός ο προαναφερόμενος σε ορεινή περιοχή του Δήμου Βόλβης χθες (06-11-2022).

Σημειώνεται ότι, για τον 51χρονο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 04-11-2022 στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλβης, από συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-11-2022, ο 51χρονος είχε μεταβεί σε βόρειο ορεινό όγκο στα Κερδύλια όρη, προκειμένου να απασχοληθεί προσωρινά σε εργασίες παράνομης υλοτόμησης μαζί με 59χρονο ημεδαπό για λογαριασμό του δεύτερου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτοτραυματίστηκε ο πρώτος με αλυσοπρίονο, ενώ διερευνώνται οι συνθήκες θανάσιμου τραυματισμού, του δεύτερου, στο μηρό.

Ακολούθως, ο 59χρονος επικοινώνησε με το γιο του, ο οποίος τον μετέφερε σε Κέντρο Υγείας της περιοχής, απορρίπτοντας στη διαδρομή το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του 59χρονου και σε όχημα του 28χρονου γιου του, όπου βρέθηκαν συνολικά πέντε (5) μαχαίρια, οπότε και οι δύο άντρες συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε εκτός ορίων αυτοφώρου σε βάρος του 59χρονου και αφορά στο θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Η σκοτεινή ιστορία του παραμυθά που εμπνεόταν από τη σκληρή παιδική πορνογραφία

Αλεξανδρούπολη: Nέο στρατηγικό σχέδιο για το λιμάνι - Ακυρώνεται ο διαγωνισμός

Twitter: Δεκάδες απολυμένοι κλήθηκαν να επιστρέψουν στη δουλειά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης