Δίκη Χρυσής Αυγής: «Περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει», κατέθεσε φίλος του Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει», κατέθεσε φίλος του Φύσσα

«Δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο» - Ο μάρτυρας μίλησε για «οργανωμένη επίθεση», η οποία εκτελέστηκε «στοχευμένα» από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής

5713179
Με την κατάθεση του Δημήτρη Μελαχροινόπουλου, φίλου του Παύλου Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρας της δολοφονίας του, συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ο μάρτυρας μίλησε για «οργανωμένη επίθεση», η οποία εκτελέστηκε «στοχευμένα» από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνιν το 2013.

Μάλιστα, κατέθεσε πως οι επιτιθέμενοι «περίμεναν τον Ρουπακιά για να μαχαιρώσει» τον Παύλο Φύσσα.

Ακόμη, ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, περιέγραψε και το πως ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε τον Γιώργο Ρουπακιά στις αρχές.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας είπε: «O Παύλος είπε το έκανε αυτός. Μαζεύτηκε κόσμος. Ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε το σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε».

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις απειλές που, όπως ανέφερε, δεχόταν ο ίδιος ακόμη και 1,5 χρόνο μετά τη δολοφονία. «Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα», ανέφερε ο Δ.Μελαχροινόπουλος, τονίζοντας πως ο Γ. Ρουπακιάς ήταν αυτός που ήρθε με το τελευταίο αμάξι, μέσα στο οποίο υπήρχε και κάποιος συνεπιβάτης τον οποίο, όμως, ο ίδιος δεν μπορεί να αναγνωρίσει. «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ... Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά», είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.....Είδα τον Ρουπακιά να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι. Και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο.

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιας μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει...

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό.... Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Κλείσιμο
Η δίκη συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις ώρες με τον παπά-Δημήτρη στους Αγίους Ισιδώρους

Δημοτικά σχολεία: Αδειάζουν κάθε χρόνο τα θρανία - Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

ΗΠΑ: Μοντέλο εξεπλάγη γιατί βρήκε... πολλούς Έλληνες στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης