Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: «Κρυβόμουν γιατί φοβόμουν» είπε η 38χρονη στον εισαγγελέα

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: «Κρυβόμουν γιατί φοβόμουν» είπε η 38χρονη στον εισαγγελέα

«Δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ» υποστήριξε η 38χρονη το πρωί της Τετάρτης

kriti-38xroni-eisaggeleas
Εξηγήσεις στο γιατί κρυβόταν τόσες ημέρες μετά την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του συζύγου της έδωσε η 38χρονη από την Κρήτη στον εισαγγελέα στον οποίο οδηγήθηκε με διαδικασίες-εξπρές το πρωί της Τετάρτης (26/10), λίγες ώρες μετά την παράδοση της στις αρχές.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε από τον Εισαγγελέα για ποιον λόγο κρυβόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η 38χρονη φέρεται να απάντησε «κρυβόμουν γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnvl0ho5ugs9)


Το ίδιο εξάλλου υποστήριξε και ο εκ των συνηγόρων της Μάνος Δρακωνάκης, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε η 38χρονη προκειμένου να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου (29/10).

«Η εντολέας μου είναι ακόμα σε σοκ. Είναι μια απλή γυναίκα η οποία παρουσιάζεται πολύ σκληρή ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες. Το θέμα δεν είναι πολλές φορές τι προκαλούμε στους άλλους αλλά τι μας οδηγεί, με τι τρόπο το προκαλούμε και με τι αποτέλεσμα. Πάντως δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε να βλάψει. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξει αυτό. Υπήρξε βία και την ώθησε να προβεί σε αυτό. Παράλληλα σενάρια αποτελούν οι ισχυρισμοί ότι υπήρχαν συνεργοί που την βοήθησαν. Υπάρχουν στοιχεία που θα αποδείξουν ότι η 38χρονη είχε δεχτεί κακοποίηση και θα τα προσκομίσει. Η πελάτισσα μου πάντως φοβάται» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 38χρονης.

Μανώλης Δρακωνάκης συνήγορος 38χρονης


Η μεταγωγή εξπρές στα δικαστήρια

Η 38χρονη οδηγήθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης και με ταχύτατες διαδικασίες, για λόγους ασφαλείας, ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακρίτριας Ηρακλείου.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί έβαλαν την 38χρονη από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και η διαδικασία που ακολούθησε στο γραφείο της Ανακρίτριας ήταν ταχύτατη. Η γυναίκα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για το ερχόμενο Σάββατο προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Στον εισαγγελέα η 38χρονη που φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό οξύ στον σύζυγο της στο Ηράκλειο


Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ψύχραιμη και μπήκε στο γραφείο των δικαστικών αρχών με βήμα σταθερό.

Τι υποστηρίζει η 38χρονη

Στις πρώτες της κουβέντες στους αστυνομικούς το απόγευμα της Τρίτης (25/10) η 38χρονη είπε ότι δεν είχε παραδοθεί τόσες μέρες καθώς περίμενε τον δικηγόρο της.

Από την πλευρά της ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι «καμία σχέση με βιτριόλι» δεν είχε το καυστικό υγρό που πέταξε η 38χρονη . «Το μόνο που μας έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί πάντως αρκετά πράγματα τα οποία δεν στέκουν με την πραγματικότητα», ανέφερε ακόμη ο κ. Λύτρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «από αυτό που μας είπε (σ.σ. προφανώς η 38χρονη), μιλάμε για μία ελάχιστη ποσότητα (σ.σ. εννοεί του καυστικού υγρού). Είναι ένα καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί. Ένα καθαριστικό είναι και τίποτα παραπάνω».

Ο κ. Λύτρας έκανε ακόμη λόγο για «μία κακοποιημένη γυναίκα. Από τα λεγόμενά της, έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της. Μάλιστα την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο... Δυστυχώς δεν θέλω ακόμα να το πω γιατί ακόμα δεν έχει... (...) θα το αναφέρει η ίδια, είναι κάτι πάντως πάρα πολύ σοβαρό».

Ηράκλειο: Δήλωση των δικηγόρων της 38χρονης


«Δεν ξέρω πραγματικά τι ζημιά έχει προκληθεί. Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι μιλάμε για ένα καθαριστικό. Καταρχάς αυτό νομίζω ότι θα αποδειχθεί. Θα γίνει έλεγχος του υγρού και θα φανούν (...) Θα φανεί δηλαδή περί τίνος πρόκειται» πρόσθεσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Λύτρας.

Η 38χρονη, όπως ήδη έχει δηλώσει, έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή ανέφερε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.

Μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει στις αρχές ότι δέχεται απειλές για την ζωή της ενώ θα παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες και θα ζητήσει την προστασία τους.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί, ότι ο πατέρας της, με δηλώσεις του, στέκεται στο πλευρό του εν διαστάσει συζύγου της και θύμα της 36χρονης λέγοντας πως «η κόρη μου λέει ψέματα, δεν κακοποιήθηκε από τον σύζυγο της».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο αποκαλύπτει τι έγινε πριν βγάλουν «σηκωτό» τον προκάτοχο του Σι Τζινπίνγκ από το συνέδριο του ΚΚΚ

Σύλληψη μαθητών για βανδαλισμό σε κατάληψη Γυμνασίου στα Μελίσσια

Πύθωνας έφαγε ζωντανή 54χρονη στην Ινδονησία - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης