Έδεσσα: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ μαθητών Λυκείου - Σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν λιποθύμησε

Έδεσσα: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ μαθητών Λυκείου - Σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν λιποθύμησε

Νταήδες έβγαλαν έξω από το μαγαζί έναν 16χρονο και ξεκίνησαν να τον χτυπούν με μανία - Επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές και στον φίλο του

16xrona_ksylodarmos
Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών έρχεται στην δημοσιότητα όταν σε κεντρικό καφέ μπαρ της Έδεσσας πριν από περίπου δύο εβδομάδες μαθητές Λυκείου ήρθαν στα χέρια. Όπως φαίνεται στα βίντεο του protothema.gr θύμα ένα 16χρονο αγόρι όπου οι νταήδες έβγαλαν έξω από το μαγαζί και άρχισαν να το γρονθοκοπούν ενώ εκείνο προσπαθούσε να αμυνθεί.

Όταν φίλος του 16χρονου και συμμαθητής του προσπάθησε να τον βοηθήσει και να τον γλιτώσει από το μένος των θυτών εκείνοι επιτέθηκαν και στον ίδιο χτυπώντας τον με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα.

Οι δράστες σταμάτησαν να χτυπούν τους δυο μαθητές όταν ο ένας εκ των δυο θυμάτων έχασε τις αισθήσεις του. Αλγεινή εντύπωση και ερωτήματα προκαλεί η στάση διερχόμενων οδηγών και περαστικών οι οποίοι δεν σταμάτησαν να βοηθήσουν και να αποτρέψουν τον άγριο ξυλοδαρμό των ανήλικων παιδιών.
16xrona_ksylodarmos4
16xrona_ksylodarmos3
16xrona_ksylodarmos2
16xrona_ksylodarmos1
 

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Έδεσσας ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη ένας εκ των φερόμενων δραστών και ο πατέρας του. Από την προανάκριση, το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες και τις καταθέσεις των θυμάτων προέκυψε ότι στο περιστατικό ενεπλάκησαν τουλάχιστον 6 ανήλικοι οι οποίοι συμμετείχαν στις βιαιοπραγίες, ενώ αναμένεται η ταυτοποίηση τους. Οι γονείς των θυμάτων έχουν καταθέσει μήνυση και η υπόθεση θα πάει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των θυμάτων ξυλοδαρμού, Αντώνης Ξυλουργίδης μίλησε στο protothema.gr: «Η παραβατικότητα των ανηλίκων και τα καθημερινά πλέον επεισόδια βίας δεν έχουν τεθεί στη δημόσια σφαίρα ως ένα μείζον θέμα που απαιτεί θεσμική αντιμετώπιση.Το σχολικό περιβάλλον δεν έχει ενεργό ρόλο εκ των πραγμάτων και η θεσμοθέτηση ψυχολόγου στα σχολεία δεν επέφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.Οι γονείς αμέτοχοι παρατηρούν ως φυσικό φαινόμενο την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους.
Κλείσιμο
ksyloyrgidis
Ο συνήγορος υπεράσπισης των θυμάτων ξυλοδαρμού, Αντώνης Ξυλουργίδης
 

Το εν λόγω περιστατικό ηχεί ως σειρήνα στις συνειδήσεις όσων πιστεύουν ότι η παραβατικότητα ανηλίκων δεν αγγίζει ως φαινόμενο και την περιφέρεια.Λυπηρό το περιστατικό και αναμένουμε από την ελληνική αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα έτσι ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται ως αγέλη που σκορπά φόβο και τρόμο με ανεξέλεγκτα παρεπόμενα.Δεν έχουμε δει ακόμα την κορύφωση του φαινομένου και θα είναι δραματικό να θρηνήσουμε θύματα-ανήλικα παιδιά.»



Δείτε βίντεο: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ μαθητών Λυκείου - Σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν λιποθύμησε
Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ μαθητών Λυκείου - Σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν λιποθύμησε




Ειδήσεις σήμερα:

Καμπούρης, με αγκώνες σε ορθή γωνία και... διπλά βλέφαρα ο άνθρωπος του 3.000 μ.Χ.

«Με βίαζε στο δωμάτιο που κοιμόταν με τη μάνα μου» - Η ανατριχιαστική περιγραφή του 17χρονου από τα Πετράλωνα

Τι προβλέπει το «χαλαρό» μοντέλο συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς για τον «Προσωπικό Γιατρό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης