Κακοκαιρία Eva - Πασαλιμάνι: Ποτάμια οι δρόμοι - Δείτε το βίντεο

Κακοκαιρία Eva - Πασαλιμάνι: Ποτάμια οι δρόμοι - Δείτε το βίντεο

15 λεπτά βροχής ήταν αρκετά για να προκαλέσουν χάος - Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας - Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή

zea-xr
Ο Πειραιάς και το Πασαλιμάνι ήταν μια από τις περιοχές που «χτυπήθηκαν» το μεσημέρι της Κυριακής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Eva από το λεκανοπέδιο με την Πυροσβεστική να έχει καταγράψει συνολικά 80 κλήσεις σε όλη την επικράτεια, οι μισές εκ των οπίων στην Αττική με τις κλήσεις στην επαρχία να αφορούν κοπές δέντρων..

Αν και η βροχόπτωση διήρκησε περίπου 15 λεπτά, εντούτοις αρκετοί ήταν οι δρόμοι που πλημμύρισαν από τα νερά χωρίς, ωστόσο, να δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Σε ορισμένους δρόμους, μάλιστα, ήταν τόσο το νερό ώστε κάδοι ανακύκλωσης να «βγουν βόλτα» στο Πασαλιμάνι.

Δείτε βίντεο από Νίκαια και Καμίνια

⚠️ Πλημμυρικά φαινόμενα στην Νίκαια ⚠️.

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, November 6, 2022
Κλείσιμο

Πειραιάς Καμίνια πριν λίγο Βίντεο : Νίκος Κριεμπάδης

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, November 6, 2022

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πειραιάς ήταν μια από τις περιοχές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr

kakokairia-eva-broxi


Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, η αστυνομία υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας:

Στην Ακτή Μιαούλη και Μπότσαρη στον Πειραιά
Στην Ακτή Μουτσοπούλου και Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Καστέλλα
Στην οδό Ωκεανίδων από το ύψος της οδού Αβέρωφ στην Ελευσίνα.

peiraias1
peiraias2
peiraias3


Παράλληλα στη θαλάσσια περιοχή στα Ίσθμια Κορινθίας και συγκεκριμένα κοντά στο νησάκι Οβριός σχηματίστηκε υδροστρόβιλος.

Κακοκαιρία «Eva»: Yδροστρόβιλος στα Ίσθμια στον Σαρωνικό


Η σφοδρότητα της καταιγίδας που χτύπησε περιοχές του λεκανοπεδίου αποτυπώνεται και στο shelf cloud που καταγράφηκε την ώρα που η κακοκαιρία Eva «έμπαινε» για δεύτερη φορά στην Αττική καθώς είχε προηγηθεί το «χτύπημα.τα ξημερώματα της Κυριακής

⚠️⚠️⚠️

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, November 6, 2022


Ως shelf cloud χαρακτηρίζεται το σύννεφο που βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων.

Κακοκαιρία Eva: Μήνυμα από το 112 σε Δωδεκάνησα. Σάμο, Ικαρία

Η κακοκαιρία Eva συνεχίζει να κινειται ανατολικότερα αφού πέρασε ξανά πάνω από την Αττική το μεσημέρι της Κυριακής με την Πολιτική Προστασία να αποστέλει μήνυμα από το 112 για περιορισμό των μετακινήσεων στα Δωδεκάνησα, τη Σάμο και την Ικαρία όπως είχε προαναγγελθεί στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.


Οι τρεις περιοχές αυτές άλλωστε περιλαμβάνονται στο έκτακτο  δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ το πρωί της Κυριακής προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταίο χρονικά έκτακτο δελτίο γίνεται λόγος για για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

- μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την
ανατολική Πελοπόννησο

- μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη

- από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Κακοκαιρία Eva: 7.500 κεραυνοί την Κυριακή

Η επέλαση της κακοκαιρίας Eva συνεχίστηκε την Κυριακή με χιλιάδες κεραυνούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το σύστημα ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/meteo.gr, μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι της Κυριακής (6/11) είχαν καταγραφεί σχεδόν 7.500 κεραυνοί.

Δείτε τον χάρτη με την κεραυνική δραστηριότητα της Κυριακής

kakokairia-eva-keravnoi


Η δραστηριότητα των κεραυνών συνεχιζόταν το μεσημέρι της Κυριακής σε Κυκλάδες και νησιά Ανατολικού Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου σε Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο είχαν καταγραφεί περίπου 18.000 κεραυνοί

kakokairia-eva-keravnoi2

Κακοκαιρία Eva:Χτύπησε και την Αττική το μεσημέρι της Κυριακής

Η κακοκαιρία Eva χτύπησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και την Αττική, κυρίως στα νότια και δυτικά προάστια, χωρίς, ευτυχώς, να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα παρά την ραγδαιότητα των βροχών που έπεσαν.

⚠️ Πλημμυρικά φαινόμενα στην Νίκαια ⚠️.

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, November 6, 2022

Πειραιάς Καμίνια πριν λίγο Βίντεο : Νίκος Κριεμπάδης

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, November 6, 2022
Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ μέχρι την Παρασκευή

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αύριο, Δευτέρα (7/11) στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι έντονα στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιορισθούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Την Τρίτη (8/11) αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές στη Μακεδονία τις πρωινές ώρες καθώς και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Κατά τόπους περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, τέλος, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αν και από τα βόρεια, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.





Ειδήσεις σήμερα:

H κακοκαιρία Eva επιμένει - Δείτε πώς μπήκε η καταιγίδα στην Αττική

Συμβούλιο της Επικρατείας: «Μπαράζ» προσφυγών κατά του νέου πολεοδομικού σχεδίου για Μάτι, Νέα Μάκρη, Ραφήνα

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Επέστρεψε με κήρυγμα ο Λουπασάκης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης