Ηράκλειο: Θα παραδοθεί αφού μιλήσει με τον δικηγόρο της η 38χρονη που έριξε το οξύ

Ηράκλειο: Θα παραδοθεί αφού μιλήσει με τον δικηγόρο της η 38χρονη που έριξε το οξύ

Συγγενικά πρόσωπα της 38χρονης μίλησαν στο protothema.gr - Με βαρύ ποινικό παρελθόν το θύμα - Το καυστικό υγρό ήταν μείγμα από νιτρικό οξύ και βιτριόλι

w-photo-000m
Η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, πρόκειται να μιλήσει τις επόμενες ώρες με τον δικηγόρο της, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, και μετά σκοπεύει να παραδοθεί στην αστυνομία, με τις Αρχές να φοβούνται το ενδεχόμενο αντιποίνων.

Συγγενικά πρόσωπα της Μ.Σ. που κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγο της, μίλησαν στο protothema.gr για όσα συνέβαιναν ανάμεσα στο ζευγάρι.

Οι στενοί συγγενείς της Μ.Σ. ισχυρίζονται ότι η γυναίκα του 36χρονου ζούσε μια αληθινή κόλαση και ήταν συχνά πυκνά αντιμέτωπη με απειλές και ξυλοδαρμούς. «Το παρελθόν του μιλάει από μόνο του» λένε οι συγγενείς της στο protothema.gr.

w-photo-0004
w-photo-0003


«Η Μ. έχει περάσει πάρα πολλά για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη και χωρίς σημαντικό λόγο. Το παρελθόν του πρώην άντρα της μιλάει από μόνο του. Έχει περάσει πάρα πολλά και κάποια στιγμή θα αισθανθεί έτοιμη να τα πει ενώπιον των Αρχών για να κατανοήσουν όλοι το δράμα που βίωνε» προσθέτουν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το καυστικό υγρό που έριξε η 38χρονη στον 36χρονο ήταν μείγμα από νιτρικό οξύ και βιτριόλι, τοποθετημένο μέσα σε ένα μπουκάλι.

w-photo-0002
w-photo-0001


Με βαρύ ποινικό παρελθόν το θύμα

Η 38χρονη Μ.Σ.  επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της Γ.Μ. από το Φόδελε, o οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε μόλις επτά χρόνια από τη συνολική ποινή 38 ετών που του είχε επιβληθεί για πέντε ληστείες, μία απόπειρα ληστείας, εμπρησμό και διακεκριμένες κλοπές που διέπραξε από το 2012 ως το 2015!

Το θύμα φέρει εγκαύματα στο 10-12% του προσώπου του συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής των ματιών. Υπαρχουν εγκαυματα στο 10-12% του προσωπου, περιλαμβανομένης της περιοχης των ματιών. Για τα τελευταία γίνεται αξιολόγηση της βλάβης που έχει υποστεί δίχως ακόμη να είναι ξεκάθαρο το εύρος της. Η κατάστασή του κρίνεται από τους γιατρούς σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Εχει γίνει αίτημα για αεροδιακομιδή, αλλά ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο, στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων.
kaystiko_ygro_kriti_mesa2
kaystiko_ygro_kriti_mesa3
kaystiko_ygro_kriti_mesa


Ο 36χρονος είχε συλληφθεί το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2015, όταν μαζί με έναν συνομήλικό του από τα Ζωνιανά και έναν Αρμένιο είχαν εισβάλει φορώντας κουκούλες και κρατώντας Καλάσνικοφ στο ξενοδοχείο Creta Marris της Χερσονήσου και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, στην προσπάθειά τους να ληστέψουν ένα κοσμηματοπωλείο. Την ώρα εκείνη, ήταν σε εξέλιξη πάρτι μαθητών Λυκείου στο μπαρ του ξενοδοχείου και συνέδριο καρδιολόγων σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου, όπου κυκλοφορούσαν εκατοντάδες τουρίστες!

Ακολούθησαν συγκλονιστικές σκηνές με τον κόσμο να πανικοβάλλεται και να τρέχει να προστατευθεί, καθώς υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών που έφτασαν άμεσα, καθώς παρακολουθούσαν από καιρό τους δράστες που ήταν ύποπτοι για την διάπραξη άλλων σοβαρών ένοπλων ληστειών σε Μάλια και Ηράκλειο. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις ληστές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ.

Ο ΓΜ, ο οποίος ήταν τότε φυγόδικος, υπέστη κάταγμα στο μηρό από τα πυρά των αστυνομικών, αλλά παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία και οι γιατροί του κατέβαλαν προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο δεύτερος Έλληνας, που φέρεται ως επικεφαλής της σπείρας των κακοποιών, τραυματίστηκε βαριά στο μέτωπο και έμεινε για χρόνια σε μη αναστρέψιμο κώμα, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του. Ο Αρμένιος είχε τραυματιστεί ελαφρά στον ώμο. Ελαφρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ένας υπάλληλος του κοσμηματοπωλείου, τον οποίο οι ληστές χτύπησαν με κοντάκι του καλάσνικοφ επειδή πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού και στη συνέχεια τον πήραν όμηρο ως το κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο επιχείρησαν να διαφύγουν!

Στο πρωτόδικο δικαστήριο, το 2016, ο Αρμένιος είχε καταδικαστεί σε ποινή 104 ετών και ο Έλληνας σε 89 έτη. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε τον 37χρονο Αρμένιο ένοχο για έξι ληστείες και μία απόπειρα και για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 56 ετών και τεσσάρων μηνών κατά συγχώνευση. Ο 33χρονος ΓΜ κρίθηκε ένοχος για πέντε ληστείες, μία απόπειρα ληστείας, εμπρησμό και διακεκριμένες κλοπές και καταδικάστηκε σε ποινή 38 ετών, ενώ αθωώθηκε μια γυναίκα από την Βουλγαρία που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση δυο ετών για υπόθαλψη εγκληματία.

Listeia-xenodoxeio-Xersonisos3
Listeia-xenodoxeio-Xersonisos2
Από τη ληστεία στο Creta Marris το 2015


Οι ληστείες της σπείρας

Η τριμελής συμμορία είχε διαπράξει σωρεία από ένοπλες ληστείες από το 2012 ως το 2015, με κυριότερη την απόπειρα στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris.

* 1η Αυγούστου 2012: Οι κακοποιοί εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο ενός 45χρονου μέσα σε ξενοδοχειακή μονάδα στον Δήμο Χερσονήσου και με την απειλή όπλων και άσκησης σωματικής βίας, άρπαξαν κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει τρεις μέρες πριν από το Ηράκλειο και του έβαλαν φωτιά.

* 9 Ιουνίου 2014: Με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, οι δράστες λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο ενός 38χρονου στον Δήμο Μαλεβιζίου και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 400.000 ευρώ. Στη συνέχεια, διέφυγαν με Ι.Χ. φορτηγό το οποίο είχαν κλέψει δέκα ημέρες πριν από το Ηράκλειο και το πυρπόλησαν, ενώ κατά τη διαφυγή τους μετά την ληστεία έκλεψαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, στο οποίο επίσης έβαλαν φωτιά.

* 12 Φεβρουαρίου 2015: Οι κακοποιοί προσπάθησαν να ληστέψουν άλλο ένα κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 47χρονου στην πόλη του Ηρακλείου με την απειλή δύο Καλάσνικοφ και ενός πυροβόλου όπλου, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια, εισέβαλαν σε ένα σούπερ μάρκετ και έκλεψαν 5.800 ευρώ με την απειλή όπλων και την χρήση βίας.

* 12 Φεβρουαρίου 2015: Την ίδια ημέρα, οι τρεις ληστές εισέβαλαν σε άλλο ένα σούπερ μάρκετ στο Γάζι Ηρακλείου και με την απειλή όπλων έκλεψαν 7.800 ευρώ, ενώ το ίδιο βράδυ "χτύπησαν" ένα βενζινάδικο στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, άρπαξαν 610 ευρώ και διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο είχαν κλέψει λίγες ημέρες πριν και του έβαλαν φωτιά

* 3 Απριλίου 2015: Οι ληστές εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ενός 43χρονου και μιας 41χρονης σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου και με την απειλή όπλων έκλεψαν κοσμήματα και μετρητά συνολικής αξίας 100.070 ευρώ, ενώ μετά τη διαφυγή τους έβαλαν στο Ι.Χ. φορτηγό το οποίο είχαν κλέψει την ίδια ημέρα για τη ληστεία.

* 5 Μαΐου 2015: Δύο από τους τρεις δράστες, αποπειράθηκαν να εισβάλλουν σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. φορτηγό το οποίο είχαν κλέψει από αγροτική τοποθεσία στο δήμου Ηρακλείου και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 36χρονου που δέχθηκε επίθεση με οξύ - Ασύλληπτη η γυναίκα του

Χου Τζιντάο: Γιατί απομάκρυναν κακήν κακώς από το συνέδριο του ΚΚ Κίνας τον προκάτοχο του Σι Τζινπίνγκ;

Τροχαίο στην Ημαθία: Μάχη για τη ζωή δίνει η αδελφή της 15χρονης - «Έτρεχε με 180 χλμ», καταγγέλλει ο θείος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης