Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Σε μετόχι στα όρια των Μητροπόλεων Γλυφάδας και Μεσογαίας η «μετάθεση» του παπά Δημήτρη

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Σε μετόχι στα όρια των Μητροπόλεων Γλυφάδας και Μεσογαίας η «μετάθεση» του παπά Δημήτρη

Το μετόχι, πάντως, είναι παλιό και θέλει επισκευές

papa-dimitris-agioi-isidoroi
Τον τόπο της «μετάθεσης» του παπά Δημήτρη από τους Αγίους Ισιδώρους φέρεται να έχει επιλέξει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το μήνυμά που έστειλε πριν από μερικά 24ωρα ότι θα υπάρξει απομάκρυνση του «θαυματοποιού» ιερέα από τον ναό στον Λυκαβηττό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου πρόκειται για το μετόχι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που βρίσκεται στα όρια των Μητροπόλεων Γλυφάδας και Μεσογαίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για ένα μοναστήρι που είναι παλιό και χρειάζεται βελτιώσεις στις κτιριακές του υποδομές προκειμένου να γίνει κατοικήσιμο.

Το κτήμα που βρίσκεται, δε, το εν λόγω μετόχι είναι κοντά σε ιδιωτικά σχολεία και έχει δασικές εκτάσεις γεγονός που θα αποτρέψει τη συγκρότηση μιας μοναστικής κοινότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φέρεται να έχει ήδη συναντηθεί δύο φορές με τον παπά Δημήτρη και τους νεαρούς ακολουθούς του ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση για να «κλείσει» η υπόθεση.

Με ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται το αν σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ο ιερέας που έχει προκαλέσει με τις θέσεις του, θα επιλέξει να στείλει ξανά μήνυμα στην αρχιεπισκοπή μετά το «πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους» που είπε την Δευτέρα.

Κλείσιμο
Σε αυτή την αποστροφή του παπά Δημήτρη είχαν απαντήσει λίγες ώρες αργότερα συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου χρησιμοποιώντας μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Ιερώνυμος για την περίπτωση του «θαυματοποιού» παπά Δημήτρη από τον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό .

«Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σαφής: υπάρχουν κανόνες της Εκκλησίας και οι νόμοι του κράτους» είπαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Τι είπε την Δευτέρα ο παπά Δημήτρης των Αγίων Ισιδώρων

«Εδώ όλοι παρέα μαζί τελούμε τη Θεία λειτουργία και η χάρη και η ευλογία του Θεού να δίνει πάντα υγεία και εμείς να είμαστε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως και σήμερα και 22 χρόνια στους Αγίους Ισιδώρους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, διαβάζοντας όλα τα μηνύματά σας. Σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για εμένα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και μια τεράστια συγγνώμη» είπε ο  παπά Δημήτρης από άμβωνος το πρωί της Δευτέρας (24/10).

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο «μετάθεσης» του παπά Δημήτρη σε ένα παλιό μοναστήρι της Βάρης, όπου όπως υπογραμμίζει θα λειτουργεί με κανόνες. 

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο αποκαλύπτει τι έγινε πριν βγάλουν «σηκωτό» τον προκάτοχο του Σι Τζινπίνγκ από το συνέδριο του ΚΚΚ

Σύλληψη μαθητών για βανδαλισμό σε κατάληψη Γυμνασίου στα Μελίσσια

Πύθωνας έφαγε ζωντανή 54χρονη στην Ινδονησία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης