Δίκη Φουρθιώτη: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Δίκη Φουρθιώτη: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Αποφυλακίζονται οι δυο συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη, που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του - Αθώος και ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα για κατοχή ναρκωτικών

5701866
Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή επέβαλλε  την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Μένιο Φουρθιώτη για τις σκηνοθετημένες από τον ίδιο επιθέσεις στο σπίτι του, προκειμένου να πείσει τις αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομικά φρουρά.

Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού, καθώς και ένοχος επίσης κατά πλειοψηφία (5-2) για ψευδή καταγγελία. Ωστόσο, δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ομόφωνα αθώο για τα αδικήματα της πρόκλησης και προσφοράς εγκλήματος, της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εκβίασης, της ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και της διακεκριμένης φθοράς και της ψευδούς καταγγελίας όσον αφορά τα χρονικά διαστήματα 23- 26.4.2021. Ακόμη το δικαστήριο αναγνώρισε στον Μένιο Φουρθιώτη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, έκρινε ομόφωνα ενόχους για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ενόχους για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ' εξακολούθηση τους συγκατηγορούμενους του Μένιου Φουρθιώτη που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν, ωστόσο, ομόφωνα αθώοι για μια σειρά αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά) και κατά πλειοψηφία αθώοι (4-3) ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Επίσης, με την απόφαση του δικαστηρίου τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο. Και οι δύο αποφυλακίζονται.

Τέλος, ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

«Μετά από έναν μακροσκελή δικαστικό αγώνα το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή των εντολέων μας για το σύνολο σχεδόν των κακουργημάτων», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης εκ των κατηγορουμένων Κωνσταντίνος Γώγος. «Αποδόθηκε δικαιοσύνη με την πλήρη απαλλαγή του εντολέα μου και την αθώωση του» ανέφερε η έτερη συνήγορος Σωτηρία Αναστασοπούλου.


Ειδήσεις σήμερα:

Σαράντα λεπτά διήρκεσε το τετ α τετ Παναγιωτόπουλου και Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Προθεσμία πήρε η μητέρα της 12χρονης - Υπάρχουν άλλες δύο καταγγελίες για τον Μίχο, λέει ο Λύτρας

Άμεση ανάλυση Bild: Ποιοι καραδοκούν στο Κρεμλίνο αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν χάσει την εξουσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης