Εύβοια: Βίντεο από την επιχείρηση μετά το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες που είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη

Εύβοια: Βίντεο από την επιχείρηση μετά το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες που είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη

Κανείς από τους 9 διασωθέντες μετανάστες δεν είχε σωσίβιο - Αγνοούνται 59 άτομα κατά δήλωση των διασωθέντων

epixeirisi_kafirea
Τις πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Εύβοια, στο Στενό του Καφηρέα, μετά το ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν έχοντας ξεκινήσει από τη Σμύρνη, αποτυπώνει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή, νοτιοανατολικά της βραχονησίδας Μανδήλου, επικρατούσαν άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ με τις ριπές να ξεπερνούν σε ένταση και τα 9 μποφόρ.

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, η οποία συνεχίζεται, εντοπίστηκαν ζωντανοί εννέα μετανάστες κανείς εκ των οποίων δεν είχε μαζί του κάποιο σωσίβιο. Κατά δήλωση των διασωθέντων μεταναστών από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν, στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν συνολικά 68 άτομα.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος είχαν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές μέσω του 112 χωρίς, όμως, να δίνουν το ακριβές στίγμα του σκάφους.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το ναυάγιο

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μέσω του 112, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους.

Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το σκάφος βρισκόταν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, ενώ Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε και περισυνέλεξε εννέα (09) αλλοδαπούς άνδρες, από τη βραχονησίδα “ΜΑΝΔΗΛΟΥ” στενού Καφηρέα. Κατά δήλωση των ανωτέρω, επέβαιναν περί τα 68 άτομα σε Ι/Φ σκάφος, το οποίο βυθίστηκε νοτιοανατολικά της ως άνω βραχονησίδας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο παραπλέοντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 BF.

Οι έρευνες συνεχίζονται και οποιαδήποτε εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο τύπου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρεμιέρα αύριο για το καλάθι του νοικοκυριού - Προσφορές και σε επώνυμα προϊόντα

Φόβος των επιστημόνων για την «τρι-δημία» γρίπης, RSV και κορωνοϊού

Συμμορία κοριτσιών έστειλε στο νοσοκομείο 15χρονη και τον αδερφό της στον Άγιο Δημήτριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης