Φουρθιώτης: Την ενοχή του για δύο πλημμελήματα ζήτησε ο εισαγγελέας για τις στημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του

Φουρθιώτης: Την ενοχή του για δύο πλημμελήματα ζήτησε ο εισαγγελέας για τις στημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του

Τι πρότεινε για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους

fourthiotis
Στα …μαλακά πέφτει ο Μένιος Φουρθιώτης για την υπόθεση με τις στημένες, κατά τα στοιχεία της δικογραφίας, επιθέσεις έξω από το σπίτι του στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, με την πρόταση που έκανε σήμερα στο δικαστήριο που δικάζει την συγκεκριμένη υπόθεση, ο εισαγγελέας της έδρας. Αν η πρότασή του εισαγγελέα γίνει δεκτή από το δικαστήριο, τότε ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής, θα καταδικασθεί για δυο μόλις πλημμελήματα.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας αγορεύοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ζήτησε την ενοχή του τηλεπαρουσιαστή για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη οπλοφορία κατά συρροή και της ψευδούς καταγγελίας, βγάζοντας από το «κάδρο» όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος και δη κάποιες από αυτές κακουργηματικές.

Μεταξύ άλλων, ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε στο δικαστήριο, πως ο Μένιος Φουρθιώτης, έχοντας χάσει την αστυνομική του φρουρά, προσπάθησε να πετύχει την επαναφορά της, θέλοντας να εμφανιστεί ως άτομο που δέχεται απειλές και αποτελεί ευπαθή στόχο. Έτσι, προκάλεσε στους δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, την απόφαση να πυροβολήσουν στην οικία του, τον Απρίλιο του 2021. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο εισαγγελέας, δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής τους προκάλεσε και την απόφαση να πραγματοποιήσουν αυτούς τους πυροβολισμούς με όπλο τύπου Καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια, όπως τόνισε ο εισαγγελέας, ο τηλεπαρουσιαστής κατέθεσε ψευδώς στην αστυνομία, ότι δήθεν άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ προκειμένου να τον εκφοβίσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Μένιος Φουρθιώτης γνώριζε ότι ο ίδιος ήταν ο ηθικός αυτουργός της πράξης αυτής.

Για τους δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή, οι οποίοι κατηγορούνται και για ένοπλη επίθεση σε βάρος τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους. Για τον έναν εξ αυτών o εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κριθεί ένοχος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για τον άλλο ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο της υπόθεσης ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ναρκωτικά, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, όπως κατηγορείται.

Κλείσιμο
Τώρα, σε ό,τι αφορά στις απαλλαγές τις οποίες πρότεινε ο εισαγγελέας, η μια εξ αυτών αφορά στην απαλλαγή του τηλεπαρουσιαστή και δυο εκ των συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της συγκρότησης συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως πριν αρχίσει αργά το απόγευμα η αγόρευση του εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο Μένιος Φουρθιώτης, υποστήριξε πως συγκεκριμένο πρόσωπο που του τηλεφώνησε την περασμένη Παρασκευή με απόκρυψη, του είπε ότι γνωρίζει πολλά πράγματα για την υπόθεση αλλά φοβάται να καταθέσει στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής ανέφερε για το πρόσωπο αυτό, το οποίο και κατονόμασε: «Του είπα να έλθει να καταθέσει και μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του από τον κ. Φίλιππο Βρυώνη. Του ζήτησα να καταθέσει σε συμβολαιογράφο και το έκανε. Μου παρέδωσε αντίγραφο προκειμένου να αναγνωστεί από το δικαστήριο σας. Δεν κλήθηκε ποτέ από τον ανακριτή και την αστυνομία να καταθέσει».

Όπως είπε στη συνέχεια ο Μένιος Φουρθιώτης, το πρόσωπο αυτό έχει καταθέσει ότι το τηλέφωνο με το οποίο ο ίδιος φέρεται να επικοινωνούσε με τους συγκατηγορουμένούς του και να οργάνωνε τις επιθέσεις στο σπίτι του, ανήκει σε άλλο πρόσωπο. «Θα μπορούσαν οι αρχές να τον καλέσουν και όχι να με προφυλάκισαν για το τηλέφωνο κάποιου άλλου ανθρώπου. Είναι παράλειψη της προανάκρισης και της αστυνομίας και του ανακριτή. Χωρίς κανένα στοιχείο, μου κατέστρεψαν τη ζωή και προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητά μου», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Ωστόσο, τόσο η πρόεδρος όσο και ο εισαγγελέας της έδρας, του επισήμαναν ότι πλέον έχει τελειώσει η αποδεικτική διαδικασία και ότι χρήση αυτής της κατάθεσης μπορούν να κάνουν οι συνήγοροι του στις αγορεύσεις στο ακροατήριο, οι οποίες αναμένονται την ερχόμενη Πέμπτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση του Κολωνού η θεία της 12χρονης που ανακάλυψε τα μηνύματα - «Τα έχουμε χαμένα»

Διπλές αυξήσεις σε 1,3 εκατ. συνταξιούχους - Αυτά είναι τα νέα ποσά, δείτε τα 6 παραδείγματα

Ερευνάται εάν κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντος της 12χρονης γνώριζε τη φρικτή υπόθεση στον Κολωνό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης