Εξάγουμε μυκονιάτικα κλαμπ σε όλο τον κόσμο

Εξάγουμε μυκονιάτικα κλαμπ σε όλο τον κόσμο

«Nammos», «Scorpios», «Solymar» εγκαταστάθηκαν στις Κάννες, στα Εμιράτα και το Μεξικό  - Το «Principote» και το «SantΑnna» συζητάνε για Ντουμπάι το πρώτο και Ιμπιζα το δεύτερο, ενώ η διάσημη ταβέρνα «Μάνος» της Σύμης πάει, μετά την Τουρκία, στο Κατάρ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mykonos_world_xr
Τελικά μάλλον το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν μας τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται η διασκέδαση, τα κλαμπ, οι trendy νεο-ταβέρνες και τα δυνατά μυκονιάτικα brands. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη ζήτηση που έχουν το «Nammos», o «Scorpios» και το «Solymar» που έχουν ήδη ανοίξει φτερά για τα Εμιράτα και το Μεξικό, ενώ έπονται, σύμφωνα με όσα ακούγονται εντός και εκτός του Νησιού των Ανέμων, το «Principote» και το «SantΑnna». Μάλιστα εις εκ των ιδιοκτητών του τελευταίου ταξίδεψε στην Ιμπιζα εδώ και μία εβδομάδα, αφού συζητάει μαζί με τους άλλους συνεταίρους του τις -τουλάχιστον- δύο προτάσεις που έχουν για να ανοίξουν το beach club τους στο πιο διάσημο νησί των Βαλεαρίδων.

Το «Principote», αντίθετα, δεν βιάζεται να κατέβει στα Εμιράτα, παρότι έχουν προσεγγίσει την ιδιοκτησία του επενδυτές από το Ντουμπάι, προσφέροντας γην και ύδωρ για να ανοίξει εκεί. Μένει όχι μόνο να βρεθεί το κατάλληλο location για να στεγαστεί το project, αλλά να συμφωνηθούν και οι όροι συνεργασίας για να μετακομίσει στο εμιράτο της υπερβολής η luxury αισθητική του διάσημου beach club στον Πάνορμο.

Ο «Scorpios», από την άλλη, που άλλαξε τα δεδομένα της διασκέδασης στο Νησί των Ανέμων, φέρνοντας άρωμα Τουλούμ, στήνει το νέο του εγχείρημα στην περιοχή όπου ο Μάριο Χέρτελ και ο Τόμας Χέιν εμπνεύστηκαν το project που άλλαξε για πάντα τον βράχο της Παράγκας. Θα ξεκινήσει να λειτουργεί αυτόν τον Δεκέμβριο αποπνέοντας αυτή την boho μεξικάνικη αισθητική, ενώ άλλο ένα πολύ γνωστό όνομα έχει πάρει φόρα για το εξωτερικό: η πασίγνωστη ταβέρνα «Μάνος» από τη Σύμη, όπου ολιγάρχες, εκατομμυριούχοι και σταρ γλεντάνε απενοχοποιημένα, μετά την Τουρκία ανοίγει τις πόρτες της στο Κατάρ.
mykonos_in__2_
Οι ξέφρενοι ρυθμοί της διασκέδασης στη Μύκονο έχουν γίνει παγκόσμιο trend, με αποτέλεσμα τα διασημότερα beach bars του νησιού να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο παραρτήματα σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ανά τον πλανήτη

Από το Καλό Λιβάδι στο Κατάρ

Στις 15 Νοεμβρίου ακολουθεί το «Nammos», επίσης στην Ντόχα, μετά το success story του Ντουμπάι με τους τρελούς τζίρους που το ανέδειξαν στο πιο κερδοφόρο εστιατόριο του κόσμου, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται.

Το νέο «Nammos» που θα τρέχουν οι Ζαννής Φραντζέσκος και Σάμι Ιμπραήμ, το τέταρτο κατά σειρά, θα στηθεί στο νησί Αλ Μάχα, μια ανάσα από την πόλη Λουσαΐλ και θα καταλάβει την πιο προνομιακή παραλία, σε μια τοποθεσία που θεωρείται ιδανική για να προσελκύσει κύματα τουριστών εν όψει και του Μουντιάλ, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι με το αδερφάκι του στη Μύκονο.

Ηταν μια μέρα λίγο μετά τα περσινά Χριστούγεννα όταν ο Δημήτρης Ιακωβίδης και ο Αλκης Βατόπουλος, ιδιοκτήτες του Solymar, ενός από τα πιο γνωστά beach bars της Μυκόνου, υπέγραψαν τη συμφωνία με την εταιρεία UBC από το Κατάρ για να στήσουν το πρώτο ομώνυμο εστιατόριο στο νησάκι Γκεβάν. Πρόκειται στην ουσία για ένα τεχνητό νησί, προέκταση του Pearl-Qatar, 350 μέτρα ανοιχτά του West Bay της Ντόχα, πρωτεύουσας ενός εμιράτου που «ανοίγεται» σιγά-σιγά προς τη Δύση και τις τουριστικές επενδύσεις.

Είθισται όταν ακούμε τις λέξεις «Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», η σκέψη μας να πηγαίνει αυτόματα στο Ντουμπάι, το πιο δυτικοποιημένο απ’ όλα τα κρατίδια.

Κλείσιμο
Το Κατάρ όμως είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, αφού μόλις τα τελευταία χρόνια έκανε ένα σταθερό άνοιγμα προς τη Δύση, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί εκεί σε λίγες ημέρες. Πρόκειται για τη χώρα με το τέταρτο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο, η οποία παράγει και έχει τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
mykonos_in__4_
Το νέο «Solymar» στο νησάκι Γκεβάν του Κατάρ θα είναι μερικώς υπό τη σκέπη του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου «Corinthia»

Η εταιρεία UDC, από τις πλέον εύρωστες, προσέγγισε τους ιδιοκτήτες του «Solymar» στη Μύκονο από πέρυσι, όταν και άρχισαν οι διερευνητικές συζητήσεις. Ο λίγο εσωστρεφής Δημήτρης Ιακωβίδης και ο πλέον εξωστρεφής συνεταίρος του Αλκης Βατόπουλος είδαν εξαρχής θετικά την πρόταση να στήσουν ένα αντίστοιχο «Solymar» στο νησάκι Γκεβάν, το οποίο θα είναι μερικώς υπό τη σκέπη του ξενοδοχείου «Corinthia».

Θα στεγάζεται σε κτίριο εκτός του ξενοδοχείου και θα έχει μια τεράστια πισίνα με θαλασσινό νερό για τους πελάτες που θα θελήσουν να ζήσουν μια μέρα με έντονο άρωμα μυκονιάτικου fun. H διακόσμηση θα έχει έντονη την αύρα του Νησιού των Ανέμων με ένα πιο luxury στυλ και φυσικά θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ και οι δυνατές μουσικές. H κουζίνα του θα είναι κατά βάση μεσογειακή, με έμφαση στα θαλασσινά και τα ψάρια, χωρίς να λείπουν βέβαια και τα πολύ καλά κρέατα.

Η έλευση του συγκεκριμένου seaside restaurant τον επόμενο χρόνο δείχνει αν μη τι άλλο πόσο πουλάει η Μύκονος στα Εμιράτα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, έχοντας αναπτύξει μια δυναμική που φέρνει πλέον μόνο big spenders . Στελέχη της UBC μάλιστα ήρθαν στο νησί αναζητώντας έκταση για να χτίσουν ξενοδοχειακή μονάδα, πιθανότατα θέλοντας να φέρουν το «Corinthia».

Το «Solymar» στέκεται στο Καλό Λιβάδι από το 2004, όταν ο Δημήτρης Πασαλιάδης μαζί με τον Δημήτρη Ιακωβίδη έστησαν ένα καλαίσθητο μαγαζί, σε μια άλλη Μύκονο. Τα απογευματινά του πάρτυ με ξένες και ελληνικές επιτυχίες έγραψαν ιστορία, με επώνυμες παρέες να χορεύουν ακόμη και πάνω στα τραπέζια Ρέμο, Χατζηγιάννη και Θεοδωρίδου μέχρι το βράδυ.

Εφτά χρόνια μετά ο Πασαλιάδης αποχωρεί και μαζί με τον Ιακωβίδη συμπράττει ο Αλκης Βατόπουλος, ένας άνθρωπος που λατρεύει το nightlife. Το deal με τη UBC ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αφού τα επόμενα χρόνια το Κατάρ προσδοκά να προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από ενάμιση εκατομμύριο τουρίστες.
mykonos_in__3_
Το νέο,τέταρτο κατά σειρά, «Nammos» θα στηθεί στο νησί Αλ Μάχα του Κατάρ και θα καταλάβει την πιο προνομιακή παραλία

Η Ντόχα, η δυάδα και οι Κάννες

Στις αρχές του περασμένου Μαΐου έγινε γνωστό ότι σε άλλο νησάκι του Κατάρ, στο Aλ Μάχα, θα στηθεί το τέταρτο κατά σειρά «Nammos» μετά από αυτά της Μυκόνου, του Ντουμπάι και της Λεμεσού. Η Monterock International, την οποία εκπροσωπεί ο Πέτρος Στάθης, μαζί με τους Ζαννή Φρατζέσκο και Σάμι Ιμπραήμ θα στήσουν στην καλύτερη παραλία του νησιού το νέο εστιατόριο με το διάσημο λογότυπο. Το συγκεκριμένο νησάκι βρίσκεται κοντά στο Place Vendome Mall και θα συνδέεται με τη στεριά με μια εναέρια λεωφόρο.

Το concept είναι γνωστό και δοκιμασμένο στον χρόνο, οπότε μην περιμένετε κάτι πολύ διαφορετικό από το εστιατόριο του Ντουμπάι, αφού το στήσιμο θα ακολουθήσει την ίδια πεπατημένη. Ούτως ή άλλως το brand name «Nammos» εξαπλώνεται πλέον στην Ευρώπη, αφού ετοιμάζονται τα μαγαζιά του Λονδίνου και των Καννών, ενώ πέρυσι στήθηκε στη μέση της ερήμου συμμετέχοντας στο project «Riyadh Oasis».

Το νέο εστιατόριο στο Κατάρ αναμένεται να λειτουργήσει σε λίγους μήνες ακολουθώντας τη φιλοσοφία του μυκονιάτικου εστιατορίου που απογείωσε τα στάνταρ του νησιού σε ό,τι έχει να κάνει με το beach hospitality. Θα υπάρχουν φρέσκα θαλασσινά, ειδικές κοπές κρεάτων, εξαιρετικά κρασιά και σαμπάνιες, αλλά και αυτή η διάθεση για πάρτυ που έκανε γνωστό το «Nammos».

Τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ των Εμιράτων γράφοντας για το νέο εγχείρημα το αναφέρουν ως ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου, ενώ επισημαίνουν ότι στο πριγκιπάτο της Ψαρούς έχουν χαλαρώσει διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μοντέλα όπως η Τζίτζι και η Μπέλα Χαντίντ αλλά και αθλητές όπως ο Γιουσέιν Μπολτ.

Με τη φήμη του να προηγείται, ήταν μάλλον αναμενόμενο οι Καταριανοί να προσεγγίσουν το διάσημο brand για να ανοίξει στο Aλ Μάχα. Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται ιδανικό για να προσελκύσει τουρίστες με υψηλά εισοδήματα οι οποίοι θα εντρυφήσουν στην ανεπιτήδευτη πολυτέλεια του «Nammos» στο Κατάρ.

Σε ό,τι αφορά τις Κάννες και το νέο «Nammos», το αρχικό deal το ήθελε να στεγάζεται στην παραλία του διάσημου ξενοδοχείου «Majestic» την επόμενη χρονιά, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, θα στεγαστεί στην παραλία του ανακαινισμένου «Palm Beach Hotel» στην Κρουαζέτ.
mykonos_in__1_
Ο «Μάνος» της Σύμης μετά την Τουρκία ανοίγει ταβέρνα και στο Κατάρ

Και η Σύμη στο Κατάρ

Eνα ζεστό βράδυ του Αυγούστου στη Σύμη, πριν από πέντε χρόνια, στην πιο γνωστή ταβέρνα του νησιού, τον «Μάνο», το κέφι έχει ανάψει για τα καλά με ελληνικές επιτυχίες. Τούρκοι επιχειρηματίες συνοδευόμενοι από γοητευτικές καλλονές που χορεύουν πάνω στις καρέκλες πετάνε χαρτοπετσέτες ενώ τα ηχεία παίζουν ένα σουξέ της Δέσποινας Βανδή. Σε ένα από τα τραπέζια το αγγελάκι της Victoria’s Secret Καρολίνα Κούρκοβα λικνίζεται ελαφρά μαζί με την παρέα της απολαμβάνοντας τον χαμό.

Εκείνη τη στιγμή ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Μάνος Μάγκος εμφανίζεται με τη θρυλική κόκκινη ποδιά του και μια στοίβα πιάτα στα χέρια, ακολουθούμενος από σερβιτόρους, φορτωμένους και αυτούς με «πυρομαχικά»! Η Κούρκοβα απολαμβάνει το σπάσιμο των πιάτων και ο Μάνος την πλησιάζει και σπάει κάποια στο κεφάλι της, με το top model να απολαμβάνει τη στιγμή. Δεν ήταν φυσικά η μόνη που υπέκυψε στην πιο διάσημη ταβέρνα της Σύμης, η οποία εδώ και χρόνια υποδέχεται κάθε χρόνο ισχυρούς επιχειρηματίες, γαλαζοαίματους, σταρ του Χόλιγουντ και πολιτικούς.
Φέτος και μετά το εγχείρημα της Μαρμαρίδας, όπου η ταβέρνα «Μάνος» λειτουργεί μέσα σε ξενοδοχείο, ήρθε και η σειρά του Κατάρ να ζήσει αυτή την τρελή αισθητική της συγκεκριμένης νεο-ταβέρνας στη Σύμη. Εκεί που έτρωγαν ο Ρίτσαρντ Γκιρ, η Κάθριν Ζέτα-Tζόουνς με τον Μάικλ Ντάγκλας, και απολαμβάνει τα θαλασσινά του ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Κοτς.

Ο Μάνος αναπολεί συχνά τα αλλοτινά καλοκαίρια στο ακριτικό νησί, αυτά με τις δεκάδες θαλαμηγούς να συνωστίζονται στο λιμάνι της Σύμης και άλλες τόσες να είναι αρόδο έξω από αυτό, αλλά κοιτάει μπροστά παρά τα όσα έχει ζήσει.

Υπήρχαν μέρες που για να βρεις τραπέζι στο μαγαζί του έπρεπε να είχες ή μέσον ή να το είχες κλείσει μέρες πριν, ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα φας και αν είσαι λίγο τυχερός δίπλα σου θα κάθεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ή κάποιος άλλος επώνυμος.

Τώρα ο δημιουργός του εισέρχεται και αυτός με φόρα στο Κατάρ, όπου τα διάσημα ελληνικά brands ετοιμάζονται να φέρουν άρωμα Ελλάδας στη Μέση Ανατολή.



Δείτε βίντεο: Εξάγουμε Μυκονιάτικα κλάμπ σε όλο τον κόσμο
Εξάγουμε Μυκονιάτικα κλάμπ σε όλο τον κόσμο



Ειδήσεις σήμερα

Τσούνης: Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα

Τηλεοπτικό bullying: Παρουσιάστριες υπόλογες για μητρότητα, κιλά και πλαστικές

Eνδιάμεσες εκλογές: Οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται σίγουροι για τη νίκη τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης