Εξαπάτησαν επτά πολίτες και επιχειρήσεις στο Ηράκλειο

Εξαπάτησαν επτά πολίτες και επιχειρήσεις στο Ηράκλειο

Ως μέλος του κυκλώματος συνελήφθη 31χρονος γόνος γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο

scam
Ένας 31χρονος γόνος γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο, συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος που διέπραξε επτά απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών από τις 24 Σεπτεμβρίου ως την περασμένη Τρίτη, με συνολική λεία 163.860 ευρώ! Μεταξύ των θυμάτων του κυκλώματος, ήταν ιδιώτες και επιχειρήσεις, ακόμη και εκτός Κρήτης, ενώ είχαν εξαπατήσει ακόμη και ένα φιλανθρωπικό σωματείο!

Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα παριστάνοντας τους πελάτες ή τους ενδιαφερόμενους για την αγορά αντικειμένων μέσω αγγελιών που είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και με το πρόσχημα ότι θα κατέθεταν χρήματα, τα έπειθαν να τους δώσουν τους προσωπικούς κωδικούς των λογαριασμών και των καρτών τους. Έτσι, αποκτούσαν πρόσβαση στις καταθέσεις τους και έκαναν μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς συνεργών τους ή έκαναν αναλήψεις.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξετύλιξαν το κουβάρι της δράσης των απατεώνων όταν εξιχνίασαν την απάτη σε βάρος ενός γνωστού επιχειρηματία, από τον οποίο οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν περίπου 106.000 ευρώ. Όταν εντόπισαν τον 31χρονο, έκαναν έρευνα που στο σπίτι του και κατέσχεσαν έναν φορητό υπολογιστή, ένα tablet, δυο κινητά τηλέφωνα, δυο τραπεζικές κάρτες, πλήθος τραπεζικών εγγράφων, συσκευασίες κινητής τηλεφωνίας και 1.810 ευρώ.

Ο 31χρονος φέρεται να ενεργούσε σε συνεργασία με έναν 28χρονο και έναν 23χρονο που δεν έχουν συλληφθεί. Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη με υπολογιστή κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού, απάτη τετελεσμένη και για απόπειρα κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση και οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.



Ειδήσεις σήμερα:

Πήγε να «κόψει» δρόμο ο δικηγόρος που παρασύρθηκε από τρένο στα Τρίκαλα και σκοτώθηκε

Νεκρά βρέθηκαν τα τέσσερα μέλη οικογένειας που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στην Καλιφόρνια

Βίντεο: Φάλαινες δολοφόνοι κυνηγούν και κατασπαράζουν λευκό καρχαρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης