Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στους ντόπιους η αποκόλληση βράχου στην Αγία Φωτιά της Ιεράπετρας στην Κρήτηπου είχε ως αποτέλεσμα την θάνατο μιας 45χρονης τουρίστριας και τον τραυματισμό του 10χρονου παιδιού της.
Μιλώντας στο protothema.gr ο Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι το ξενοδοχείο στο οποίο συνέβη η τραγωδία ήταν σε ένα πολύ κακό σημείο και πως ήταν αυτονόητο πως κάποια στιγμή θα γινόταν κατολίσθηηση.
Αναλυτικά όσα είπε στο protothema.gr ο Ευθύμης Λέκκας:
«Το συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια βρίσκονται σε λάθος θέση. Μετά από πολλές παρεμβάσεις και τεχνικά έργα θα έπρεπε να βρίσκονται σε εκείνο το σημείο .Ουσιαστικά στην περιοχή θα εκδηλωνόταν η κατολίσθηση, είναι αυτονόητο ότι θα είχαμε κάποια στιγμή κατολίσθηση. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από αυξημένη επικινδυνότητα. Το 1980 που χτίστηκε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν υπήρχε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να αποφεύγονται τέτοιες κατασκευές αλλά και στη συνέχεια δεν έγινε τίποτα. Η περιοχή έχει αυξημένες μορφολογικές κλίσεις, μεγάλοι βράχοι κρέμονται στο συγκεκριμένο σημείο και δευτερεύοντα ρόλο έπαιξαν στην επιτάχυνση του φαινομένου οι έντονες βροχοπτώσεις που είχαμε στη Σητεία πριν από δεκαπέντε ημέρες».
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026 , με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE TELEKOM για 12η συνεχή χρονιά, ανέδειξε πώς η νέα γενιά αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει λύσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race
Η φαρμακευτική καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή πολιτικής, αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Και σήμερα, στην Ελλάδα, αυτό το δικαίωμα δοκιμάζεται στην πράξη.